top of page
Ara

iPhone 12, 2022'de gelen gelişmiş otofokus, periskop kamera lensine sahip olabilir

Bugünkü yeni bir raporda, TF Securities analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın iPhone kamera tedarikçileri için planlarını detaylandırıyor. Kuo, Semco ve Sunny Optical'ın (sırasıyla 'en iyi' Koreli ve Çinli lens tedarikçileri) bu yıl iPhone tedarik zincirine katılacağını düşünüyor.

Apple henüz çok söylentileri daha basında yeni yeni yer bulurken ortaya çıkan raporlar 2022'de bizleri neler bekleyebileceğinin bir resmini çizmeye başlıyor. Tanınmış bir Apple analisti, şirketin 2022 iPhone'unun farklı türde bir Yakınlaştırılmış fotoğraflar çekmeyi çok daha iyi hale getirecek kamera lensine sahip olacağını düşünüyor.


TF International Securities'den bir analist olan Ming-Chi Kuo, piyasaya sürülmemiş Apple ürünleri hakkındaki tahminleriyle tanındı ve yeni bir raporda 2022 iPhone'un muhtemelen bir periskop merceğe sahip olacağını söyledi. Kuo'nun araştırması 9to5Mac, Apple Insider ve MacRumors tarafından rapor edildi.


Apple, tedarik zincirindeki rekabeti artırmak ve maliyetleri azaltmak için düzenli olarak birden fazla tedarikçinin parçalarını tedarik ediyor. Kuo, bu şirketlerin daha iyi performansla daha kaliteli bileşenler sunabileceğine inanıyor.


Kuo, Apple'ın gelecekteki iPhone'unu periskop mercekle donatmayı planlayabileceğini ilk kez söylemedi; analist Mart ayında benzer bir rapor yayınlamıştı.


İPhone 12 için, Apple'ın gelişmiş otomatik odaklama için mevcut bahar tabanlı tasarıma kıyasla Semco’nun top tabanlı ses bobini motorunu kullandığı bildiriliyor. 2022'de Kuo, iPhone'un Semco tarafından üretilen periskop telefoto lenslere sahip olacağına inanıyor.


Periskop kameralar çalışma biçimlerini ifade eder, son kullanıcılar tasarımda bir fark görmezler. Periskop lensler kelimenin tam anlamıyla telefondan dışarı çıkmaz, bunun yerine fotoğraf kalitesini artırmak için dahili dikey alanı etkin bir şekilde kullanır. Periskop mercek, daha yakın bir optik zoom elde etmesine yardımcı olmak için bir ayna kullanır ve bu da sonuçta dijital zoom ile karşılaştırıldığında daha net zoom görüntüleri sağlar. Samsung Galaxy S20 Ultra ve Huawei P30 Pro gibi telefonlar yakınlaştırma için zaten periskop lens kullanıyor. Örneğin, Samsung'un telefonu 10x optik zoom sağlarken, Huawei'nin 5X optik zoom'u vardır. İPhone 11 Pro, karşılaştırma olarak, sadece 2x optik zoom'u destekliyor.


Kameralar şirketlerin cihazlarını rakiplerinden ayırmalarının en büyük yollarından biri haline geldiği için Apple için kritik bir ek olabilir. Veriler, yeni bir akıllı telefon satın alırken kamera kalitesinin satın alma kararında rol oynadığını gösteriyor. 2019'da yayınlanan Global Web Index'ten elde edilen veriler, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'de 16 ila 64 yaşları arasındaki internet kullanıcıları anketine dayanarak en çok istenen beş akıllı telefon özelliği arasında "daha fazla kamera ve video yeteneği" listeledi.


Samsung ve Apple, Galaxy S20 Ultra ve iPhone 11 Pro'yu duyururken ilgili telefonlarının kameralarını büyük satış noktaları olarak gösterdiler. S20 Ultra dijital olarak 100x'e kadar yakınlaştırma yapabilir (ancak bu, bulanık fotoğraflarla sonuçlanabilir), iPhone 11 Pro ise Apple'ın üçlü lensli ilk akıllı telefonu.


İPhone 12'nin bu sonbaharda dört modelde piyasaya sürülmesi bekleniyor: 5.4 inç ekranlı yeni bir küçük iPhone, iki 6.1 inç model ve üst düzey 6.7 inçlik bir 'Max' modeli. Premium 6.1 inç ve Max iPhone 12'de üçlü lens kamera dizisi ve derinlik algılayıcı LiDAR tarayıcı bulunacak.


Bu yılki iPhone'a gelince, Apple'ın iPhone 12'nin kamera sistemine şirketin en yeni iPad Pro'unda olduğu gibi bir derinlik sensörü eklemesi bekleniyor. Kuo'nun notu ayrıca iPhone 12'nin daha iyi otomatik odaklama özelliklerine sahip olabileceğini belirtti.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page