top of page
Ara

İki büyük teknoloji devi davalık oldu

Ünlü teknoloji devi Nokia, patent kullanımları için tazminat ödemekte olan Oppo’nun ödeme yapmakta gereklilikleri gerçekleştirmemesi ardından şirkete dava açacağını açıkladı

Ünlü teknoloji devi Nokia, patent kullanımları için tazminat ödemekte olan Oppo’nun ödeme yapmakta gereklilikleri gerçekleştirmemesi ardından şirkete dava açacağını açıkladı

Nokia, Oppo’nun patent konusunda sözleşmeyi yenileme teklifi reddetmesi ardından söz konusu patentleri kullanmaya devam etmesi nedeniyle yasal yollara başvurarak çözüme kavuşturmayı umduğunu belirtti. Herşeye rağmen Nokia, konunun daha yapıcı bir şekilde çözülebileceği görüşünde.


Son günlerde rekabetin artmasıyla birçok şirketle patent konusunda mahkemelik olan teknoloji şirketi Nokia, son günlerde pek çok kez dahil olduğu dava savaşlarına yeni bir cephe daha eklemiş oldu. Yakın zamana kadar Oppo ile Nokia arasında herhangi bir sorun bulunmamakla beraber Çinli üretici Oppo, Finlandiyalı devin patentleri için düzenli olarak ödeme yapıyordu. Ancak Çinli üretici, 2018 yılında imzalanan ve birçok patentin kullanımına olanak sağlayan sözleşmenin yenilenmeyeceğini duyurması üzerine Nokia alternatif çözümler arayışına girdi.


Nokia, Oppo ile bir süredir görüşmelerin sürdüğünü ancak Çinli şirketin Nokia tarafından sunulan “adil ve mantıklı teklifleri“ yetersiz bulduğu için reddettiğini ve Oppo’nun anlaşmazlığı çözmekten bir hayli uzak olduğu için, dava açmak gibi yorucu ve zorlayıcı bir önlem almak durumunda kaldıklarını belirtti.


Nokia’nın patent portföyü oldukça ise oldukça geniş. Şirket halihazırda Samsung, Apple, Xiaomi, LG, Lenovo ve Blackberry gibi birçok büyük teknoloji şirketleriyle lisans anlaşmaları imzaladı. Yaşanan son kriz sürecinde Oppo cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmemiş olsa da yaşanan anlaşmazlığın sonucunda ne tür gelişmeler olacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page