top of page
Ara

Liderlerin stresi ortadan kaldırmanın ve değişim için yeniden başlamanın 5 yolu

Şirketler, pandemi yüzünden birçok zorlukla başa çıktıktan sonra 2021 için yeniden başlatmaya hazırlanırken neyin işe yarayıp neyin yaramadığını gözden geçiriyor

Liderlerin stresi ortadan kaldırmanın ve değişim için yeniden başlamanın 5 yolu

Zorlu bir yıl sona ererken şirketler, salgının getirdiği birçok zorlukla başa çıktıktan sonra 2021 için yeniden başlatmaya hazırlanırken neyin işe yarayıp neyin yaramadığını gözden geçiriyor.


The Vested Group'un kurucusu, iş yeri kültürü uzmanı Joel Patterson ve The Big Commitment'ın yazarı Joel Patterson, bir işletme Yeni Yıl'da faaliyetlerinde önemli değişiklikler planlıyorsa, liderlik ekibinin işgücüne empati kurmasının bu süreçte hayati önem taşıdığını söylüyor.


Patterson, "Liderlerin, çalışanlarının stresi ortadan kaldırmalarına ve üretken kalmalarına yardımcı olmak için empatik olması gerekiyor, özellikle de bu benzeri görülmemiş zamanlarda," diyor. “Tatiller her zaman stres yaratır, ancak COVID-19 nedeniyle hepimizin karşılaştığı belirsizlikle büyütülen yeni yıla giden şirket geçişleri, bu stresi grafiklerden uzaklaştırabilir.


Örneğin, bir şirket yeni bir yazılım yüklediğinde veya operasyonlarda ve süreçlerde başka büyük değişiklikler yaptığında, şirket bu geçişlerin sorunsuz olmasını sağlamaya çalışırken son kullanıcılar ve orta düzey yöneticiler bunu gerçekten hissedebilirler. Şirket liderliğinden insan dokunuşuna sahip olmak, uygun eğitim sağlamak ve ekipleri bu sistemleri uygularken orta yönetime güven vermek kadar kritik. "


Liderlerin stresi ortadan kaldırmanın beş yolu

Patterson, değişiklikleri uygularken liderlerin stresi nasıl ortadan kaldırabilecekleri ve morali yüksek tutabilecekleri konusunda ipuçları sunuyor:


Değişimin duygusal yönünü kabul etmekle başlayın

Patterson, "Şirket operasyonlarında beklenmedik iniş çıkışlar ve büyük bir değişikliğe yol açıyor" diyor. “Çalışanlar, bazen işleri uzun yıllar aynı şekilde yaptıktan sonra, yeni süreçlere uyum sağlamalıdır. Bu öğrenme eğrisi anlaşılır bir şekilde paniğe neden olabilir. Çalışanlar, kendi yararlarına nasıl çalıştıracaklarını öğrenmeye dirençli olabilirler. Liderlerin bu tepkileri beklemesi ve bununla başa çıkabilmek için empatiye dayalı bir plan geliştirmesi gerekiyor."


Nasıl dinleneceğini bilin

Patterson, "Gerçek dinleme, açık kulaklarla, açık gözlerle ve açık yürekle dinlemek demektir" diyor. "Vücut diline, ses tonuna, söylenenlerin arkasındaki gizli duygulara dikkat etmek anlamına gelir. Dinlemekten her zaman konuşmaktan çok daha fazlasını kazanacaksınız."


Empatinin ne olduğunu bilin

“Bir lider için empati, anlayışınızı dinlemekten ve başını sallamaktan daha fazlasıdır; Patterson, çalışanlarınızın kendi çalışma ve iletişim tarzlarına ve işten ayrı bir yaşama sahip olduğunun anlaşılıyor, ”diyor. “Değişimin onlara dayandığı bu gibi stresli ve rahatsız zamanlarda, kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlayarak onlarla bağlantıda kalabilirsiniz. Liderler, işleri kendi bakış açılarından daha iyi anlamak için kendilerini çalışanlarının yerine koyduklarında bunu yapmaya başlayabilirler."


Psikolojik güvenlik kültürü oluşturun

İnsanların endişelerini dile getirme ve değişim ve karışıklık sırasında doğrularını söyleme konusunda özgür hissetmelerine izin vermek, uzun vadede çalışma kültürü için harikalar yaratabilir. Patterson, "Güven faktörü nedeniyle vakıf daha da güçleniyor," diyor. "Liderler, organizasyonda var olan zorlukları anlıyor ve bu da ekiplerine değişim yoluyla liderlik etmede daha etkili olmalarına yardımcı oluyor."


'Değişim yorgunluğu' üzerinde 'Değişim enerjisi'ni vurgulayın

Patterson, "En iyi kuruluşlar, değiştirilecek son nokta olmadığını anlıyor," diyor. "Değişim, toplu ve bireysel olarak sürekli evrimin daha büyük yararı içindir. Dolayısıyla değişimden yorulmak gibi bahaneler yoktur. Bunun yerine, liderlerin değişimi herkese fayda sağlayan gerekli bir enerji verici olarak satması gerekir. İş gücüne, yeni sistemlerin kendilerine karşı değil, kendi lehlerine nasıl çalışabileceğini gösterin."


Patterson, “Empati, başkalarının ne hissettiği ve düşündüğü konusunda size fikir verir,” diyor. "Empati, temelinde algılarınızı ve sezgilerinizi keskinleştirerek karar vermenizi sağlar."

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page