top of page
Ara

Adobe, Figma’yı 20 milyar dolara satın alıyor

Adobe, yarı nakit ve yarı hisse senedi olacak şekilde yapılan satın alma anlaşmasının 20 milyar dolara mâl olacağı açıklandı

Adobe, Figma’yı 20 milyar dolara satın alıyor

Adobe, yarı nakit ve yarı hisse senedi olacak şekilde yapılan satın ama anlaşmasının 20 milyar dolar değerinde olduğunu ve bu anlaşmanın her iki şirketin müşterileri için ortak yaratıcılığa katkı sağlamayı amaçladığını belirtiyor. Satın almanın odak noktası ise Adobe‘nin bulut uzmanlığı tarafından desteklenen web çözümlerini geliştirmek olarak ifade edildi.


Her iki şirketin de müşterilere çeşitli platformlarda tasarım araçları sunma alanında önemli markalardan olması sebebiyle satın almanın rekabete aykırılık konusu ise şimdilik belirsizliğini koruyor.


Figma internette oldukça popüler bir platform. Dahası, Figma'nın masaüstü ve mobilde de uygulamaları mevcut. Adobe’nin de yaratıcılar için profesyonel uygulamaları açısından hem kurumsal hem de kişisel kullanım pazarında oldukça yaygın kullanımda. Bir manada, rekabet eden bir markanın rakibine satılması, ilerleyen günlerde tamamlanması beklenen satın almanın engellerle karşılaşabileceği ifade ediliyor.


Anlaşmanın, düzenleyici ve paydaş onayları süreci 2023 yılında tamamlanması bekleniyor. Bu süreçte, her iki şirket de bağımsız olarak varlığını sürdürecek. Anlaşma tamamlanması ardından, Figma’nın faaliyetlerine devam edeceği ancak her iki şirketin de müşterilerine en iyi fırsatları sunmak ve daha hızlı büyümenin yollarını keşfetmek için farklı iş modelleri ve işbirlikleri söz konusu.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page