top of page
Ara

IKEA, Rusya ve Belarus faaliyetlerini durdurdu

Ikea, Ukrayna'da devam eden savaş nedeniyle Rusya'daki faaliyetlerini geçici olarak askıya aldığını açıklayan en son büyük isim perakendecisi oldu

İsveçli mobilya devi, bugün bir güncellemede ülkedeki tüm perakende operasyonlarını duraklatacağını doğruladı.


Ikea'nın İsveç'in en büyük 10. perakende pazarı olan Rusya'da 17 mağazası bulunuyor. Ağustos 2021'e kadar olan yılda Rusya'dan yapılan satışlar, Ikea'nın toplam satışlarının %4'ünü oluşturdu. Ayrıca Belarus'tan malzeme tedarik etmeyi de durdurdu.


Hareketin Rusya'daki 14 Ikea mağazasında yaklaşık 15.000 işçiyi etkilemesi bekleniyor. Ikea ayrıca Rusya ve Beyaz Rusya'daki tüm ihracat ve ithalatı durduracağını da doğruladı.


Açıklamayı, M&S'nin Türkiye merkezli franchise'lar tarafından işletilen Rusya'daki işletmesine mal sevkiyatını durdurduğunu onaylamasından saatler önce yaptı.


Inter IKEA ve mağaza sahibi Ingka Group ortak bir açıklamada şunları söyledi: "Savaşın hem büyük bir insani etkisi var hem de tedarik zinciri ve ticaret koşullarında ciddi aksamalara yol açıyor, bu nedenle şirket grupları Rusya'daki IKEA operasyonlarını geçici olarak durdurmaya karar verdiler."


Ağustos 2021'e kadar olan yılda, Rusya, ticaretinin %4'ü yaklaşık olarak 1,8 milyar € pazar hacmiyle Ikea'nın perakende satışlardaki en büyük 10. pazarıydı.


Faaliyetlerini durduran firmalar arasında, H&M, ASOS, Adidas ve Wetherspoon, Apple, Disney ve Warner gibi büyük şirketlerin Rusya ile işlerini geçici olarak bitirdiklerini doğruladı.


BP ve Shell de dahil olmak üzere bir dizi Birleşik Krallık enerji şirketinin Rusya ile olan bağlantılarını da koparmak için harekete geçmesinden sonra geldi.


Futbol Federasyonu, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'ya karşı tüm maçları askıya alırken, Fifa, Rusya'nın maçlara ev sahipliği yapma hakkını fesh ettiğini duyurmuştu.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page