top of page
Ara

Kripto paralar, Netflix ve Coca Cola gibi devleri geride bıraktı

638 milyar dolarlık piyasa değeri ile Bitcoin'in toplam değeri Tesla ve Alibaba'nın hisse değerlerine yakın

Kripto paralar, Netflix ve Coca Cola gibi devleri geride bıraktı

Bitcoin'in fiyatı geçen ay yüzde 75'in üzerinde ve geçen hafta neredeyse yüzde 25 artarak 34.000 Dolar seviyesine ulaştı. Yeni ortaya çıkan Bitcoin ile birleşen yükselen fiyat, 638 milyar Dolarlık bir piyasa değer artışı yaşadı


Hisse senetlerini, borsada işlem gören fonları ve kripto para birimlerini izleyen Asset Dash'e göre bu, BTC'yi dünyadaki en değerli dokuzuncu varlık haline getirecek kadar iyi.


Ethereum’un fiyatıyla birlikte piyasa değeri de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı belirtildi. Bu dünyanın en popüler ikinci kripto para birimi Ethereum’un piyasa değeri Netflix, Adobe, Verizon, Exxon Mobile, Coca-Cola, L’Oréal gibi dev şirketlerin toplam değerini geride bıraktığı anlamına geliyor.

Bitcoin'in bir üstünde teknoloji ve sosyal medya devleri var. Apple, 2.23 trilyon Dolarlık piyasa değeri ile başı çekiyor, ardından Microsoft (1.65 trilyon Dolar), Amazon (1.62 trilyon Dolar), Google'ın ana şirketi Alphabet (1.18 trilyon Dolar) ve Facebook (773 milyar Dolar).


Ancak Bitcoin yükseliş ivmesini devam ettirebilirse 6 ile 8 arasındaki noktalar toplama için olgun görünüyor. Çin holdingi Tencent'in hisseleri 698 milyar dolar değerinde, Elon Musk’ın Tesla'sı 697 milyar Dolarlık bir piyasa değerine sahip ve Çinli teknoloji firması Alibaba 650 milyar Dolar değerinde — BTC’nin sürekli değişen piyasa değerinden sadece 12 milyar Dolar daha fazla.


Bitcoin, hamle yapan tek kripto para varlığı değil. Piyasa değerine göre en popüler ikinci kripto para Ethereum’da yükseliş trendi devam ediyor. 2020 yılının Mart ayında 100 dolar seviyesinin altına gerileyen Ethereum, merkezsiz finans (DeFi) ve Benzersiz Token’lar (NFT) sektörlerinde yaşanan devasa büyümenin de etkisiyle 2.000 dolar seviyesini aştığı belirtiliyor.


Ethereum, 125 milyar dolarlık piyasa değeri ile şu anda 82. en değerli varlık. Bu varlık geçen hafta yüzde 50 arttı ve kısa süre önce finansal hizmetler firması Morgan Stanley ve her yerde bulunan Starbucks'ı geçmesine yardımcı olmuştu.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page