top of page
Ara

Eşsiz müşteri içgörüleri için Google Analytics verilerini anlamlandırma

Google Analytics'te bulunan bazı verilere aşinayız, ancak bir işletme web sitesini ziyaret eden müşterileri daha iyi anlamak için yeterli mi?

Eşsiz müşteri içgörüleri için Google Analytics verilerini anlamlandırma

Elbette, büyük miktarlarda veri bunaltıcı olabilir ve yalnızca birkaç Temel Performans Göstergesini (KPI) izleyerek ve raporlayarak yüzeye göz gezdirme eğilimi vardır. Ancak bu, ürünleri, hizmetleri ve müşteri deneyimini iyileştirme fırsatlarını sınırlar; ve daha da önemlisi, müşterilerimiz ve web sitesi ziyaretçileri hakkında öğrenebileceklerimizi sınırlar. Bu zengin analitik veriler her web sitesi için mevcuttur, o halde neden herhangi bir işletme bu kadar zengin bir büyüme kaynağını görmezden gelir?


Şimdiki durum zaten veriye dayalı

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ve Accenture dahil olmak üzere birçok tanınmış uluslararası kuruluş, Yapay Zeka (AI), yıkıcı işler ve halihazırda günlük hayatımızın bir parçası olan teknolojik karmaşıklık ile 4. bir sanayi devriminin şimdiden üzerimizde olduğuna inanıyor. Şirketler, mevcut ve potansiyel müşterileri hakkında daha fazla bilgi sahibi olsalardı bu devrimden daha iyi yararlanabilirler. Burada kişisel bilgilerden değil, müşteri konumu, demografi, ortalama etkileşim süresi ve bir web sayfasındaki davranış gibi Google'da bulunan temel, anonim bilgilerden söz ediyoruz.


Analytics verilerini anlamak neden çok önemlidir?

İngiltere'deki işletmeler için çeviri, seslendirme ve altyazı sağlayan bir şirket örneğini ele alalım. Birçok şirket gibi, Hemen Çıkma Oranı gibi temel Temel Performans Göstergelerini izliyorlardı ve birçok sayfasında bunun çok yüksek olduğunu biliyorlardı, ancak nedenini bilmiyorlardı.


Söz konusu sayfalar, göze çarpan renklerde çeşitli büyük düğmeler ve istenen eylemleri teşvik eden net mesajlar olarak ilgi çekici harekete geçirici mesajlar (CTA) ile dönüşümler için optimize edildi. A/B testi uzun bir süre boyunca gerçekleştirildi, ancak ısı haritası analizinin sonuçları gibi sonuçlar sonuçsuz kaldı. Yüksek hemen çıkma oranı ve buna bağlı olarak düşük dönüşüm oranı için bariz bir açıklama yok gibi görünüyordu.


Ancak, bu sayfalara gelen web ziyaretçilerinin derinlemesine incelemesi sorunu hızla ortaya çıkardı:

Bu işletme için hedef müşteriler yalnızca İngiltere'deydi, ancak web ziyaretlerinin% 37'si Hindistan ve ABD'den ve İngiltere'den ziyaretçilerin yalnızca %12'si geliyordu - yukarıdaki tabloya bakın. Şirket, hizmetlerini Hindistan veya ABD'de sağlamadığından, bu, yüksek hemen çıkma oranının en az bir açıklamasıydı. Hemen çıkma oranı Hintli ve Amerikalı kitleler için %90 civarındayken İngiltere'deki kitleler için %77'ye çıktı. %77 hala yüksek, bu nedenle bunu azaltmak için kesinlikle yapılacak daha çok iş var, ancak söz konusu açılış sayfalarında hedef olmayan kitleleri bilgilendirici bir sayfaya yönlendirmek için çalışmak, bu arada ortalama hemen çıkma oranını düşürüyor. Ve şirketin sahip oldukları sorunları daha iyi anlamasına yardımcı olmak.


Tüm veriler değerli bir varlıktır

Kuruluşlar, müşterilerin kişisel verilerini doğru bir şekilde korunacak ve güvenli bir şekilde depolanacak bir şey olarak görürler, ancak bir web sitesinde müşteri katılımını ve genel müşteri deneyimini iyileştirmek için kullanılabilecek ve kullanılması gereken anonim müşteri verileri de vardır.


Yukarıda verilen örnek, web ziyaretçilerinin en az %37'sinin, bazı uygun veri analizlerinin sorunu kolayca tanımlayabildiği ve bariz bir çözüme sahip olduğu durumlarda, kötü bir çevrimiçi deneyime sahip olmasına neden oldu. Varsayımlarda bulunmanın tehlikelerini (bu durumda web ziyaretçilerinin ağırlıklı olarak İngiltere merkezli olduğunu) ve neden tüm verilerin değerli bilgiler için çıkarılacak bir varlık olarak ele alınması gerektiğini vurgular.


Tabii ki, işletmelerin kullanabileceği veri miktarı çok fazla olabilir, ancak derinlemesine veri analizini gerçekleştirmeyi daha hızlı ve daha kolay hale getirmek için birçok araç mevcuttur (bazıları ücretsiz bile), bu da daha iyi müşteri etkileşimi ve daha yüksek sonuçlarla sonuçlanabilir. dönüşüm oranları ve artan gelir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page