top of page
Ara

Kripto alım satım hacimleri Pazartesi günü 68,3 milyar dolara ulaştı

Bitcoin'in en yüksek rekoru, 16 Aralık'ta ilk kez 20.000 doları geçtikten üç haftadan kısa bir süre sonra geldi

Bitcoin'in en yüksek rekoru, 16 Aralık'ta ilk kez 20.000 doları geçtikten üç haftadan kısa bir süre sonra geldi

Büyük kripto para birimi borsalarındaki ticaret hacimleri, Pazartesi günü 68 milyar doların üzerinde günlük bir rekora ulaştı, araştırmalar, Bitcoin'in ücretine tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar eşlik eden ticaret çılgınlığını vurguladı.


Bitcoin, Pazar günü 34.800 Dolarlık rekor seviyeye ulaştı ve 2020'deki bir rallide, daha büyük ABD'li yatırımcıların piyasaya girmesiyle dört kattan fazla arttığını gördü. Daha sonra, yüksek kaldıraçlı vadeli işlem piyasalarındaki dalgalanmanın ortasında, zararları telafi etmeden önce Pazartesi günü keskin bir düşüş yaşadı.


Bitcoin ile birlikte işlem yapma eğiliminde olan ikinci en büyük kripto para birimi olan ethereum, yine Pazartesi günü Ocak 2018'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak 1.170 Dolar'a ulaştı.


İngiltere araştırma firması CryptoCompare'in Salı günü verdiği veriler, kripto para birimlerinde genel günlük işlem hacimleri 68,3 milyar Dolara ulaştı. Veriler, 2020'de günlük hacimlerin ortalama 13,1 milyar Dolar olduğunu gösterdi.


Bitcoin'in en yüksek rekoru, 16 Aralık'ta ilk kez 20.000 Doları geçtikten üç haftadan kısa bir süre sonra geldi.


Bitcoin'in rekabetini körüklemek, hükümetler ve merkez bankaları COVID-19 salgınına karşı koymak için teşvik musluklarını açtıkça enflasyon riskine karşı bir koruma görevi görebileceği algısı oldu. Haliyle hızlı kazanç potansiyeli de talebi dikkat çekici.


Kripto alım satım hacimleri, aşırı fiyat dalgalanmaları dönemlerinde düzenli olarak yükselir ve dijital para ticaretinde spekülatif tüccarların merkezi rolünü vurgular.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page