top of page
Ara

Geleceğe hazır bir lider olmanın en etkili yolları

Güncelleme tarihi: 7 Ağu 2020

Yansımayı, büyük resmi düşünmeyi ve kararlı eylem planlarını teşvik eden bir liderlik zihniyeti oluşturun.

Bir gecede, Covid-19 liderlik menüsünü hayatta kalmaktan krizde gelişmeye değiştirdi. Bir krizde liderlik etmek ağır bir boks şampiyonası gibi hissedebilir - diğer tarafta kimin çıkacağına karar vermek için on beş tur.


Değişim insanların geleceğe yönelik beklentilerini bozar, kontrol duygularını ve bilgiyi işleme yeteneklerini azaltır. Yüksek stresli zamanlarda, Daniel Goleman kavga, uçuş veya donma tepkisine yol açan davranışları nasıl analiz edip yorumladığınızı yakalamak için “amigdala kasırgası - amygdala hijack” terimini kullanmıştır. Kontrol edilmeden bırakılırsa, bir kriz sırasındaki performanstan ödün verilebilir, bu da güvenlik, kalite ve üretkenliği riske atar.


Yönlendirebileceğiniz en etkili alan zihniyetinizdir. Bu bir çarpan. The One Thing'in yazarı Gary Keller, “Bunu yaparak yapabileceğiniz tek şey nedir, diğer her şey daha kolay veya gereksiz olacak?” Diye soruyor. Bir liderlik zihniyetiyle, diğer tüm kararlar daha açık hale gelir.


İleri görüşlü liderler gelecekteki iş yerinin daha iyi olmasını sağlamak için düşünür, düşünür ve doğum planlarını yaparlar. Yeni bir liderlik zihniyetini kucaklıyorlar. Nasıl başlayacağınız aşağıda açıklanmıştır.


Varlığın gücü

Geleceğe hazır liderler empatik liderlerdir ve çıkış yolu olmadığında ortaya çıkarlar. Liderler sıkıntı sırasında anlayışla meşgul olurlar ve anı coşku, şeffaflık ve kararlılıkla karşılarlar. Belirsizlik veya rahatsızlık düzeyine rağmen kendileri ve ekipleri için lider ve büyümek için yer tutarlar.


Voya Financial CEO'su Rodney O. Martin Jr, destekleyici ve zorlu liderlik arasındaki dengeye ulaşmanın insanları krizin ortasında yeni bir yol izlemeye ve yönlendirmeye nasıl teşvik ettiğini açıkladı. Görüşmeler, hedefleri ve hesap verebilirliği yönlendiren liderlerden çalışanlara, kalibre edilmiş riski almak için liderle işbirliği yaparken nasıl bir fark yaratacağını belirleyen kaymalara dönüştü.


Her eylem yüksek sesli bir mesaj verir

Geleceğe yönelik liderler, liderlik ekibinin değerlerini ve önceliklerini kuruluş içindeki her bireye, müşterilere ve paydaşlara bildirir. Liderlerin aldığı kararlar ve çalışanlarla nasıl iletişim kurdukları, kim olduklarını ve kim olmayı istediklerini yansıtır. Liderler, kuruluşun aynı pusula ve aynı yönde hareket etmesini sağlamak için tanımlanmış değerlere ve liderlik ilkelerine dayalı kararlar alırlar.


Geleceğe hazır liderler, mesajları işitme, anlama ve hatırlamada zorluk çekebileceğinden, işlemleri iyileştirmek için görsel yardımları ve hikaye anlatımını net, kısa ve öz bir şekilde tutarlar. İnsanların dikkat süreleri, üç ana fikri korumak için sadece 12 dakika veya daha kısa bir sürede azalır.


Önce insan fikri

Çalışanlarınızın güvenliği ve refahı çok önemlidir. Bir kişinin refahı tehlikeye düştüğünde, iş sorumluluklarına odaklanma yetenekleri tehlikeye atılmıştır. Gelecekteki liderler, ek aile desteği sağlamak ve ekip üyelerini destekleyen kişilerin tanınmasını sağlamak için hizmetler de dahil olmak üzere iç ve dış kaynaklara erişim sağlar. Doğrudan etkilenen veya hane halkı üyelerine bakan çalışanlara yardımcı olabilmek için farkındalığı artırmak ve esneklik sağlamak amacıyla iletişim kurarlar.


EY Global Lideri Mike Bertolino, “En önemlisi insanların prizmasıyla şirketler öncelikle ve en önemlisi sormalıdır: Çalışanlarımı nasıl güvende tutabilirim? Müşterilerimi nasıl çalışır halde tutarım? Şirketim topluma nasıl yardımcı olabilir? ” Liderler pandemiden öğrenilen dersleri uygularken, bir bakım kültürü uzun vadeli değer üretecek ve gelecekteki karar vermeyi etkileyecektir.


Karamsarlık yanlılığına karşı dikkatli olun

Çoğu durumda, insanlar durumları olumlu görme eğiliminde olduğumuz ve bunun bizim başımıza gelmeyeceğine inandığımız için iyimserlik yanlılığıyla çalışırlar. Öte yandan, stresli olduğunuzda, karamsarlık yanlılığı geliştirdiğiniz ve olumsuz şeylerin olasılığını abarttığınız ve özellikle bir krizin ortasındayken olumlu düşünce olasılığını küçümsediğinizde bunun tersi gerçekleşebilir. Muhakeme sürecinizi yavaşlatmak, geçmiş başarılarınızı gözden geçirmek ve karamsarlığınızı motive edici olarak yönlendirmek gibi teknikleri benimsemek liderleri geleceğe hazırlayacaktır.


Savaş esirlerinin tutsaklarından ne öğrenebiliriz?

Dayanıklılık uzmanı Dr. Dennis Charney, güçlü sosyal desteğin dayanıklı olmak için hayati bir bileşen olduğunu tespit etti. Esnek bir zihniyet benimsemek için Charney, diğer mahkumlarla iletişim kurmak, bağlantı kurmak ve bağ kurmak için “bağıntı kodları” kullandıklarını keşfetmek için savaş esirlerini inceledi. Günümüz manzarasında liderlerin, paylaşılan deneyimleri tartışmalarına, yeni fikirleri paylaşmalarına ve öncelikleri ve uygulamaların tanımlanmasına yardımcı olmaları için psikolojik güvenliğin oluşturulduğu bir grubun parçası olmaları gerekir.


Uzun vadeli bir bakış

Bain ve Company, Nisan 2020'de ankete katılan 130 CEOS'un %70'inin çalışanlarını güvende tutmaya çalışırken ve yeni bir gerçekliğe nasıl uyum sağlayacağına yatırım yaparken iletişimi dengelediğini belirtti. Modern dünyanın bir parçası olarak, kendinizi halkınızın ve müşterilerinizin gelişen ihtiyaçlarına yeniden tanıtmak esastır. Liderler eski varsayımları öne sürerek yeni pazarlara erişerek mevcut pazar araştırmalarını yürütebilirler.


Yeniden organizasyon yapılanmaları

Gelecekteki bir işyerinin yeniden canlandırılması, kendinizi çalışanlarınıza, müşterilerinize ve paydaşlarınıza yeniden dahil etmeyi içerir. Nasıl iletişim kurduğunuzu yeniden düşünmek, öncelikli olarak halkınızın ve ailelerinin güvenliği hakkında konuşmaları gerektirir. Geleceğe odaklanmış liderler anlamlı sorular sorduklarında, ileriye giden yolu aydınlatan sorular:

  • Takımınızı neredeyse kıtanın diğer tarafına geçirirken onlara ne söyleyeceksiniz?

  • Gelecekteki liderlerinizle, alınması zor kararların olacağı, ancak birlikte olduğumuz konusunda onlara güvence vereceği görüşmelerine nasıl öncülük edeceksiniz?

  • Yeni bir gerçekliğe doğru ilerlerken eylemlerinizi bildiren karar verme sürecinizi nasıl paylaşacaksınız?

  • Kararınızı bildiren liderlik ilkelerini nasıl ifade ediyorsunuz?

  • Geleceğe hazır bir kuruluş nasıl ortaya çıkacak ve bunların hepsi çalışanlar, müşteriler ve paydaşlar için ne anlama gelecek?

Bu konuşmalar liderliğinizi ve kuruluşunuzu yeniden tanımlayacak.


Hızla değişen dünyada çevik olmak

Belirsiz zamanlarda, hız mükemmellikten daha önemlidir. Geleceğe odaklanmış liderler, verebilecekleri en iyi kararları alırlar ve durum geliştikçe onları uyarlarlar. Liderler, mevcut durumun güncel bir görünümü ile başlamalı ve bir dizi sonucu araştıran senaryolar geliştirmelidir. Yeni olaylarla mevcut girişimlere karşı bir trafik ışığı modeli uygulamak, yeni önceliklerin durdurulmasına, devam ettirilmesine veya hızlandırılmasına karar vermek için alan yaratır. Organizasyonlar durum değiştikçe aşamaları tekrar gözden geçirmeli, varsayımları ve önyargıları konuyla ilgili olarak muhafaza etmeli ve durum geliştikçe insanları öğrenmek ve adapte olmaları için sürekli olarak kuruluşa öncelik vermeye teşvik etmelidir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page