top of page
Ara

Elon Musk, en iyi karbon yakalama teknolojisini yaratacak kişiye 100 milyon dolar vereceğini söyledi

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Perşembe günü en son hayırsever girişimine değindi: Daha yenilikçi karbon yakalama teknolojilerini teşvik etmeyi amaçlayan bir yarışma olmalı

Elon Musk, en iyi karbon yakalama teknolojisini yaratacak kişiye 100 milyon dolar vereceğini söyledi

"En iyi karbon yakalama teknolojisi ödülü için 100 milyon dolar bağış yapıyorum," diye tweet atan Musk, "ayrıntıları gelecek hafta" sağlayacağını sözlerine ekledi.


Tesla'nın hisse senedi fiyatındaki düşüşten önce kısa bir süre Amazon CEO'su Jeff Bezos'u dünyanın en zengin adamı olarak geride bırakan Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter takipçilerinden parasını en iyi nasıl verebilecekleri konusunda tavsiye istedi.


Musk, bu ayın başlarında tweet attı: "Eleştirel geri bildirimler her zaman çok takdir ediliyor ve gerçekten fark yaratan (göründüğünden çok daha zor) para bağışlamanın yolları çok beğeniliyor."


Musk 2012'de Bill Gates ve Warren Buffett tarafından başlatılan ve bağışçıların servetlerinin en az yarısını yaşamları boyunca bağışlamalarını isteyen ve öncelikli olarak bilim ve mühendislik eğitimine, yenilenebilir enerji ve insan uzay keşif araştırmalarına pediatrik araştırmalara bağışta bulunan Giving Pledge'i imzaladı.


Ancak Forbes tarafından Eylül ayında yapılan bir tahmin, Musk'ın şimdiye kadar sadece 100 milyon dolar bağışta bulunduğunu ortaya çıkardı - tüm servetinin %1'inden az.


Yine de Musk'ın önerdiği karbon yakalama yarışması, özellikle Biden yönetimi altında ilerleyen iklim değişikliğiyle mücadelede büyük bir rol oynaması muhtemel bir amaca doğru gidecektir.


Kasım ayında Scientific Reports'ta yayınlanan bir araştırma, şirketlerin ve hükümetlerin karbon yakalama ve depolama (CCS) olarak bilinen bir süreç olan "atmosferden sera gazlarının büyük ölçekli olarak uzaklaştırılmasına yönelik teknolojileri geliştirmeye" acilen başlaması gerektiği sonucuna vardı.


Dünya'nın sıcaklıkları, Başkan Joe Biden'ın Çarşamba günü yeniden katıldığı Paris iklim anlaşmasının 2100 için hedef olarak belirlediği seviyeleri aşma yolunda şimdiden yoluna girdi.


Ancak o zamana kadar tüm sera gazı emisyonları durdurulsa bile, çalışmaya göre, karbon yakalama kullanılarak her yıl en az 33 gigaton karbondioksitin atmosferden emilmesi gerekecekti - kabaca küresel fosil olan toplam karbondioksit miktarı. akaryakıt endüstrisi 2018'de yayıldı (36 gigaton).


Bu teknoloji, diğer yaklaşımlara kıyasla güvenli ve potansiyel olarak etkili bir jeomühendislik biçimi olarak yaygın bir şekilde kabul görmeye başlıyor ve Biden, kampanya platformunda, yönetiminin "karbon yakalama ayırma teknolojisinin geliştirilmesini ve dağıtımını hızlandırmak için adımlar atacağını belirtti. "


Özellikle Biden, karbon yakalamayı daha yaygın, daha ucuz ve ölçeklenebilir hale getirmek istiyor ve teknolojiyi geliştirmek için federal yatırımları ve vergi teşviklerini artırmayı planlıyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page