top of page
Ara

Migros, Covid-19 salgını mücadelesinde olağanüstü önlemler almaya devam ediyor

Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı olmak üzere birçok bakanlıkla birlikte çalışmalarını sürdüren Migros, tüm mağazalarında sosyal mesafe kurallarına uyulması konusunda çeşitli bilgilendirici işaretlere yer vermeye başladı.

Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile birlikte çalışmalarını sürdüren Migros, müşterilerle yakın temasta olan çalışanlarında maske kullanımına başladı. Ayrıca alınan tedbirlere ek olarak kasiyerlerde siperlik kullanımına başlandı.


Migros TV, süreci evlerde geçirirken motivasyonun artırılması amacıyla çeşitli yemek tarifleri, sanatçıların performansları ve ilgi çekici birçok içerikleriyle evlerde izole olan müşterilerine internet üzerinden kesintisiz yayın yapmayı sürdürüyor. Sosyal izolasyon döneminde, kişilerin günlük rutinlerini sürdürebilmek ve birçok ihtiyaçlarını karşılayabilmek için tüm olanaklarını değerlendiren şirket, 81 ildeki tüm mağazalarındaki kasalarda, daha az temas için kredi/banka kartı kullanımının temassız gerçekleştirmeye öncelik verildiğini duyurdu. Sanal Market’ten alışveriş yapan 60 yaş ve üstü kişilerin evden çıkmamaları için siparişleri ücretsiz teslimatı gerçekleştirileceği açıklandı.


Müşteri ve çalışan sağlığı, ürün güvenliği ve mağazalarındaki hijyen ortamını daima en öncelikli konu olarak ele alan Migros, olağan süreçleri dışında tüm mağaza hijyen kontrolleri ve periyotlarını artırdı. Mağazalarda ve depolarda nano dezenfeksiyon işlemine başlayan Migros’ta tüm alışveriş arabaları, sepetleri, pos cihazlarını ve kasaları günde 5 kez dezenfekte ediliyor. Dezenfektan el sıvılarını müşterilerin kullanabilmesi için mağaza giriş ve çıkış noktalarına yerleştiren Migros’ta tüm el yıkama alanlarında alkol bazlı dezenfektan el sıvısı kullanılıyor ve personeller en az 20 saniye süreyle, el yıkama talimatlarına uygun şekilde sıklıkla ellerini yıkıyor.


Migros Sanal Market ve Tazedirekt sevkiyatlarında kullanılan ürün taşıma kasaları ve sevkiyat arabalarının temizliği ve dezenfeksiyonu temizlik kurallarına göre düzenli olarak yapılıyor. Sevkiyat araçlarında personelin kullanması için dezenfektanlı el sıvıları yerleştiriliyor. Mağaza ve depo çalışanlarının ellerinden ve mağaza yüzeylerinden alınan analiz amaçlı numunelere düzenli olarak, mikrobiyolojik ve kimyasal testler yapılarak hijyenik açıdan uygunlukları kontrol ediliyor. Temasın ve dezenfeksiyon prosedürlerinin yoğun olduğu kasa bölgesi çalışanları için kolonya ve krem tedarik ediliyor.


2 haftada 1000 kişiye istihdam sağlandı

Market raflarını evlere taşıyan Sanal Market’ten alışveriş yapan 60 yaş ve üzeri kişilerin verdiği siparişlerde de kolaylıklar sağlamakla birlikte verilen tüm siparişler ücretsiz olarak evlere teslim edilmeye başlandı.


Migros, Koronavirüs’e (Covid-19) karşı müşterileri ve çalışanlarının sağlığını gözeterek aldığı önlemlerin yanında yoğun ilgi gören temel ihtiyaç ve hijyen malzemelerini evlere ulaştırabilmek adına Sanal Market operasyonlarını güçlendirmeye devam ediyor.


Verilen yoğun siparişleri çevrimiçi platformuyla Türkiye’nin 61 noktasına ulaştıran şirket, Sanal Market için 2 haftada 1000 kişilik istihdam sağladı. Yaklaşık 60.000 kişinin başvurduğu pozisyona yoğun ilgi olması nedeniyle taleplere göre yeni işe alımların önünün açılabileceğine işaret ediliyor.

0 yorum
bottom of page