top of page
Ara

Intel'in yeni PC reklamları için 'I'm a Mac' kampanyasından tanınan isim tekrar kamera karşısında

Justin Long'u hatırlıyor musunuz? Geçmiş dönemde, Apple Mac modelleri tavsiyesiyle ön plana çıkan Long taraf değiştirmişe benziyor

Apple'ın yenilikçi M1 çiplerine karşı ezici bir şekilde olumlu tepkiye karşı savaşmak isteyen Intel, Apple'ın "I'm a Mac" reklamlarının eski yıldızı Justin Long'un yer aldığı bir dizi karşıt reklamı yayınladı. "Justin Gets Real" adlı yeni kampanyada Long, TouchBar özellikli Mac'leri Windows PC'lerin dönüştürülebilir 2'si 1 arada aygıtlar olarak işlev görme yetenekleri veya Mac'ler takılı kaldığında dokunmatik ekranlı PC'lerin yaygınlığı gibi daha yenilikçi yönleriyle karşılaştırıyor.

Bunların hepsi elbette iyi noktalar, ancak rakibinizin neredeyse 20 yıllık reklam kampanyasını (2002'de başlatılan "I'm Mac" reklamları) yeniden canlandırmak çok açık bir şekilde umutsuz bir hareket, Intel'de kimseyi şaşırtmadım bunun hakkında iki kez düşündüm. Daha da kötüsü, Intel'in reklamlarının Apple'ınki kadar akılda kalıcı ve çekici olmamasıdır: Long, her reklamı, Mac'leri havalı hale getirmeye yardımcı olan havalı adamdan ziyade, PC'lerin faydalarını sıradan bir Evde Alışveriş Ağı gibi lanse ederek geçiriyor. Temel olarak, Intel size bir dizi özellik satmaya çalışıyor, oysa Apple, bir Mac kullanıcısı olmanın istek uyandıran havasını satması gerektiğini biliyordu.


0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page