top of page
Ara

Google, siber güvenlik otomasyonu yeteneklerini güçlendirmek adına Mandiant satın aldı

Google'ın 5.4 milyar dolarlık bulut satın alma anlaşması ve yönetilen siber güvenlik sağlayıcısı Mandiant, mevcut tehdit ortamında işletmelerde talep gören otomasyon gibi yeni yetenekler ekliyor

Google, siber güvenlik otomasyonu yeteneklerini güçlendirmek adına Mandiant satın aldı

Kurumsal kuruluşlar, teknoloji devinin bu hafta siber güvenlik SaaS platform şirketi Mandiant'ı satın alacağını duyurmasının ardından kurumsal satıcı ve ortak olarak Google'a daha olumlu bakabilir. Google, Mandiant'ı yaklaşık 5.4 milyar dolar değerinde tamamı nakit bir işlemle satın alacağını duyurdu. Google, anlaşma sona erdiğinde Mandiant'ın Google Cloud organizasyonunun bir parçası olacağını söyledi.


Bu Google anlaşması, Şubat 2022'de Microsoft'un Mandiant'ı satın almak için görüşmelerde bulunduğu haberi üzerine gerçekleşti.


Omdia'nın kıdemli analisti Curtis Franklin, "Google'ın Mandiant'ı istemesinin iki büyük nedeni var" diyor. “Birincisi, Mandiant aslında sağlam yetenekler ekliyor. İkincisi ve bu Google için daha da önemli olabilir, Mandiant'ı Microsoft'un elinden uzak tutmasıdır."


Hem Microsoft'u hem de Google'ı Mandiant'a çeken bu sağlam yetenekler nelerdir? Şirket, 18 yıllık faaliyeti üzerine inşa edilmiş sağlam bir itibara sahiptir ve şu anda Mandiant Advantage adlı yönetilen çok satıcılı bir XDR platformu sunmaktadır. XDR, genişletilmiş algılama ve yanıt anlamına gelir ve e-posta, uç nokta, bulut ve daha fazlası dahil olmak üzere yığının birden çok katmanındaki verileri toplar ve otomatik olarak ilişkilendirir.


Franklin'e göre otomasyon parçası şu anda kuruluşlar için özellikle çekici.


Franklin'e göre bu tür bir otomasyon, "bekleme süresini" veya bir ihlalin meydana gelmesinden sonraki, ancak keşfedilmeden önceki süreyi, haftalar veya aylardan dakikalara veya saatlere indirme potansiyeline sahiptir.


BT ve siber güvenlikte yetenek krizi

Genel olarak BT'deki ve özellikle siber güvenlikteki mevcut yetenek krizi, daha fazla çözüm otomasyonu talebini de tetikliyor olabilir.


Kurumsal kuruluşlar, yalnızca Google Mandiant'ı satın alma çabasında galip geldi diye, Google'da standart hale getirmek için Microsoft Office 365 uygulamalarını söküp atacak mı? Muhtemelen hayır, diyor Franklin.


"Ancak bu, Google'ın ciddi bir kurumsal oyuncu olarak itibarını parlatıyor" diyor. Amazon Web Services, buluttaki en büyük oyuncudur. Microsoft Azure ve Google, bir sonraki nokta için mücadele ediyor. Bu, Google'a onları potansiyel olarak daha güçlü iki numara yapan biraz daha gelişmiş bir itibar kazandırıyor."


Google, satın alma işlemini duyururken, Mandiant'ın Google Cloud'un güvenlik konusundaki mevcut güçlü yönlerini tamamlayacağını söyledi. Mandiant, danışmanlık hizmetleri, tehdit algılama ve istihbarat, otomasyon ve yanıt araçları, test ve doğrulama ve yönetilen savunma yetenekleri ekliyor.


Google Cloud CEO'su Thomas Kurian yaptığı açıklamada, "Daha önce büyük hükümetleri hedef alan saldırıların karmaşıklığı ve ciddiyeti artık her sektördeki şirketleri hedeflemek için kullanıldığından, dünyanın dört bir yanındaki kuruluşlar benzeri görülmemiş siber güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya" dedi.


Mandiant CEO'su ve kurucusu Kevin Mandia yaptığı açıklamada, "Siber güvenlikte hiç bu kadar kritik bir zaman olmamıştı" dedi.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page