top of page
Ara

Mozilla, Koronavirüs nedeniyle 250 çalışanı işten çıkarıyor

Mozilla, salgının şirketin geliri üzerindeki etkisi nedeniyle yaklaşık 250 çalışanı işten çıkardığını duyurdu

Mozilla, daha fazla inovasyonu finanse etmek için Ocak ayında 70 çalışanını işten çıkardı. O sırada CEO Mitchell Baker, gelecekte daha fazla işten çıkarmalar olabileceğini belirtti. Ancak o zamanlar, hiç kimse dünya çapında bir salgını veya Mozilla’nın işleri üzerindeki etkisini tahmin edemezdi.


Baker, "Bugün Mozilla Corporation'ın önemli bir yeniden yapılanmasını duyurduk" diye yazıyor. "Bu, insanlara geleneksel Büyük Teknolojiye alternatifler verecek ürün ve hizmetler oluşturma ve bunlara yatırım yapma becerimizi güçlendirecek. Ne yazık ki, değişiklikler aynı zamanda işgücümüzde yaklaşık 250 kişi ile önemli bir azalma içeriyor. Bunlar, bugün olduğumuz kişiye olağanüstü katkılarda bulunan, olağanüstü profesyonel ve kişisel kalibreli kişilerdir. Her birine en içten teşekkürlerimi ve bu noktaya geldiğimiz için en derin pişmanlıklarımı sunuyorum. Bu, karşılaştığımız gerçeklerin ve bunların üstesinden gelmek için neyin gerekli olduğunun alçakgönüllü bir kabulü. "


Baker, zor bir karar olsa da, Mozilla'nın yeni teknoloji ortamında daha çevik ve rekabetçi olmasına yardımcı olacağını söylüyor.


Baker sözlerine şöyle devam ediyor: “Yani ileriye dönük olarak daha küçük olacağız. Ayrıca kendimizi çok farklı bir şekilde organize edeceğiz, daha hızlı ve çevik davranacağız. Daha fazlasını deneyeceğiz. Daha hızlı ayarlayacağız. Organizasyonumuz dışındaki müttefiklere daha sık ve daha etkili bir şekilde katılacağız. İnsanlarla bulundukları yerde tanışacağız. Temel değerlerimizi ifade etme ve günümüz sorunlarına hitap eden ürün ve programlara dönüştürme konusunda harika olacağız. Çevrimiçi yaşamda açıklık, dürüstlük, güçlenme ve ortak fayda arayan herkesle birleşip onları geliştireceğiz. "

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page