top of page
Ara

Hayalinizdeki işi mi kurdunuz? Şimdi hayalinizdeki takımı kurma zamanı

İşe alma felsefenizi ve zihniyetinizi nasıl geliştirebilirsiniz?

Hayalinizdeki işi mi kurdunuz? Şimdi hayalinizdeki takımı kurma zamanı

Gelecek vadeden bir küçük işletme sahibi olarak, muhtemelen hepsini istiyorsunuz ve kendiniz yapmak istiyorsunuz. Maalesef, vizyonunuzu gerçekleştirmek için büyük olasılıkla çalışanları veya asistanları karışıma dahil ederek hedeflerinizi ölçeklendirmeniz gerekecektir. Görevleri genel uzmanlara devretmek, yapabileceklerinizi otomatikleştirmek ve deneyimli profesyoneller getirmek işinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.


Ölçeklendirmeye ne zaman başlanmalı?

Takımınızı oluşturmak için doğru zaman yok. Genel fikir, kârlı olduğunuzda, çok fazla müşteriniz olduğunda veya vaktinizin çoğunu başka birinin yapabileceği işleri yapmak için harcıyorsanız bunu düşünmeye başlamaktır. İşiniz her şeyden önce büyümektir. Değerli saatleriniz yönetim tarafından tüketilirse, yardım getirme zamanı gelmiştir.


Geminin kaptanı olsanız bile, mürettebatınız da oldukça önemli. Tüm değerli yatırımlar gibi, vizyonunuzu paylaşacak yeni insanlar getirmede bazı riskler olacaktır. Ancak, akıllı bir işe alma felsefesiyle bu riski en aza indirmeyi öğrenebilirsiniz.


Beklentilerinizi iyi belirleyin

İşe almadan önce, açtığınız pozisyon ve rollerin ayrıntılı bir açıklamasına sahip olmalısınız. Yardıma ihtiyaç duyduğunuz görevleri, bunların tamamlanması ne kadar sürmesi gerektiğini ve yöntemlerinizi nasıl etkili bir şekilde ileteceğinizi dikkatlice düşünün. İkincil hale gelen görevleri daha iyi parçalamak için işinizdeki zamanınızı denetlemek inanılmaz derecede yardımcı olabilir.


Oldukça uzmanlaşmış uzmanlara mı yoksa daha dengeli genel yeteneklere mi ihtiyacınız olduğunu göz önünde bulundurmanız önemlidir ve bunların tümü şirketinize bağlıdır.


Genel asistanımıza ek olarak, işi belirli bir şarkının post prodüksiyonuyla ilgilenen bir müzik karışımı mühendisini de işe aldık. Niteliklerin daha kesin olması gerekeceğinden, uzmanlara kıyasla belirli rol oyuncuları işe almak için daha fazla zaman ayırmalısınız.


Genel yetenekli insanlar ve uzmanın ilgili rollerinin her ikisi de önemlidir, ancak nitelikler ve yetenekler açısından farklı beklentilere sahiptir. İşe alma felsefeniz, işletmenizin çeşitli ihtiyaçlarını dikkate almalıdır.


Otomasyon herşeydir

Yardımın her zaman gerçek bir asistandan gelmesi gerekmez. Otomasyon paha biçilmez bir araç olabilir ve hem zamandan hem de sermayeden tasarruf sağlayabilir.


Bu anlamda otomasyon, belirli bir görevi otomatik olarak tamamlamak için tasarlanmış yazılım veya gerçek dünya lojistik sistemlerinin kullanılması anlamına gelir. Sosyal medya gönderilerinizi bir yazılım planlayıcı ile planlamak veya birisi posta listenize kaydolduğunda başlayan e-posta dizilerini ayarlamak gibi görevleri içerebilir. Dijital olmayan ve pratik uygulamalar da var. Birisi çevrimiçi mağazanızdan sipariş verdiğinde, siparişinizi yerine getiren bir üreticiye otomatik olarak bir mesaj gönderilebilir ve bu mesaj, siparişi müşteriye teslim edecek bir kuryeye gönderilir.


Otomasyonun bariz sınırlamaları olsa da (birçok işlem insan dokunuşu gerektirir). Kesinlikle çok yararlı bir araç olabileceği durumlar vardır, özellikle de birkaç asistanı işe alamayan bütçesi olan girişimciler için.


Eğitimi hızlandırın

Elektronik olmayan asistanlarınız için biraz eğitim vermeniz gerekecek. Bu oldukça kaçınılmazdır, ancak yine de süreci daha verimli hale getirmek için kaydedilmiş eğitim oturumları aracılığıyla işe alım gibi püf noktaları vardır, oturup yeni bir çalışanı eğitmek için zamanınız olmadığında yararlı bir yardımcı olabilir.


Çalışanlar her zaman işletme sahibi ile aynı seviyede olmayacak, bu yüzden etkili bir iletişimci olmalısınız. Ne kadar işi devretmek istediğinizden emin değilseniz, çalışanınızın sorumluluklarını kademeli olarak artırmayı deneyin. Neredeyse her zaman antrenman yapmanız gerekecek, ancak bunu doğru yaparsanız buna değer.


İşletmenize yardımcı olacak ekstra elleri verimli bir şekilde bularak, işinizi kendi başınıza yapacağınızdan çok daha kısa bir süre içinde katlanarak genişletebilirsiniz. Bu ipuçlarını aklınızda bulundurun, güvendiğiniz yetenekli insanları bulun ve bunu bilmeden iş dünyasıyla mücadele etmeye hazır bir lider ekibinin başı olacaksınız.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page