top of page
Ara

Microsoft önümüzdeki ay dünyanın en ince katlanabilir akıllı telefonunu piyasaya sürüyor

Surface Duo, 10 Eylül'den itibaren satışa sunulacak ve 1.400 dolardan başlayacağı belirtildi

Microsoft, surface duo, smartphone, akıllı telefon, PC, Tablet, apple competitor, apple rakibi

Katlanabilir akıllı telefonu piyasasında devam ediyor. Samsung, Motorola ve TCL'nin hemen ardından gelen Microsoft, henüz en ince olabilecek yeni bir origami benzeri modeli duyurdu.


Windows Phone işletim sistemi ile akıllı telefon sektöründe başarısız olan Microsoft geçtiğimiz yıl ekim ayında, çift ekrana ve Android işletim sistemine sahip olan yeni telefonu Microsoft Surface Duo’yu tanıtmıştı. Aradan geçen 10 ayın ardından Microsoft Surface Duo özellikleri ve fiyatı netlik kazandı.


Önümüzdeki ay piyasaya sürülecek olan Surface Duo, 360 derecelik bir merkez menteşe ile birbirine bağlanan iki 5,6 inç OLED ekrana sahip. Teknoloji devine göre, açıldığında yalnızca 4,8 mm kalınlığıyla dünyadaki en ince katlanır telefon haline geliyor. Samsung Fold'un 7.6 ve Motorola Razr'ın 6.9 mm ölçülerine göre oldukça ince bir yapısı dikkat çekiyor.


Ultra ince olmasının yanı sıra, tasarımın kendi tarafında birçok başka harika özellik var. İlk ve en önemlisi, ikili ekrana sahip olması ve 145 mm yüksekliğe ve 187 mm genişliğe sahiptirler ve temelde parmaklarınızın ucunda bir mini TV gibi düşünülebilir.


Microsoft, piksellerin iki ekran arasında hizalanmasını sağlanması adına kullanım deneyimini en üst düzeye çıkarabilmek için oldukça emek vermiş gibi görünüyor.


İkili ekranın en büyük özelliklerinden birisi ise, ekranları bağımsız olarak kullanabilirsiniz ve iki uygulamayı yan yana açabilirsiniz (bir ekranda YouTube izlerken diğerinde Word dosyasından metin düzenlemek gibi). Şık bir tasarımı tamamlayan 360 derecelik menteşe, içeriği tüketmek için telefonu herhangi bir konuma getirmenize de olanak tanıyor.


İçerik oluşturmayı tercih ederseniz, telefonun dahili ekranında 1080p videoların yanı sıra 11 megapiksel ve f/2.0 kamera özelliği sayesinde düşük ışıkta bile net ve aydınlık fotoğraf çekmeniz de mümkün.


Cihazın Android sisteme yer vermesi ve verimli çalışmasına yardımcı olmak için 6 GB RAM'e sahip bir Qualcomm Snapdragon 855 işlemci ile donatıldı. Microsoft, Surface Duo'nun 15,5 saate kadar oynatma ile tüm gün pil ömrüne sahip olduğunu da belirtti.


Görünüşe gelince, Surface Duo sağlam Cornering Gorilla Glass'ı şık bir Grafit Grisi renk grubuyla geliyor. Telefon sadece 8,8 ons ağırlığında ve ekranların boyutuna göre nispeten hafif.

Microsoft son akıllı telefonunun lansmanını 2017'de yapmış ve bir süre boyunca sadece bazı sızıntılar ve temel bilgilerle geçilen dönemde cihazın geliştirilmesine devam edilmişti.


Çift ekranlı Surface Duo’nun fiyatı 1399 dolar olarak belirlendi. 10 Eylül’de piyasaya sürülecek olan cihazın fiyatının beklentilerin altında olması sevindirdi. Zira katlanabilir telefonlar ile benzer şekilde yüksek bir fiyata sahip olması bekleniyordu. Surface Duo şu anda ön sipariş için mevcut. Akıllı cihazlar, 128GB için ise 1.399.99 $ veya 256GB için 1.499.99 $ 'dan başlıyor.


Microsoft'un mobil tarafta yapılan hatalardan ders çıkarmışa benziyor. Surface Pro ailesi ile PC-Tablet hibrit konseptine adım atan şirketin sadece bir yazılım şirketi olarak değil aynı zamanda donanım alanında da iyi işler yapabileceğine inancının göstergesi.


Microsoft, 2020 yılı en değerli marka sıralamasında 327 Milyar dolarlık marka değeriyle en değerli 2. Teknoloji firması konumundayken genel sıralamada ise Apple'ın ardından 3. sırada yer alıyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page