top of page
Ara

İş dünyasının geleceğini şekillendiren 4 yeni trend

Son birkaç ay içinde, işletmeler krizler ve ötesinde daha iyi bir çalışma yöntemi belirledikçe, uzaktan çalışan ekipler ve sanal toplantılar artık günlük hayatımızda yerini aldı.

Çalışma şeklimiz herkesin hayal edebileceğinden daha hızlı değişti. Bunu ev ofisinizden okuyorsanız, görünüşte sabit Zoom çağrıları akışından hızlı bir kahve molası veriyorsanız, zaten işin geleceğine bir fikir sahibi oluyorsunuz.


COVID-19 küresel olarak yayılmadan önce, iş gücü çalışma şeklimizde kademeli bir değişim yapmaya başlamıştı, ancak küresel sağlık krizi bu değişimi büyük ölçüde hızlandırdı. Son birkaç ay içinde, işletmeler krizler ve ötesinde daha iyi bir çalışma yöntemi belirledikçe, uzak ekipler ve sanal toplantılar merkeze adım attı.


Peki, işin geleceğinin arkasındaki itici güç nedir? COVID-19'dan önce, işletmeleri dijital bir yaklaşıma yönlendirmek için bir dönüşüm başlamıştı. Salgın bu değişimi hızlandırdı ve işletmeleri ofis dışında bağlantı kurmanın etkili yollarını bulmaya zorladı ve bu değişikliklerin çoğu burada kalmaya devam ediyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde, iş gücünün büyük bir çoğunluğu, esasen birkaç önemli güncel eğilimin etkisiyle önemli değişimler yaşayacaktır.


İşte dikkat etmeniz gereken dört önemli noktalar:


1. Uzaktan çalışmak

COVID-19 sonrası dünyamızda, uzaktan çalışma, dünyadaki birçok işletme için bir norm gibi görünüyor, ancak muhtemelen şimdiki zamanların ötesinde kalacaktır. Fiziksel ofisler kadar yararlı ve işbirliğine dayalı işletmeler, uzak bir iş gücünün geleneksel olarak alışkın oldukları dört duvarın dışında da performans gösterebileceğini keşfediyor.


Çalışanlar, nerede çalışacaklarını seçme yeteneğinin keyfini çıkarır - uzak veya yerinde çalışanların %83'ü, uzaktan çalışma fırsatının işlerinde daha mutlu hissetmelerini sağlayacaktır. Uzaktan kumandanın ne kadar yararlı olduğuna dair daha fazla kanıta ihtiyacınız varsa, çalışan mutluluğu da üretkenliğe fayda sağlar; Son zamanlarda yapılan bir araştırmada, işçilerin çalışma ortamlarında mutlu olduklarında %13 daha üretken oldukları ortaya çıkmıştır.


İşbirliğine dayalı teknoloji ilerlemeye devam ettikçe, dünyanın neredeyse her yerinden çalışmaya bağlanmak daha da kolaylaşacak. Zoom'un yaygınlaşması gibi video konferansların yardımıyla, çalışanların gelecekte mümkün olan bir ofis için uzak bir çalışma stili seçme olasılığı daha yüksektir.


2. Dijital dönüşüm

Teknolojinin çalışma şeklimizde büyük bir rol oynadığı bir sır değil, ancak rolü ilerledikçe işin geleceği için daha da önemli hale gelecektir. “Dijital dönüşüm” burada ve birçok işletme iş gücünü dijital zihniyete dönüştürmenin yollarını geliştirmek için çalışıyor. Ancak henüz paniğe kapılmayın — dijital dönüşüm, çalışanları teknolojiyle değiştirmek değil, iş gücünün nasıl işlediğini süreçlerini dijitalleştirmekle ilgilidir.


Geçmiş bize teknolojinin verimliliği yeniden tanımlamak için olağanüstü bir yeteneğe sahip olduğunu öğretti, örneğin bilgisayarlardan dizüstü bilgisayarlara geçiş, çalışanların işlerini her yere götürmelerini nasıl mümkün kıldı. Mevcut dijital dönüşüm, gittikçe artan bir hızda ekipler ve işletmeler için sorunların çözümü üzerine yoğunlaşmaktadır.


Microsoft Teams, Slack ve Google Drive gibi teknolojiler, iş yerinde meydana gelen sürtünmeyi azaltmak için iletişimi düzene sokma sınırlarını zorlamaya devam ediyor. İşin geleceği uzak bir ortama dönüşmeye devam ettikçe, fiziksel iletişim araçları popülerliğini kaybedecek ve yerini buluta bağlanan daha verimli sistemlerle değiştirecektir.


Şirketler giderek daha çok çalışanların nasıl çalıştığının “eski yollarının” olabildiğince etkili olmadığını fark ediyorlar. İş yerinde işbirlikçi teknolojinin benimsenmesi, işin geleceğini inşa etmeye devam edecek ve daha fazla işletmeyi dahili olarak bağlamanın daha iyi yollarını denemeye ve gelişmiş bir uzaktan çalışma deneyiminin temelini atmaya teşvik edecektir.


3. Milenyum Kuşağının ağırlığını artırması

Teknoloji meraklısı ve yeni bir şekilde çalışmaya hazırlar. Onlar Milenyum Kuşağı ve işin geleceği zaten işgücüne geçişlerinden büyük ölçüde etkileniyor. Bu nesil hakkında çeşitli görüşler olmasına rağmen, Milenyum Kuşağının zaten işin gelgitlerini değiştirdiğine şüphe yok. “Boomer” kuşağı iş gücünden ayrılmaya başladıkça, Milenyum Kuşağı eski yöneticilerin liderlik pozisyonlarını doldurmaya başlıyor. Meşalenin bu şekilde geçmesi, yeniliğe göre yeniliği ve değer öğrenmeyi vurgulayan yeni liderlik stilleri getirecektir.


Milenyum Kuşağı, teknolojinin hızlı bir şekilde geliştiği bir zamanda büyüdü ve bu eğilimi beraberinde getirecek ve dijital dönüşümün işin gelecekteki rolünü daha da ileriye taşıyacak. Ekipler için süreçlerin düzene konmasının önemini anlıyorlar ve teknolojinin verimliliği artırmaya etkisi ortaya çıkıyor.


Milenyum Kuşağının sahip olduğu diğer bir değer: Uzaktan çalışma ve esnek bir programa sahip olma yeteneği. Milenyum Kuşağının, her zaman açık bir iş gücüne girdi ve akıllı telefonlar iş beklentilerini artırdı. Gece çıkış günleri geride kaldı - teknoloji işçileri her zaman ve her yerde erişilebilir hale getirdi. Bu, kişisel hayatı dengelemenin bin yıllık altın standardı olduğu uygun saatlerde çalışmasını sağlamıştır. Teknoloji hayatımızın her alanını yutmaya devam ederken, Milenyum Kuşağı zamanın fişini çekip şarj etmesine izin veren bir iş-yaşam dengesi için bastırıyor.


Esnek çalışma geçici bir durum gibi görünebilir, ancak Milenyum Kuşağı iş gücünü ele geçirmeye başladıkça, işin geleceğinin markası haline gelmek zorundadır.


4. Ölçeklenebilir bir iş gücüne duyulan ihtiyaç

İşletme ortamı değişmeye devam ettikçe, bir işletmenin iş gücünün boyutunun da ayarlanması gerekecektir. Ölçeklendirilebilir bir personel, endüstride ve işletmelerin gelecekte karşı karşıya kalacağı finansal koşullardaki değişikliklere uyum sağlayarak gerektiği gibi ayarlama esnekliği sağlar.


COVID-19 salgını, esnek bir iş gücünün, şirketlerin hızla gelişen bir pazarda hayatta kalabilmek için karşı karşıya kalmaları gereken bir gerçek olduğunu kanıtladı ve bunu yapmak için doğru kaynaklara ihtiyaçları olacak.


Neyse ki, talep üzerine esnek yetenek çözümleri sunan ve sizin için tüm süreçle ilgilenen çeşitli şirketler var (okuyun: detaylarla daha fazla ilgilenmeyin!). Kontrol edilecek bazı servisler arasında Assemble, Upwork, Fiverr, Armut, Freelancer, Indeed, Bigumigu; bunların hepsi kısa vadeli veya tekrar eden yetenek ihtiyaçlarınızı karşılamak için kolayca kiralayabileceğiniz ve işin geleceğine daha iyi hazırlanmanıza yardımcı olacak uzman işler sunar.


Geleceği tahmin etmek için kesin bir yöntem olmamasına rağmen, iş gücü içindeki mevcut eğilimler, işin geleceğinin nasıl işleyeceği ve işletmeleri nasıl etkileyeceği konusunda şimdiden inanılmaz bir fikir vermektedir. Sektörünüz ne olursa olsun, işinizi gelecekteki başarılarınız için ayarlamak üzere mevcut eğilimleri yakından takip etmeniz çok önemlidir.


Bu makale, Assemble uzmanı tarafından desteklenen bir girişimci Alex Alext tarafından yazılmıştır.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page