top of page
Ara

McDonald's Japonya'da tedarik sorunları nedeniyle tüm patates boylarını küçültecek

McDonald's Japonya'nın ülkeye patates sevkiyatındaki gecikmeler nedeniyle patates kızartması satışını geçici olarak sınırlandırdığını söyledi

McDonald's Japonya'da tedarik sorunları nedeniyle tüm patates boylarını küçültecek

Şirket Salı günü yaptığı basın açıklamasında, McDonald's Japonya'nın ülkeye patates sevkiyatındaki gecikmeler nedeniyle patates kızartması satışını geçici olarak sınırlandırdığını söyledi.


Bu kararın arkasında, sevkiyat gecikmelerinden kaynaklanan ülkedeki patates kıtlığından kaynaklandı. Restoran zinciri, Çin'deki sel, sevkiyatlarının geçiş noktası ve devam eden pandeminin etkisinin gecikmenin arkasındaki nedenler olduğunu söyledi.


24 Aralık ile 30 Aralık tarihleri ​​arasında Japonya'da ülke çapındaki müşterilere yalnızca küçük boy porsiyon patates kızartması sunulacak. Şirket basın açıklamasına göre, orta ve büyük boy McFries bu dönemde satılmayacak.


McDonald's Japonya CEO'su Tamotsu Hiiro'ya göre, şirket Kanada'daki Vancouver yakınlarındaki bir liman aracılığıyla Kuzey Amerika'dan büyük ölçekte patates ithal ediyor. Yetkili, "selden dolayı oluşan hasar" ve küresel dağıtım ağındaki koronavirüs ile ilgili bozulma nedeniyle ithalat gecikmelerinin meydana geldiğini söyledi.


McDonald's Japonya, "Bu rahatsızlıktan dolayı herkesten içtenlikle özür dileriz" ifadelerini paylaştı.


CNN'ye göre, şirket şu anda bu dönemde "küçük" patates kızartmasını sunmaya devam etmek için uçakla patateslerin uçakla gönderilmesi gibi "alternatif önlemler" üzerinde çalıştığını söyledi.


Birkaç Japon müşteri, hayal kırıklıklarını dile getirmek için sosyal medyaya başvurdu ve bir kullanıcı "2021'in gerçekten feci bir sonu" ifadeleriyle paylaştı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page