top of page
Ara

Lenovo pandemi döneminde büyümeye devam etti

Covid-19 pandemisi birçok dengeleri değiştirmeye devam ediyor. Kapanmalar nedeniyle teknolojiye duyulan ihtiyaçlarda artışlar yaşandı

Lenovo pandemi döneminde büyümeye devam etti

Covid-19 pandemisi dünyanın birçok sektörüne darbe vursa da, teknoloji şirketleri için oldukça geniş bir alan açtı. Kapanma, evden çalışma ve uzaktan eğitim nedeniyle artan talepler, uzun zamandır durgun olan dizüstü bilgisayar pazarında satışların artışını sağladı.

Bu talepte en büyük pasta payını alan üreticilerden biri ise Lenovo oldu. Farklı bütçelere uygun dizüstü bilgisayarlarıyla dikkatleri üzerine çeken Lenovo, 2020-2021 mali yılında gelir rekorunu tazeledi.


Lenovo pandemide 60 milyar dolar gelir elde etti

2020 ve 2021 yıllarına ait finansal gelir raporları geçtiğimiz günlerde yayınlayan Lenovo, yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Rakamlar, şirketin gelirleri bir önceki yıla oranla yüzde 20’lik bir artışla 50 milyar dolardan, 60.7 milyar dolara yükselttiğini gösteriyor.


Özellikle yılın dördüncü çeyreğinde etkili olan şirket, bu dönem vergi öncesi gelirlerinde yüzde 392‘lik bir artış yaşandığına işaret ediyor. Bu artışın en büyük nedeni olarak, özellikle kripto para madenciliği nedeniyle yaşanan ekran kartı stokları sorunları yanısıra, yeni nesil ekran kartı satın alamayan oyuncuların, bunun yerine oyun laptoplarına yönelmesi olarak görülüyor. Dizüstü bilgisayarlar, tabletler, bulut hizmetleri ve akıllı telefonlar da dahil olmak üzere çeşitli pazarlarda faaliyet gösteren Lenovo, bu büyümeyi hizmet verdiği her kategoriye yaymayı başardı.


Küresel çapta başarısını gün geçtikçe arttıran Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yuanging Yang yaptığı açıklamada, ” Lenovo mali yılın son çeyreğinde tarihteki en iyi performansını sergiledi. Temel yetkinliklere güçlü bir şekilde odaklanarak, 60 milyar dolarlık bir kilometre taşı elde ettik.” ifadelerini kullandı.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page