top of page
Ara

Markaların düşük bütçeli teknoloji yatırımlarının bedeli ağır

Markaların düşük bütçeli teknoloji yatırımlarının bedeli ağır: 4,8 milyar dolar değerinde kozmetik ürünü israf oluyor

Markaların düşük bütçeli teknoloji yatırımlarının bedeli ağır

Yeni yayınlanan Malzeme bilimi şirketi Avery Dennison'ın raporuna göre, güzellik ürünlerinin yüzde 10'undan fazlasının (yaklaşık 4.8 milyar dolar değerinde) markaların tedarik zincirlerinde israf edildiğini ortaya koydu.


Paylaşılan araştırma sonuçlarına göre, fazla üretim ve envanterin tedarik zinciri zararlarında en büyük sorunlardan bir tanesi olduğu ve hasar gören malların %6.2'sini oluşturduğunu söyledi.


Bu arada stokların %4'ü, ürünlerin bozulması veya hasar görmesi nedeniyle boşa gidiyor; bu, yıllık kârlarının %2.8'ine varan oranlarda maddi kayıplara neden olması da, markalar için giderek artan bir sorun olarak dikkat çekiyor.


ABD, Birleşik Krallık, Çin, Fransa ve Japonya'daki 60'tan fazla güzellik ve kişisel bakım markasından katılımcıların yer aldığı araştırmada, katılımcıların dörtte üçünden fazlası (%77) şu anda tedarik zinciri sorunlarının farkında. Bununla birlikte, bunların %18'i, tedarik zincirlerinde esnekliğe ulaşmada karşılaştıkları en büyük zorluk olarak ticaret ortakları genelinde görünürlük ve şeffaflık noksanlığını neden olarak gösterdi.

Buna karşılık, şirketler tedarik zinciri verimliliğini artırmak için yeni teknolojileri giderek daha fazla benimsiyor, %52'si tedarik zincirlerindeki yenilikleri yakından takip ediyor ve şirketlerin %38'i gelecekte yatırım yapmayı planladıklarını söylüyor.


Katılımcıların büyük bir çoğunluğu, nesnelere iliştirilmiş etiketleri otomatik olarak tanımlamak ve takip etmek için elektromanyetik alanları kullanan radyo frekansıyla tanımlama (RFID) ile tedarik zinciri kayıplarının azaltılabileceğini belirtirken, otonom teslimat araçları (%23) ve robotlar ve cobot'lar (%16) da çözümler arasında gösterildi.


Bulgular, tüketicilerin markaların sürdürülebilirlik iddialarına duydukları güvenin sarsılması sonrası daha çarpıcı hal alırken, şirketlerin gelecek dönem yatırım bütçelerinin yalnızca %3.6'sı özellikle tedarik zincirlerini iyileştirmeye ayrılmış olması, gelecek dönemde şirketlerin zararları azaltma hedeflerinin önünde en büyük engel olarak dikkat çekiyor.

Etiketler:

1 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page