top of page
Ara

Kantar: BrandZ, en dayanıklı küresel perakende markalarına ışık tutuyor

Covid-19, perakendenin küresel ekonomideki önemli rol sahibi. BrandZ en değerli 75 Global Perakende Markalarının toplam değeri 1,5 trilyon dolara ulaşıyor.

Mevcut koronavirüs krizine rağmen BrandZ En Değerli Küresel Perakende 2020 Sıralaması 2020'ye göre, dünyanın en büyük 75 perakende markasının değeri geçtiğimiz yıl %12 artışla 1.5 trilyon dolara yükseldi. Raporun lansmanı bugün WPP ve Kantar tarafından, Dünya Perakende Kongresi'nde gerçekleşti.

Dünyanın dört bir yanındaki ekonomiler Covid-19 ile mücadeleyi sürdürürken, BrandZ sıralaması koronavirüs sonrası pazarda en çok rağbet görecek markaları ortaya koymaya devam ediyor. Gerçekten de, tarihi BrandZ verileri, en güçlü marka değerine sahip markaların 2008 mali krizinden sonra dokuz kat daha hızlı toparlandığını doğrular nitelikte. The Store WPP EMEA ve Asia'nın CEO'su ve BrandZ Başkanı David Roth şunları söyledi:

“Koronavirüs krizi perakendenin hem günlük yaşamımızda hem de genel küresel ekonomide oynadığı temel rolü vurgulamaktadır; perakende şirketlerinin tüketici ihtiyacını karşılamak ve dünyanın dönmesini sağlamak için hızlanan bazı kahramanca örnekler görüyoruz. Bu hızla ilerleyen ve devam eden bir hikaye olmakla birlikte, rapor, güçlü bir marka olmaya yatırım yapan işletmelerin mevcut şoklara daha iyi dayanabileceklerini göstermemizi sağlıyor. Kantar'ın 20 yılı geçen deneyimi üzerine inşaa edilen BrandZ veri analizi, güçlü markaların işletmelerinin çalkantılı dönemlerde hayatta kalmasına yardımcı olduğunu sürekli olarak doğrulamaktadır. ”

Kararlı eyleme geçmek

Çevik ve yenilikçi perakende markaları, evleriyle sınırlı ve alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kalan insanların yaşamlarında fark yaratmak için harekete geçiyor; deneyim ve veriler, kriz boyunca görünürlüğünü ilgili ve hassas bir şekilde koruyan markaların daha hızlı bir iyileşme için en iyi konumda olduklarını göstermekte. 2020 sıralamasındaki en iyi perakendeciler, markaları koronavirüs çağındaki tüketiciler için önemli ölçüde farklı ve dikkat çekici hale getiren faaliyetin ölçeğini ve genişliğini göstermektedir: Amazon (No. 1, 415.9 milyar $) talebi yönetiyor ve temel ürünlere öncelik vermek için teslimat hızını düşürüyor; Alibaba (No.2, 152.5 milyar dolar) iştiraki Ali Cloud, AI uzmanlığını Çin'deki sağlık görevlilerinin koronavirüs tanı süresini önemli ölçüde kısaltmasına yardımcı olmak için kullandı; Louis Vuitton (No.5, 51.8 milyar $) ana şirket LVMH, üretim hatlarını el dezenfektanı yapmak için dönüştürmek için sadece 72 saat sürdü; ve Çin e-ticaret markası JD (No.13, 25.5 milyar $) geniş dağıtım ağını kullanarak tıbbi malzeme ve gıda tedarik etti. Atletik giyim firması Lululemon (No. 25, 9.7 milyar $)% 40 büyüyerek sıralamanın en yüksek yükselticisi oldu; Mevcut aktivite, çevrimiçi eğitim programları sunmayı, Adidas tarafından da benimsenen akılda tutmak için amaçlı bir pazarlama taktiği içerir (No. 18, 14.8 milyar $). Aksi takdirde, en hızlı yükselen kategorisine saf perakende hakimdir, çünkü marketler insanlar stoklanırken talepte bir patlama görür. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, dijital yerli markalar yüksek puan aldı - Amazon, JD ve Alibaba sırasıyla b%32, %24 ve %16 arttı - ancak fiziksel perakende gazileri de sadece çevrimiçi bir ortama uyum sağlama yeteneklerini gösterdi. Costco (No. 11 28.7 milyar $) %35 büyüdü, Hedef (No. 23, 10.6 milyar $) %27 artarken, Walmart (No. 8, 45.8 milyar $) %24 arttı ve Sam's Club (No. 36, 6.8 milyar $) yükseldi %19.

Alaka düzeyinin korunması

Akıllı perakendeciler de reklam yatırımlarını azaltma eğilimine karşı çıkıyorlar, Çin'den öğrenme dersleri, tüketiciler aktif olarak destek verenleri tercih ettikçe, iyileşmenin ilk aşamalarında 'karanlıklaşan' yeniden mücadele etmekte zorlanan markalardı. İnsanların iç mekanda kalmasıyla sınırlı olduğu için pazarlama, ses tonu medya karması kadar önemlidir. Kantar'ın BrandZ Küresel Strateji Direktörü Graham Staplehurst şunları söyledi:

“Marka değeri sadece finansal performansla değil, aynı zamanda tüketicilerin gözündeki itibarla da belirleniyor. Perakendecilerin şimdi krizde insanlara nasıl yardım ettikleri, personeline nasıl davrandıkları ve hükümet ve sağlık tavsiyelerine uyup uymadıkları konusunda nasıl davrandıkları, hayatta kalmaları için önemli olacaktır."

ve ekledi. "Uygunluklarını ve kullanışlılıklarını aktif olarak göstermiş ve tüketicilerin yaşamları normale dönmeye başladıkça bunu yapmaya devam edenler, hem iyileşme aşamasında hem de uzun vadede müşteri ilişkilerini güçlendirmek için en iyi konumda olacaklardır."

Bu yılki BrandZ Perakende sıralamasında öne çıkan özellikler

  • En güçlüsü güçlendi: Sıralamada ilk 10 marka, sektörün geri kalanını geride bıraktı ve marka değerinde ortalama% 16,4 artış kaydetti. Amazon’un büyümesi, Top 75’in toplam marka değerinin% 27'sini oluştururken, Alibaba gibi diğer Top 10 markalarının güçlü performanslarının güçlü markaların daha fazlasını yapabileceğini gösteriyor; neyin mümkün olduğunu yeniden tanımlayabilirler. Sektör liderleri hakimiyetini sürdürdü: McDonald's (No. 3, 129.3 milyar $) dünyadaki en değerli Fast Food markasıdır, ancak diğerleri büyük ölçüde teslimat ve sürüş sırasında AI destekli öneriler gibi diğer servis yenilikleri sayesinde hızlı bir şekilde büyümüştür. - artımlı siparişlerin arkasındaki girişimler ve dağıtım ortaklıkları. Louis Vuitton, Seul'de yeni bir küresel amiral gemisi mağazası ve büyük sanatçılarla yaratıcı ortaklıklarıyla en değerli Lüks markasıdır. Nike (No. 6, 50.0 milyar $), e-ticaret, ürün özelleştirme ve güçlü satışlar sağlayan işbirlikleri ile Giyim kategorisinde liderdir.

  • Beş yeni katılımcı: Üç Japon markası bu yılın sıralamasında ilk kez yer alıyor; online moda mağazası Zozotown (No. 52, 4.5 milyar $), perakende ağı Aeon (No. 64, 2.9 milyar $) ve marketten Family Mart (No. 75, 2.4 milyar $). Çin’in e-ticaret platformu Pinduoduo (No. 26, 9.4 milyar $), çevrimiçi grup satın alma modelinin başarısını takiben en yeni giriştir; Avustralya'dan Bunnings donanım zinciri (No. 69, 2.7 milyar $) dördüncü yeni giriş.

Küresel Perakende Kongresi Başkanı Ian McGarrigle şunları söyledi:

“Perakende, koronavirüs kilitlenmesi sırasında ön saflarda yer aldı ve milyonlarca işçinin topluluklarına hizmet etme riski taşıyor. Özverili çabaları olmadan durum çok daha kötü olurdu ve tüketiciler toplumun işlevini sürdürmesini sağlayan markaları ve çalışanları hatırlayacaklar. Perakendenin tüm dünyadaki insanların yaşamının temel taşlarında tartışmasız yerini vurguluyor. ”

Bu yılki BrandZ perakende sıralamasında, Türkiye'den marka bulunmaması, perakende sektöründe faaliyet gösteren Türk markaları için güzel bir gelişim alanı olarak değerlendirebiliriz. Dünya kalitesinde, birçok potansiyelli yerli markalar, bu alanda güzel adımlar atması için önlerinde engel görünmüyor.


BrandZ hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page