top of page
Ara

Larry Ellison, dünyanın en zengin insanlar listesine girdi

Oracle’ın milyarder kurucu ortağı Larry Ellison, yazılım şirketinin hisselerinin Perşembe günü yükselmesinin ardından ilk kez yüzüncü milyoner statüsüne girdi

Larry Ellison, dünyanın en zengin insanlar listesine girdi

Oracle hisseleri 15:00 itibariyle %1,8'e yükseldi. Forbes'in tahminlerine göre, Perşembe günü, Ellison’un net değerini 1.8 milyar dolar artırarak 100 milyar dolara çıkardı. Hisse daha sonra kazançlarını hafifçe düşürdü ve Ellison'ın net değerini piyasa kapanışına göre 99,8 milyar dolara düşürdü. O, dünyanın en zengin beşinci Facebook kurucu ortağı ve CEO'su Mark Zuckerberg'in arkasında, 15 milyar doların altında, gezegendeki en zengin altıncı kişi olmaya devam ediyor.


Ellison, 1977'de kurduğu yazılım devi Oracle'ın başkanı ve baş teknoloji sorumlusu. Teknoloji milyarderi, 2014'te görevinden ayrılmadan önce 37 yıl boyunca Oracle CEO'su olarak görev yaptı. Servetinin çoğu, firmadaki hissesinden geliyor —Ellison şuan, %35 civarında hisseye sahip.


Oracle hisseleri son iki hafta içinde %10 civarında artarak Ellison’ın net değerine milyarlarca dolar ekledi. Hatta hisse senedi, Oracle’ın Google ile onlarca yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesinde son zamanlardaki kaybına rağmen sabit kaldı. (ABD Yüksek Mahkemesi 5 Nisan 2021'de Google'ın, Android işletim sistemini oluşturmak için Oracle'ın Java programlama kodunun bazı kısımlarını kullandığında telif hakkı yasasını ihlal etmediğine karar verdi.) Yatırımcılar, Oracle'ın büyüyen bulut işi hakkında giderek daha iyimser oluyorlar ve bunu gördüklerinde Google, Amazon ve Microsoft gibi bu alanda ağır toplar kuran yeni bir rakip olarak.


Yazılım kralı kısaca dünyanın altıncı yüzüncü yüzyılıydı ve Amazon CEO'su Jeff Bezos, Tesla ve SpaceX şefi Elon Musk, LVMH başkanı Bernard Arnault, Microsoft kurucu ortağı Bill Gates ve Facebook'un Zuckerberg'inden oluşan yüksek güçlü bir gruba katıldı. Musk, katılan 100 milyar dolarlık kulüplerin en son üyesiydi ve Ağustos 2020'de elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın hisselerinin artmasıyla bunu yaptı.


Ellison'ın yanı sıra, centibillionaire kulübüne katılmanın eşiğinde olan diğer üç yüksek profilli figür var. Forbes'e göre, 'Omaha'nın Kahini' olarak bilinen ünlü yatırımcı Warren Buffett, 99,6 milyar dolarlık net serveti ile gezegenin en zengin yedinci kişisidir. (Mart 2021'de 100 milyar doları geçti ancak Berkshire Hathaway'in hisseleri kısa süre sonra düştü.) Buffett'in hemen arkasında sırasıyla 97,8 milyar dolar ve 94,8 milyar dolar değerinde olan Google'ın kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin var.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page