top of page
Ara

Intel'in son günlerde startup yatırımlara artan ilgisi oldukça dikkat çekici

AMD ve Marvell gibi büyük yonga oyuncuları tarafından yarı iletken alanında yakın zamanda yapılan bir dizi dikkate değer satın almanın ardından Intel, haftayı yeni satın alımlarıyla kapatıyor.

Santa Clara merkezli mikroçip devi, açıklanmayan terimler için, optimizasyon platformuyla Intel’in yapay zeka işini büyütmeyi vaat eden San Francisco merkezli bir girişim olan SigOpt'u satın aldığını duyurdu.


"Yeni zeka çağında, yapay zeka geleceğin bilgi işlem ihtiyaçlarını karşılıyor. Intel’in baş mimarı ve ayrı grafik bölümünün kıdemli başkan yardımcısı Raja Koduri, TechCrunch'a göre, yazılımın yapay zeka modellerini ölçeklendirirken en iyi hesaplama performansını otomatik olarak çıkarması daha da önemli ”dedi.

"SigOpt’un yapay zeka yazılım platformu ve veri bilimi yeteneği Intel yazılımını, mimarisini, ürün tekliflerini ve ekiplerini artıracak ve bize değerli müşteri içgörüleri sağlayacak."

TechCrunch, SigOpt’un ürününün hala kapalı beta sürümünde olduğunu ve CIA bağlantılı In-Q-Tel, Andreessen Horowitz ve Y Combinator gibi yatırımcılardan şu ana kadar 10 milyon dolardan az para topladığını bildirdi. Görünüşe göre, başlangıç, müşterileri arasında Fortune 500 şirketlerini, üniversiteleri ve araştırma kurumlarını sayıyor.


Kurucu ortaklar, CEO Scott Clark ve CTO Patrick Hayes, SigOpt ekibinin geri kalanıyla birlikte Intel'e katılacak.


Clark, TechCrunch'a göre yaptığı açıklamada, "Intel’e katılmaktan ve her yerde modelcilerin etkisini hızlandırma ve büyütme misyonumuzu güçlendirmekten heyecan duyuyoruz" dedi.

"Yapay zeka optimizasyon yazılımımızı Intel’in yapay zeka bilgi işlem ve makine öğrenimi performansındaki onlarca yıllık liderliğiyle birleştirerek, modelleyiciler için tamamen yeni yapay zeka yeteneklerinin kilidini açabileceğiz."

Intel, yarı iletken alanında uzun süredir bir endüstri lideridir, ancak yakın zamanda rekabet ortamını yeniden çizebilecek büyük satın almalar yapan diğer oyuncular hakimiyet tehdidi altında olabilir. Bu anlaşmalar arasında AMD'nin Xilinx Inc.'i 35 milyar dolara satın alması, Nvidia Corp.'un SoftBank Group Corp.'s Arm Ltd.'den 40 milyar dolarlık satın alması, Analog Devices Inc.'in Maxim Integrated Products'ı 21 milyar dolarlık satın alması, Nakit ve hisse senedi olarak 10 milyar dolar karşılığında Inphi Corp.'u satın alımı ile birlikte Marvell Technology Group'un satın alması yer alıyor.


SigOpt'un satın alınması, Intel'in hisselerine fazla yardımcı olmuş gibi görünmüyor. Hisse fiyatlarının geçen hafta sert bir düşüş göstermesinden bu yana istikrarlı bir düşüş yaşadı. Ve yine de Temmuz ayının sonuna yakın başka bir büyük düşüşten sonra toparlanmadı ve 24 Temmuz'da 60$ 'dan yaklaşık 50$' a seviyelerine geriledi. Hisseler, önceki gün 44.11 $ 'dan kapandıktan sonra Cuma sabahı 44.10 $' dan başladı ve %1'den daha az değer kaybetti.


Finansman sağlanan şirketler

  • Jiko Technologies Inc., Berkeley, 33 milyon dolar: Upfront Ventures ve Wafra, bu ticaret ve para yönetimi girişiminin Seri A finansmanına ortak liderlik etti. Radicle Impact ve NYCA Partners tarafından katıldılar. Şirket ayrıca 7 milyon dolar borçlandı.

  • Voltus Inc., San Francisco, 25 milyon dolar: NGP Energy Technology Partners III, endüstriyel müşteriler arasında elektrik azaltımı için bir platformun bu sağlayıcısının B Serisi finansmanına liderlik etti. Prelude Ventures ve Ajax Strategies tarafından katıldı.

  • Arable Labs Inc., San Francisco, 20 milyon dolar: Prelude Ventures, bu tarım için veri çözümleri geliştiricisinin B Serisi finansmanına liderlik etti. M2O, Nassau Street Ventures ve Tridon katıldı.

  • Human API, San Mateo, 20 milyon dolar: Sağlık verilerini işletmeler ve yeni başlayanlarla paylaşmaya yönelik bu platform, Samsung Ventures, CNO Financial Group, Allianz Life Ventures ve Moneta VC'nin yanı sıra mevcut yatırımcılar BlueRun Ventures'ın katılımıyla bir Seri C yarattı. SCOR Life and Health Ventures ve Guardian Life Insurance Company adında.

  • Twingate Inc., Redwood City, 17 milyon dolar: Bu VPN alternatifi sağlayıcısının A Serisi yatırımcıları arasında WndrCo, 8VC, SignalFire, Green BayVentures ve Dropbox kurucuları Drew Houston ve Arash Ferdowsi yer alıyor.

  • Robust Ai Inc., Palo Alto, 15 milyon dolar: Jazz Venture Partners, robotlar için bilişsel bir motor geliştiren bu geliştiricinin Seri A finansmanını yönetti. Playground Global, Liquid2, Fontinalis, Jaan Tallinn ve Mark Leslie katıldı.

  • R2c, San Francisco, 13 milyon dolar: Geliştiricilere yönelik bu güvenlik aracı, Redpoint ve Sequoia liderliğindeki bir turda A Serisi fon sağladı.

  • Wise Co., San Mateo, 12 milyon dolar: E.ventures, küçük işletmelere yönelik bu dijital bankacılık hizmetleri sağlayıcısının A Serisi finansmanını yönetti. Grishin Robotics, Base10 Partners ve Techstars katıldı.

  • Goodcover, San Francisco, 7,5 milyon dolar: Bu çevrimiçi sigorta hizmetleri sağlayıcısı, Fuel Capital, Broadhaven Ventures, Global Founders Capital, Liquid 2 ve TransRe'nin katıldığı Goodwater Capital liderliğindeki Seri A fonunu topladı.

  • Tilt Five Inc., San Jose, 7,5 milyon dolar: SIP Global Ortakları, bu artırılmış gerçeklik gözlükleri, bir oyun tahtası ve bir asa denetleyicisi üreticisinin Seri A finansmanını yönetti. Bitkraft Ventures, Galaxy Interactive, Logitech ve Ken Birdwell katıldı.

  • Naked Market, San Francisco, 6 milyon dolar: Bu sağlıklı gıda pazarındaki tohum yatırımcıları arasında Holtzbrinck Ventures, BEB Capital, Rick Rieder (BlackRock'ın Sabit Gelir Küresel Baş Yatırım Sorumlusu), Entegre Sermaye, Sequoia Capital'in İzci Fonu, NFQ Capital, Yves Potvin bulunmaktadır. (Garden Protein'in kurucusu) ve Liberty Ventures.

  • Curve Health, New York, 6 milyon dolar: Lightspeed Venture Partners, Vituity, Westway Capital, Correlation Ventures, Kapor Capital, Rosecliff Venture Partners ve The Fund da dahil olmak üzere yatırımcıların katılımıyla başlangıç ​​turuna liderlik etti.

  • MachEye Inc., San Jose, 4.6 milyon dolar: Canaan Partners, bu iş zekası platformu sağlayıcısının başlangıç ​​finansmanını yönetti. WestWave Capital tarafından katıldı.

  • Skael, San Francisco, 4,1 milyon dolar: Bir otomasyon platformu için bu teknoloji üreticisi için tohum turundaki yatırımcılar arasında Bonfire Ventures, Daher Capital, Backend Capital, RIDE Ventures, StratMinds VC ve Buffalo Ventures yer alıyor.

  • Atmos, San Francisco, 4 milyon dolar: Bu ev yapımı girişimi, Khosla Ventures, Scott Stowell (Lennar'ın yönetim kurulu üyesi) ve JLL Spark gibi destekçilerden fon topladı.

  • Sinai Technologies, San Francisco merkezli, 3,8 milyon dolar: Bu dekarbonizasyon yazılım platformu, Abstract Ventures ve Coelius Capital gibi yatırımcıların da katıldığı Afore Capital liderliğindeki bir tohum fonu turu başlattı.

Satın alımlar

San Francisco merkezli Francisco Partners, Under Armour'dan 345 milyon dolara fitness uygulaması MyFitnessPal'ı satın almayı kabul etti.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page