top of page
Ara

Huawei, hayatta kalma mücadelesinde işletim sistemini tanıttı

Bu hamle, ABD'nin firmanın cep telefonları için Android kullanımını engelleme kararının sürmesi nedeniyle hala geçerliliğini sürdürüyor

Huawei, hayatta kalma mücadelesinde işletim sistemini tanıttı

Çinli teknoloji devi Huawei, Çarşamba günü merakla beklenen kendi geliştirdiği mobil işletim sistemini (OS) tanıttı ve ABD'nin Android kullanmasını engellemesinin ardından akıllı telefon arenasında hayatta kalma mücadelesinde yeni bir cephe açtı.


Şirket, yeni HarmonyOS sisteminin özel özelliklerle dolu olduğunu ve “Nesnelerin İnterneti” olarak bilinen cihazları sorunsuz bir şekilde bağlamak için artan talepten yararlandığını söyledi. Ancak analistler, Huawei'nin Google'ın Android ve Apple'ın iOS'unun hakim olduğu bir dünyada tüketicilerin firmanın telefonlarını satın almalarını sağlamak için işletim sistemi için yazılım ve içerik geliştirmeye yetecek kadar uygulama geliştiricisi elde ettiğini söyledi.


HarmonyOS, Huawei ve diğer şirketlerin kullanmakta özgür olduğu Android'in açık kaynaklı öğelerine dayanmaktadır ve şirket, sistemle önceden yüklenmiş ilk mobil cihazları çevrimiçi bir lansmanda tanıttı.


Lider geliştirici Wang Chenglu, akıllı araçlar ve süper hızlı 5G bağlantılarının gelişi gibi yeni teknolojilerin teşvik ettiği IoT gelişimi hızlanırken işletim sisteminin Huawei'nin eğrinin önüne geçtiğini göreceğini söyledi.

“HarmonyOS ile sadece başka bir Android veya iOS üretmeyecektik. Aynı olacak ve hiçbir tüketici değeri olmayacak."

HarmonyOS akıllı telefon kullanıcıları, örneğin bilgisayarlardan giyilebilir cihazlara ve diğer bağlantılı cihazlara kadar her şeydeki dosyalara, belgelere ve diğer içeriğe erişebileceklerini söyledi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page