top of page
Ara

Heineken, Avrupa Süper Ligi'nin çöküşüne mükemmel yanıt verdi

Publicis, son günlerin gündem olan konu hakkında ince mesajlar içeren bir Instagram gönderisi oluşturdu

Publicis,son günlerin gündem olan konu hakkında ince mesajlar içeren bir Instagram gönderisi oluşturdu

Geçtiğimiz günlerde, birçok büyük futbol kulübü Avrupa Ligi altında farklı bir lig kurarak yollarına devam etme kararı aldıklarını bildirmeleri ardından dünya gündemi bir anda değişmiş, gözler bu gelişme ardından UEFA'nın ne tür bir cevap vereceği merak konusuyken, gerek taraftarlar gerekse kulüplerden bazı isimlerin karşı çıkmasıyla bu plan geçici süreliğine de olsa rafa kaldırıldı. Bu gelişmenin yankıları sürerken Heineken ve ajans Publicis, yeni bir futbol ligindeki yanlış yönlendirilmiş girişimi, basit bir uyarı içeren bir Instagram gönderisiyle şakayla karışık bir mesaj paylaştılar: Don't drink and start a league.

Publicis,son günlerin gündem olan konu hakkında ince mesajlar içeren bir Instagram gönderisi oluşturdu

Para kazanma hırsı ve küresel futbola ihanet

Avrupa futbolunun yünlü bir hayranıysanız, muhtemelen kötü kaderi olan Süper Lig'in arka planını zaten biliyorsunuzdur, işte manşetlerin telaşını takip etmeyenler için kısa bir özet:


Dünya çapında futbol, ​​dört yılda bir Dünya Kupası'nın sporun zirvesi olarak kabul edildiği FIFA tarafından yönetilmektedir. FIFA şemsiyesi altında, Avrupa'nın en iyi takımlarının UEFA Şampiyonlar Ligi tarafından temsil edildiği altı kıta konfederasyonu bulunmaktadır.


Avrupa Süper Ligi, ligin en başarılı takımlarından bazılarının sahiplerinin UEFA'dan kopup 20 takımlı yeni bir lig kurma girişimiydi. Kurucu takımlar arasında Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea ve Real Madrid gibi hikayeli isimler yer alması planlanıyordu.


Ancak birçok taraftar, oyuncu ve (tahmin edebileceğiniz gibi) UEFA yetkilileri bunu bir para kapma ve küresel futbol topluluğunun birliğine ihanet olarak gördü. FIFA, ayrılıkçı bir ligdeki takımların Dünya Kupası da dahil olmak üzere herhangi bir küresel organizasyonda yarışmasına izin verilmeyeceğini hızlı bir şekilde duyurdu.


60 saat içinde, lansmanda yer alan kurul üyelerinin yoğun iç ve dış baskılar altında ayrılmaya başlamasıyla plandan vazgeçildi. Bu sabah erken saatlerde, Süper Lig organizatörleri yenilgiyi gönülsüzce kabul ederek "en uygun adımları yeniden gözden geçirme" sözü verdi.


UEFA Şampiyonlar Ligi'nin uzun süredir sponsoru olan Heineken, tartışmada açık bir şekilde net bir tarafı olması süpriz olmayacaktı, ancak aynı zamanda markanın çoğu taraftar tarafından paylaşılacağını düşünse de böyle bir iletişimin sonucu ne olabilirdi?


Publicis tarafından geliştirilen Instagram gönderisi, ilk 6 saatinde 30.000'den fazla beğeni aldı ve yorumları sürekli olarak "akıllıca" ve "zekice bir gönderme" tarzında içerikler paylaşıldı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page