top of page
Ara

Etkili bir işletme adı seçmenize yardımcı olacak 4 ipucu

Başarılı bir iş kurmak için marka kimliğinizin benzersiz olduğundan emin olun

Etkili bir işletme adı seçmenize yardımcı olacak 4 ipucu

İlk izlenim için ikinci bir şans yoktur. Bir işletme olarak ilk izlenim, ilk temas, marka adınızdır ve iyi bir isim her şeydir. Bu, işinizin dayandığı ana tema ve temeldir. Diğer her şey onun etrafında döner.


İnsanlar markanızın adını duyduklarında, onlara işletmenizin ne olduğu hakkında hemen bir fikir vermelidir. Bunun doğru olup olmadığı, işletmenizin adının etkinliğine ve işletmenizle alaka düzeyine bağlıdır. "Unutulmaz Tasarımlar" adlı bir marka hayal edin. Akla ilk gelen nedir? Moda? Mimari? Şimdi bu markanın size gıda üretimi ve dağıtımı ile ilgilendiklerini veya bir güvenlik şirketi olduklarını söylediğini hayal edin.


İnsanlar işletmenizin adını duyduklarında, işletmenizin neyle ilgili olduğuna dair zihinsel resimler oluşturmaya başladıklarının bilincinde olun. Bu nedenle, gerekli özeni göstermeli ve bir işletme adı seçerken doğru düşünmelisiniz.


İşletme adınız, işletmenize kimlik kazandırır. Birçok işletme, yanlış işletme adını seçtikleri için başarısız oldu. Etkili bir isim seçmek, markanızın nasıl algılandığı açısından hayati öneme sahiptir ve bu da markanızın pazarda nasıl karşılanacağını etkiler. Aşağıda, etkili bir işletme adı seçmenize yardımcı olacak dört ipucu bulunmaktadır.


1. Seçtiğiniz anahtar kelimeler yüksek talep görür

Etkili bir işletme adının temel unsuru, kendi başına trafik çekebilmesidir. İdeal işiniz, insanların sahip olduğu bir sorunu çözmek olmalıdır. Eğer öyleyse, insanlar zaten sağladığınız çözümleri arıyor olmalıdır.


Google Trends ve arama işlevi gibi Google araçlarıyla, insanların iş çözümünüzü nasıl aradıklarıyla ilgili ayrıntıları bulabilirsiniz. Google Trendler ile, iş teklifleriniz doğrultusunda geçmiş trendleri takip edebilirsiniz. Ayrıca mevcut eğilimleri görebilir ve işinizi ve işletme adı seçiminizi nasıl etkilediğini belirleyebilirsiniz.


Etkili bir işletme adı seçmek istiyorsanız, zaten aklınızda öneriler bulundurmalısınız. Buradaki amaç, bu anahtar kelimeleri araçlara eklemektir. Bu araçlar size bu anahtar kelimelere olan talebi gösterecektir. Seçtiğiniz anahtar kelimeler yüksek talep görüyorsa, bir şeyler bulursunuz.


2. İşletme adı seçenekleriniz orijinaldir

Güneşin altında yeni hiçbir şey yok. Ancak halihazırda kullanımda olan bir işletme adı seçmek kötü bir fikirdir. İnsanları etkilemek yerine, bu onları kapatacaktır. Daha da kötüsü, var olan isim yok olana kadar sizinkini gölgede bırakacağından, koşarak asla yere düşmeyebilirsiniz.


Bugün "Mark Donalds" adıyla başka bir markanın ortaya çıktığını hayal edin. Sadece dava açmakla kalmazlar, aynı zamanda daha geniş halkın hoşnutsuzluğunu da kazanırlar. İnsanlar, onlara hizmet etme arayışınızda gerekli çabayı gösterdiğinizi görmek ister.


İşletme adlandırma şüphesiz zor bir süreç olabilir, ancak sonuç ödüllendiricidir. İyi bir marka, özgünlüğü, ustalığı ve özgünlüğü ile bilinir. Bu niteliklerle markayı temsil eden her şey ve markanın temsil ettiği her şey hedef kitlesi için değerli hale gelir.


Farklı işletme adlandırma hizmetlerinden ve bunların çok sayıda adlandırma yönteminden yararlanın. Böyle bir hizmet, işletmenizi temsil eden anahtar kelimeleri girmenizi ister. Bu anahtar kelimelerle markanız için işe yarayabilecek bazı kombinasyonlar ve ad seçenekleri üretecektir. Yapay zeka kullanarak isimler üreten NameOyster buna bir örnektir.


Bir başka güzel örnek de Brand New Name'dir. İşletme adlandırma için kitle kaynaklı bir yaklaşım sunarlar. İşleyiş şekli, size bir yarışma yürütmek ve ürününüz ve işiniz için ilham verici ve yenilikçi isim fikirleri üretecek yüzlerce yetenekli reklamcıyı dahil etmek için bir platforma erişim sağlamalarıdır. Ve en iyi sonucu aldığınızdan emin olmak için, en iyi fikre bir ödül verilir ve yaratıcıları kazanma umuduyla güçlü seçenekler sunmaya yönlendirir.


3. Anahtar kelimelerinizin yasal olarak mevcut olduğundan emin olun

Birçok deneyimli işletme sahibinin de onaylayabileceği gibi, sadece işletme adının yasal olarak kullanım için uygun olmadığını öğrenmek için harika bir işletme adı bulmak, marka kimliği oluşturma (logo ve diğer marka öğeleri dahil) üzerinde çalışmaya başlamak mümkündür. .


Çaba ve kaynak israfını önlemek için seçeneklerinizin yasal olarak kullanılabilirliğini göz önünde bulundurun. Yasa düzenleyici kurumların genellikle portallarında bir iş kullanılabilirliği denetleyicisi bulunur. Fiziksel olarak bir işletme adı kullanılabilirliği kontrolü için başvuruda bulunabilirsiniz.


Seçeneklerinizin mevcut olduğunu onayladıktan sonra, sürdürülebilir bir marka oluşturmanıza yardımcı olacak en etkili olanı seçmek sizin için daha kolaydır. Marka adlandırma sürecini yalnızca çabalarınızın mevcut olmayan adlar üzerinde boşa harcandığını anlamak için bitirirseniz, işletme adlandırma süreci kolayca sinir bozucu hale gelebilir.


4. Seçenekleriniz kullanıcı dostudur

Potansiyel kullanıcılarınız işletme adınızı telaffuz etmekte zorlanacaksa, işletmenizi başarısızlığa ayarlıyor olabilirsiniz.


Tanıdık olmayan isimleri kullanmak, telaffuzu kolay oldukları sürece sorun değil. İnsanların işletmeniz ve marka kimliğinizle ilgili herhangi bir ayrıntıyı tahmin etmesini veya karanlıkta kalmasını istemezsiniz.


Kendinizi hedef kitlenizin yerine koyun. İşletme adı seçeneklerinizi kendinize yüksek sesle okuyun. Başkalarının düşüncelerini alın ve bunu telaffuz etmenin onlar için ne kadar kolay olduğunu izleyin. İşletmeniz insanlara hizmet etmek, onlar hakkında bilgi vermek için var.


İşletmenizi adlandırmak için tonlarca ipucu var, ancak bu makalede paylaşılan ipuçları yığının önüne geçmenize ve işletmeniz için etkili bir isim seçmenize yardımcı olacaktır.


Marka ve firma ismi yaratma araçları

Zyro

Listemizdeki ilk araç Zyro’nun Yapay Zeka ile güçlendirilmiş marka ve firma ismi bulma aracıdır. Bu araç ile girdiğiniz anahtar kelime ile hızlıca birçok şirket ismi önerisi alabilirsiniz. Üstelik, daha spesifik sonuçlar elde etmek için birden fazla anahtar kelime de girebilirsiniz.


Eğer çok seçeneğe sahip olmak sizi korkutuyorsa işletmeniz için kusursuz olanı seçmenize yardımcı olacak ipuçları mevcuttur. Bu tür ipuçlarını Zyro’nun Şirket İsmi Bulma Aracı sayfasının alt kısmında bulabilirsiniz.


Shopify

Eğer bir online mağaza açmak istiyorsanız Shopify Şirket İsmi Bulma aracı uygun bir araç olacaktır. Size kıyafet, mücevherat ve mobilya gibi istediğiniz mağaza türünü seçme olanağı sağlar.


Bundan dolayı ise şirket ismi önerileri seçtiğiniz endüstriye odaklı olacaktır. Tek dezavantajı ise arama sonuçlarını somutlaştırmak için birden fazla anahtar kelime giremiyor olmanız.

Shopify İsim Bulma Aracı takas pazarı adlı bir başka harika özelliğe de sahiptir. Bu pazarda şirket adıyla birlikte adını duyurmuş bir mağaza alabilirsiniz.


BusinessNameGenerator.com

Endüstri filtresi ve sonuç filtresi şirket İsmi Üretici’yi öne çıkaran iki özelliktir. Arama tercihlerinizi düzenlemenize izin vererek en alakalı önerileri elde etmenizi sağlar. Ancak, bu özelliklere erişim sağlamanız için ilk önce üret butonuna tıklamanız gerekir. Bu aracın sağladığı en büyük kolaylık ise her sonucun tıklanabilir olması ve de aynı anda domain kullanılabilirliğini de görebiliyor olmanızdır. Siteye buradan ulaşabilirsiniz.


Oberlo

Diğer araçlar çok fazla filtre sunar ancak Oberlo marka ismi üretici her şeyi kolay ve açık tutmaya çalışmaktadır. Tek yapmanız gereken anahtar kelimelerinizi girmek ve üret butonuna tıklamaktır. Sonuç olarak ise sayfalarca işletme ismi önerileri elde edeceksiniz.


Ancak bu aracın en büyük dezavantajı ise elde edeceğiniz her sonuçta rastgele kelimeler eklenmiş gibi sıradan şirket isimleri oluşturuyor olmasıdır.


Wix

Wix'in çözümü şu an için sadece ingilizce fakat ilerleyen günlerde Türkçe desteği de geleceği ifade edildi.


Namelix

Namelix marka ve firma ismi yaratma araçları üret tuşuna tıkladıktan sonra sonuçları göstermek yerine ilk önce birkaç filtre uygulamanızı gerektirir. İsim uzunluğun konusunda karar vermeli ve Markalanabilir isimler, Kafiyeli kelimeler, Birleşik kelimeler ve daha fazlası gibi isim stilleri arasında seçim yapmalısınız.


Her seçeneğin yanında iki adet örnek görüntülendiği için elde edeceğiniz sonuca dair daha iyi bir fikre sahip olursunuz. Sonuçlar çıktıktan sonra isimlerin yanında ücretli veya ücretsiz logolar da görebileceksiniz.


İşletme adı nasıl seçilir?

İşletmeniz için en iyi ismi bulmak için bu 5 ipucunu kullanın:


1. İşletmenizi 3 kelimeyle tanımlayın

Ürününüze, sektörünüze ve en iyi yaptığınız işe odaklanın. Hangi kelimeler akla geliyor? İşletmenizi iyi tanımlayan 3 kelime seçin.


2. Orijinal olun

Benzersiz satış noktalarınızı değerlendirin ve bunları işletme adınızda kullanın. Potansiyel müşterilerin markanızla bağlantı kurmasını ve sizi rakipler yerine seçmesini istiyorsunuz.


3. Konumunuzu vurgulayın

Yerel bir işletmeyseniz, konumunuzu veya nereden geldiğinizi düşünün. Potansiyel müşterilerin sizi çevrimiçi ortamda bulmasına yardımcı olmak için bunu işletme adınızda kullanabilirsiniz.


4. Kısa ve öz olun

Basit, telaffuzu kolay ve akılda kalıcı isimler seçmeye çalışın. Akılda kalıcı bir işletme adı, insanların sizi kolayca tanımasını sağlar.


5. İçgüdülerinizle hareket edin

Potansiyel isimlerin bir listesini yapın ve bunları birbirleriyle karşılaştırın. Seçeceğiniz isim sizi bir işletme olarak temsil edecek, bu yüzden en beğendiğinizi seçin ve markanızı yaratın.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page