top of page
Ara

Emirates, kriz döneminde ayakta kalmak için Dubai'den 2 Milyar Dolar destek aldı

Dubai hükümeti, koronavirüs salgınının Mart ayında küresel hava yolculuğunu neredeyse durma noktasına getirmesinden bu yana Emirates'e destek oldu

Dubai hükümeti, koronavirüs salgınının Mart ayında küresel hava yolculuğunu neredeyse durma noktasına getirmesinden bu yana Emirates'e 7,3 milyar dirhem (2 milyar dolar) koydu ve amiral gemisi havayoluna daha fazla yardım göndermeye hazır olduğunu söyledi.


Devlet, yılın başlarında dünyanın en büyük uzun mesafeli havayoluna finansal destek sağlamayı taahhüt ettiğini belirtti ve Bloomberg tarafından görülen bir tahvil izahnamesi, son beş ayda sağlanan yardımın kapsamını gösteriyor.


Belgeye göre "Daha fazla destek, havayolunun gereksinimlerine tabi olacak ve devam eden Covid-19 durumunun etkisine ve süresine bağlı olacaktır".


Emirates, pandemiden özellikle çok etkilendi çünkü iş modeli, dünyanın dört bir yanından yolcu taşıyan Airbus SE A380'ler ve Boeing Co. 777'ler gibi en büyük jet kategorisi etrafında inşa edildi. Uzun mesafeli seyahatlerin, yolcular uzun yolculuklardan ve virüslerin yoğun olduğu noktalardan uzak durması nedeniyle krizden çıkmanın en yavaş yolu olması bekleniyor.


Dubai, ulusal taşıyıcılarını kurtarmak için devreye girmeye zorlanan uluslararası hükümetler listesine katılırken, Deutsche Lufthansa SA gibileri, krizde ayakta kalabilmek için milyarlarca dolar alıyor. Enfeksiyonlardaki ilk artış azaldıkça birçok sınır yeniden açılmış olsa da, yeni salgınları kontrol altına almaya yardımcı olmak için daha sonraki seyahat kısıtlamaları nedeniyle iyileşme hızı engellenmiştir.


Emirates, çoğu seyahati yaklaşık iki ay süreyle askıya aldıktan sonra 21 Mayıs'ta bazı normal yolcu uçuşlarına yeniden başladı. Operasyon Direktörü Adel Al Redha, bu ayın başlarında yaptığı röportajda, havayolu şirketinin ağını Eylül ayında 80 noktaya çıkarmayı beklediğini ve 2021 yılına kadar tüm destinasyonlara hizmet vereceğini söyledi.


Emirates, sürekli krizin ortasında nakit parayı korumaya yardımcı olmak için binlerce işçiyi işten çıkarma sürecini başlattı ve operasyonları düzene sokmanın başka yollarını düşünüyor. Taşıyıcı ayrıca Boeing ile tercih ettiği yeni geniş gövdeli uçaklar için pazarlık yapıyor ve odak noktası muhtemelen daha küçük uçaklar olacak.


2 milyar dolarlık rakam daha önce Reuters tarafından bildirilmişti.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page