top of page
Ara

Epic, Fortnite'ın olası yasaklanmasına Apple’ın ikonik reklamı üzerinden cevap verecek

Epic'in Fortnite'ın AppStore'dan kaldırılma ihtimaline karşı bir sonraki hamle oldukça ses getireceğe benziyor

Fortnite Party Royale will premiere a new short: Nineteen Eighty-Fortnite. Join us at 4PM ET.

Apple'ın Fortnite'ı App Store'dan yasaklamasının hemen ardından Epic Games, Apple'ın orijinal Macintosh bilgisayarını tanıtan ikonik 1984 reklamının açık bir parodisinde Nineteen Eighty-Fortnite adlı oyun içinde yeni bir kısa filmin prömiyerini yapacağını duyurdu.


Ridley Scott tarafından yönetilen orijinal reklam, Apple'ı (ve Macintosh'u) isyankar bir başlangıç olarak tasvir etmiş ve "1984'ün neden '1984'e benzemeyeceğini göreceksiniz,' sloganıyla statükoya meydan okumaya istekli - klasik duruşa atıfta bulunarak George Orwell'in dünyanın totaliter süper devletler tarafından yönetildiği ve düşünce özgürlüğünün yasak olduğu distopik romanını görsel imgelerle anlatmıştı.


Muhtemelen Epic’in yeni kısa filmi bu konumu tersine çevirecek ve Apple'ı - ve onun App Store politikalarını - sisteminde bir şoka ihtiyaç duyan baskıcı rejim olarak tasvir edecek.

Apple ve Epic şu anda Apple'ın App Store'daki yönetimi konusunda, özellikle de Apple'ın iOS ve iPad cihazlarında sunulan uygulamalar ve oyunlar dahilindeki işlemler için aldığı %30'luk ücret konusunda çatışıyor. Epic bugün erken saatlerde, bir arka uç güncellemesiyle (Apple tarafından onaylanmayan) Fortnite'da doğrudan bir ödeme seçeneği sunarak bu sistemi atlatmaya çalıştı. Yanıt olarak Apple, Epic'in güncellemesinin politikalarını ihlal ettiğini iddia ederek Fortnite'ı App Store'dan yasakladı.


Epic'in kısa filmi dün Fortnite'de Party Royale modunda yayınladı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page