top of page
Ara

McDonald's vegan fast food konusunda liderliği ve 2050'ye kadar sıfır karbon emisyonu planlıyor

McDonald's, hamburgerler ve Chicken McNuggets ile tanınsa da, fast food devi, farklı bir kategori yaratarak bitki bazlı fast food'da lider olmayı hedefliyor

McDonald's vegan fast food konusunda liderliği ve 2050'ye kadar sıfır emisyon planlıyor

Özellikle İngiltere ve İrlanda mağazalarını 2025 yılına kadar pazarda sağlam bir pazar payı elde etmeyi hedefliyor. Bunu takiben, şirket 2040 yılına kadar Avrupa Birliği ülkelerinde ve 2050 yılına kadar dünya çevresinde yer alan tüm satış noktalarında, net sıfır emisyon salınımına sahip ilk işletme olmayı hedefliyor.


Bu hedefler şirketin dört alanda iş uygulamalarını geliştirmeye odaklanan Değişim Planı Programının bir parçası olarak geliyor: Gezegen, İnsanlar, Restoranlar ve Yemek.


Gezegen başlığında, şirket 2040 yılına kadar net sıfır emisyon elde etme niyetlerinin yanı sıra 2026 yılına kadar tam anlamıyla geri dönüştürülmüş ürünlere odaklanmayı umuyor. İnsanlar açısından bu hamlenin, on yılın sonunda bir milyon insanın “yeni beceriler kazanmasına ve iş kapıları açmasına” yardımcı olacağını söylüyor.


Restoranlar hedefi, 2030 için belirlenen tüm restoran ve ofisler için net sıfır karbon salınımına ulaşırken, önümüzdeki yıldan itibaren İngiltere Endüstrisi net sıfır emisyon standardına uygun yeni satış noktaları inşa edilmesini sağlayacak.


Son olarak, Gıda segmentinde, Sürdürülebilir Besicilik Ağı (Sustainable Beef Network)'na yapılan yatırımların yanı sıra, "tedarik kararlarında etik ve sürdürülebilirlik kriterlerini genişletmek ve yerleştirmek" için yeni bir "sonuç kartı" belirlendiğini belirtiliyor.


McDonald's'ın Birleşik Krallık ve İrlanda'daki CEO'su Paul Pomroy, “McDonald's'ın hizmet verdiğimiz topluluklar için gerçekten önemli olduğu durumlarda harekete geçme konusunda uzun bir geçmişi var” diyor ve ekliyor "Ancak şu anda hedeflere ulaşmayı hızlandırmak ve birbirimize ve gezegene daha iyi bakmak için daha çok çalışmamız gereken bir zamandayız.”


Şirketin denediği diğer gezegen dostu girişimler arasında restoranlarında yalnızca yenilenebilir elektrik kullanan, yemeklik yağı araç yakıtına dönüştüren ve Happy Meals'tan plastik oyuncakları çıkaran McPlant'ın piyasaya sürülmesi yer almakta.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page