top of page
Ara

Maddi kayıpların ortasında Netflix, video oyun sektörüne yatırım yapmaya devam ediyor

Netflix, “Stranger Things: 1984” gibi mobil oyununu sonrası ile başlayan süreçte oyunlara büyük yatırım yapmaya devam ediyor

Maddi kayıpların ortasında Netflix, video oyun sektörüne yatırım yapmaya hazırlanıyor

Netflix, oyunlara büyük yatırım yapmaya devam ediyor. Geçen Temmuz ayında video oyun sektörüne genişleme fırsatlarını değerlendirdiğini açıklayan yayın hizmeti, geçtiğimiz birkaç ay içinde oyun sektöründe önemli pozisyonlara birden fazla yöneticiyi işe aldı ve “Stranger Things: 1984” gibi mobil oyunları piyasaya sürdü. The Washington Post'un haberine göre, Netflix'in video oyunlarıyla ilgili içerik fırsatlarına her yönden baktığını söyledi. Platformun son hamlesi, popüler masa üstü kart oyunu “Exploding Kittens”ı alacağını ve hem bir TV şovu hem de bir mobil oyun tasarlayacağını duyurdu.


İster “Stranger Things” gibi bir TV şovuna dönüştürülmüş bir oyun olsun, isterse “League of Legends”a dayanan “Arcane” animasyon dizisi gibi bir video oyununa ilham olan bir TV şovu olsun, video oyunları akış hizmetinde daha belirgin hale geldi. Netflix ayrıca üçüncü taraf oyun geliştirme sürecinde olsa da kendi oyunlarını yayınlama açısından hala fersah fersah uzakta.


Netflix'in en son oyun haberleri, şirketin hisseleri, on yılın ilk üç aylık abone kaybını bildirdikten bir gün sonra, Çarşamba günü değerinin üçte birinden fazlasını kaybettiğinde geldi. Akış hizmeti, Ukrayna'nın işgalinin ardından markanın Rusya'dan çekildikten sonra 700.000 abonesini kaybettiğini söyledi.


Netflix, Disney Plus ve Hulu gibi platformlardan şifre paylaşımını ve yüksek rekabeti suçlarken, oyun oynamayı bir sonraki büyük fırsat olarak görüyor. Şirket, “Squid Game” ve “Bridgerton” gibi daha popüler diziler yaratmaya odaklanırken, aynı zamanda geleceğe dönük bir plana sahip oyun stüdyoları satın almaya devam ediyor.


Netflix şimdiye kadar üç oyun stüdyosu satın aldı. Teksas merkezli mobil firma Boss Fight Entertainment ve Finlandiyalı geliştirici Next Games'in satın alımları Mart ayında duyuruldu. Geçen Eylül, yayın hizmeti, doğaüstü macera oyunu “Oxenfree”yi tasarlayan Night School Studio'yu satın aldı.


Next Games, satın alma haberlerinden önce geçen yıl “Stranger Things: Puzzle Tales” yayınladı.

Satın almalar, oyun endüstrisinin Microsoft'un 68.7 milyar dolarlık Activision Blizzard'ı satın alması veya Sony'nin Bungie'yi 3.6 milyar dolara satın alması gibi birleşme anlaşmalarıyla dolup taştığı bir zamanda gerçekleşti. Analistler, oyun yayıncıları rekabetçi kalmaya çalıştıkça oyun alanında daha fazla konsolidasyon öngörüyor.


Bu ekosistem içinde Netflix, insanların izledikleri ve oynadıkları şeyler arasında sinerji yaratabilecek bir oyun işi kurmak istiyor. Bu, “Castlevania”, “League of Legends”, “Dota”, “Cuphead”, “The Witcher” ve daha fazlası gibi video oyunlarının şovlara uyarlanmasını ve aynı zamanda şovları oyunlara uyarlamayı ve adını üçüncü taraf oyunlara eklemeyi içeriyor. Örneğin Netflix, üçüncü taraf bir geliştirici olan Choice Provisions tarafından yapılan bir “League of Legends” yan oyununu bir Netflix mobil oyunu olarak markaladı.


Planlarına aşina olan kaynağa göre Netflix'in planı, oyun dünyasını keşfetmeye başladığı için şimdilik mobil oyunlara bağlı kalmak.


Şirket, yıl sonuna kadar 50'ye yakın mobil oyun sunacak. Netflix'in mobil oyunları, iOS kullanıcıları için Apple App Store'da ve Android kullanıcıları için Google Play Store'da bulunabilir, ancak oyunlara yalnızca Netflix aboneleri erişebilir.


Oyun bölümünün bir sonraki büyük projesi, Exploding Kittens'in uyarlamaları. Mobil oyun ilk sırada yer alıyor ve önümüzdeki ay piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page