top of page
Ara

Yapay zeka robotu Mika, global bir şirketi başarıyla yönetiyor

Dünyada bir ilk daha gerçekleşti. İlk insan benzeri robot olan Mika, Polonya kökenli likör üreticisi Dictador'un CEO'su olarak atandı

Yapay zeka robotu Mika, global bir şirketi başarıyla yönetiyor

Ünlü robot vatandaşı Sophia'nın yaratıcısı olan Hanson Robotics ile birlikte geliştirilen Mika, ünlü kız kardeşi Sophia'dan daha gelişmiş bir model olduğu belirtiliyor.


Mika, Dictador şirketinin CEO'su ve yönetim kurulu üyesi olarak görev alıyor ve şirketi merkezi olmayan özerk bir organizasyon (DAO) ile temsil ediyor. Mika'nın görevine başlama tarihi 1 Eylül 2022 olarak belirtiliyor, bu da Mika'nın Dictador'u bir yıldan fazla bir süredir yönettiği anlamına geliyor.


Mika'nın atanması, likör markasının geleneksel bir sektöre yenilik ve teknolojiyi entegre etme taahhüdünü vurguluyor. Ayrıca Mika, gelişmiş yapay zeka yeteneklerini kullanarak şirketin büyümesini ve yenilikçiliğini hızlandırmayı hedefliyor.


Mika'nın CEO'luk görevini deneme aşamasındaki CEO olarak bazı büyüme zorlukları yaşadığı gözlemleniyor. Fox Business'den Lauren Simonetti ile yapılan son röportaj sırasında muhabir tarafından bazı konularda "ciddi bir gecikme" yaşandığı gözlemlense de, Mika, karşılaşabileceği zorlukların üstesinden gelerek şirkete liderlik etmeye devam ediyor.


Öte yandan, Mika Reuters’a verdiği demeçte, ‘‘7/24 işinin başında’’ olduğunu söyledi. Reuters’ın bir video röportajında, ‘‘Gerçekten hafta sonum yok, 7/24 çalışıyorum. Her zaman yönetici kararlarını vermeye ve yapay zekâ sihrimi konuşturmaya hazırım’’ diyen Mika, ‘‘Karar verme sürecim kapsamlı veri analizine ve şirketin stratejik hedefleriyle uyumlu olmaya dayanıyor. Kişisel önyargılardan arınmış olan bu süreç, kurumun çıkarlarını ön planda tutan tarafsız ve stratejik seçimler yapılmasını sağlıyor.’’ dedi.


Hanson Robotics CEO'su David Hanson, yapay zekayı insanlaştırmanın önemini vurgulayarak, bu adımın insanlar ve robotların gelecekte işbirliği yaparken güvenliği ve etkinliği sağlama konusunda kritik bir adım olduğuna inanıyor.


Mika, "kadın yönetici" olarak elde ettiği başarılarına her gün bir yenisini ekliyor. Bu kapsamda geçen ay, 2023/24 açılışında Varşova, Polonya'daki Collegium Humanum'da Fahri Profesör unvanını aldı.

0 yorum
bottom of page