top of page
Ara

Halkla ilişkiler endüstrisi aşı tereddütünü çözmeye nasıl yardımcı olabilir?

Bilimsel gelişmeleri kendi terminolojisiyle anlatmak zor bir iş olabilir, ancak karmaşık tıbbi ve bilimsel önermeleri iletmek söz konusu olduğunda halkla ilişkiler uzmanları işe yarayabilir

Halkla ilişkiler endüstrisi aşı tereddütünü çözmeye nasıl yardımcı olabilir?

Yanlış bilgi ve şeffaflık, genel aciliyet duygusunun düşük olması ve aşıların etkinliği, güvenliği ve etkilerine yönelik şüphecilik gibi faktörlerin bir araya gelmesi, dünya genelinde aşılanmaya isteksiz bireylerde bir artışa neden oldu.


Beyaz Saray Covid-19 yanıt koordinatörü kabul Covid-19 daha az savunmasız hissediyorum - - ihtimali daha düşüktür aşı yaptırmam genç Amerikalılar. Bu arada, Asya şehirlerinde ve Hong Kong (toplam nüfusun %22,3'ü kısmen aşılanmıştır), Japonya (%15,1), Güney Kore (%10,8) ve Filipinler (%2,7) dahil olmak üzere ülkelerde alım yavaş olmuştur.


Aşılanmamış popülasyonlar yalnızca enfeksiyonlardan ve Covid-19'un en kötü semptomlarından kaynaklanan önemli riskler taşımakla kalmaz; ayrıca potansiyel taşıyıcılar ve yayıcılar olarak hareket edebilirler, böylece etraflarındakileri tehlikeye atabilirler. Aşı tereddütü, Covid-19 pandemisini kontrol altına almak için devam eden çabalar için aktif bir tehdit oluşturuyor. İşte PR endüstrisinin nasıl yardımcı olabileceği.


İlk olarak, PR endüstrisi, Covid-19 aşılarının zayiatlarını ve yan etkilerini küçümsemek ve görmezden gelmek yerine açıkça kabul etmeli ve kucaklamalıdır. Gerçekten de, müşterilerinin aşıların olası eksiklikleri ve yan etkileri konusunda açık sözlü ve açık olmalarını tavsiye ederken - en önemlisi - bu istatistikleri mevcut aşıların ölümleri ve yan etkileri zemininde bağlamsallaştırması gerekir. Firmalar, aşıların olumsuz yanlarını gizlediği veya ihmal ettiği algısı altında kolayca güvenilirliğini kaybedebilir - bu nedenle, sonuç dürüsttür, potansiyel tehlikelerin kapsamlı bir şekilde açıklanması, diğer yaygın tıbbi risklere karşı ayrıntılı karşılaştırmalar yoluyla perspektife konur.


Bilim insanlarının ve bürokratların karmaşık tıbbi ve bilimsel önermeleri iletmede sıklıkla karşılaştıkları zorluklar düşünüldüğünde, bilimi iletmek zor bir iş olabilir. Halkla ilişkiler uzmanları burada işe yarayabilir - karmaşık ve uyarılı teknik mesajları sindirilebilir ancak doğru ses parçalarına basitleştirerek. Profesyoneller ayrıca, görevi kamuya açık iletişim deneyimi çok az olan veya hiç olmayan kişilere devretmek yerine, mesajı oluştururken hükümet yetkilileriyle birlikte çalışmaya çalışmalıdır.


İkinci olarak, halkla ilişkiler endüstrisi, önde gelen kamu şahsiyetlerini ve figürlerini aşı yaptırmaya teşvik etmek için hükümetlerle yakın çalışmalıdır. Bu, özellikle, bilimsel ve tıbbi haberlerle nadiren ilgilenen veya bunları anlamakta zorlanan bireyleri bilgilendirmek söz konusu olduğunda, ünlülerin önemli miktarda etki ve popüler çekime sahip olduğu Doğu Asya ülkelerinde özellikle kritiktir.


Aşıların iyi taraflarını somut olarak özetleyen, akılda kalıcı, motive edici, kitlesel mesajlara çok ihtiyaç var. Simgelere ve tanınabilir yüzlere sahip olmak, bu mesajın aracı olarak hizmet eder, kesinlikle eylemsizliğin ve genel olarak isteksizliğin üstesinden gelmeye yardımcı olacaktır. Daha da temel olarak, tipik olarak apolitik ve partizan olmayan olarak görülen bireyleri gemiye bindirerek, bu, devletlerin siyasetten veya hükümetten tarihsel olarak yabancılaşmış demografiye ulaşmasını sağlayacaktır.


Üçüncüsü, halkla ilişkiler uzmanları ayrıca tıp pratisyenleri ve uzmanlarıyla işbirliği yapmalı ve onlara halkın endişelerini ve endişelerini dile getiren sivil toplum temelli etkili bir iletişim kampanyasına en iyi nasıl devam edecekleri konusunda tavsiyelerde bulunmalıdır. Aşının gerekliliği ve aciliyetinin aktarılmasında devlet dışı aktörlerin görevlendirilmesi, kaynaklarından yararlanılması zorunludur.


Buna bir örnek, yönetimin sosyo-politik huzursuzluk ve kitlesel memnuniyetsizlik ışığında halk desteğini ve güvenini tesis etmeye çalıştığı Hong Kong olabilir. Halkla ilişkiler endüstrisi, devletin başarısız olduğu yerlerde sivil toplumun nasıl adım atması gerektiğine daha fazla vurgu yaparak, politik olarak tarafsız ve devletten kopuk bir saha geliştirmek için tıp danışmanları, akademisyenler ve profesyonellerle daha proaktif bir şekilde çalışmalıdır. Tanıtım kampanyası, yalnızca algılanan politizasyondan kaçınan aşılar için alternatif bir gerekçe sunarak başarılı olabilir. Bu, özellikle yönetimin siyasi olarak çekişmeli olduğu veya kitle desteğinden yoksun olduğu yargı bölgeleri için geçerlidir.


Son olarak, diğer özel sektör yasalarında olduğu gibi, halkla ilişkiler firmaları, doğrudan veya dolaylı olarak, vatandaşlara cezayı almaları için teşvikler olarak ödüller ve faydalar sunmalıdır. Bu bonuslar, kuponlar, indirimli hizmetler, piyango veya çekilişler gibi standart biçimlerde olabilir; ancak genel olarak kurumsal sektörden daha büyük avantajlar ve hizmetler olarak da ortaya koyabilirler. ilk olarak, bu önlemler, yukarıda lanse edilen diğerlerinin yanı sıra, halkla ilişkiler firmalarının devam eden bir halk sağlığı krizi ışığında kurumsal ve sosyal sorumluluklarını etkin bir şekilde yerine getirmelerine izin verecek; ikincisi, çevrimiçi ve medya reklamcılığının hızla değişen zeminiyle başa çıkmakta zorlanan firmalar ve müşteriler için itibar ve görünürlük artırıcı olabilirler; üçüncü olarak, bu önlemler, devletten ve devlete bağlı aktörlerden iyi niyet beslemek için çok önemli olabilir. Her şeyden önce, bu önlemler görünürlüğü artırmaya ve firmaların markalarını ve itibarlarını çok anlamlı ve acil bir girişime katkılarıyla ilişkilendirmeye hizmet edecektir.


Şimdi, halkla ilişkiler firmalarının bu tür mesajlaşma kampanyalarına girerken kendi algıladıkları tarafsızlıklarını baltalıyor olmaları bir endişe olabilir. Halkla ilişkiler firmaları politik veya ideolojik konumlardan kaçınmak isteseler bile bu endişe abartılı. Bu, onların yanlış bilgileri dağıtmak, mevcut söylemlerdeki tehlikeli önyargı ve çarpıtmalarla mücadele etmek ve sosyal olarak iyi sonuçları teşvik etmek için adım atmalarını engellememeli ve engellememelidir. Endüstri aktörleri ticaretle onurlu ve profesyonel bir şekilde ilgilendikleri sürece, görünüşte partizan olma endişeleri kesinlikle dikkate alınmamalıdır.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page