top of page
Ara

Dönemsel envanteri azaltmak için 3 farklı strateji

Takvim Eylül ayını gösterdiği şu dönem, perakende depolarında şortlar, gömlekler ve mayolar kazak ve bol pantolonların yerini alma vakti geldi

Takvim Eylül ayını gösterdiği şu dönem, perakende depolarında şortlar, gömlekler ve mayolar kazak ve bol pantolonların yerini alma vakti geldi. Ancak her yerde tüketicilerin evde kalmasıyla, bazı perakendecilerin envanterleri, birikmiş ürünlerle tıkanma noktasında patlayabilir.


Bilançoları kontrol altında tutmak için satın alımlarını yavaşlatmış olsalar da, ya da sadece sezonluk ürün tedariklerinin sonuna gelmiş olsalar da, perakendeciler eşi görülmemiş envanter zorluklarıyla karşı karşıyadır ve bu son birkaç ürünü mümkün olduğunca verimli ve karlı bir şekilde kapıdan çıkarmak asla olmamıştır. daha önemliydi.


Dahası, mevcut ortam, doğrulanmış vakalara maruz kalmayı engellemek için bireysel mağazaların ve alışveriş merkezlerinin hazırlıksız kapatılmasını zorladığından, bu değerli son birkaç eşyaya ulaşmak her zamankinden daha zor olabilir. Potansiyel müşterileri motive etmekten geri dönen müşterileri ödüllendirmeye kadar, işte markaların birikmiş işlerini silmelerine yardımcı olacak üç temel strateji:


1. Perspektifi üretkenliğe dönüştürün

Perakendeciler kapalı mağazalarında envanter ile ne yapmalı? Dijital satış verileri, envanter yönetimine tuğla ve harç düzeyinde dahil edilebilir mi? Markalar dönemsel envanter değişimlerine nasıl hazırlanmalı? Tüm bu benzeri görülmemiş zorlukları başarıyla yönetmenin tek yolu, her şeyi bilmenin açıklığından geçer. Daha fazla sorun yaşamamak ve talebi karşılamak için perakendeciler, ürünlerinin mağazalarda ve depolarda tam olarak nerede ve hangi miktarlarda bulunduğunu bilmek için gerçek zamanlı görünürlüğe ihtiyaç duyar.


Operasyonel çeviklik ve bilgi oyunun adıdır. Perakendeciler, envanter işlemlerini iyileştirme fırsatlarını değerlendirirken bir an önce değişiklik yapabilmelidir. Çoğu kişi için en mantıklı seçenek, envanter ve sipariş yönetimi süreçlerini otomatikleştirmeye yardımcı olan ve çalışanların yaratıcı satışlara ve insan dokunuşu gerektiren diğer stratejilere odaklanmasına olanak tanıyan teknolojiye yatırım yapmaktır.


2. Bir denge kurun

Perakendecilerin, yılda bir kez yaşanan patlamalardan en iyi müşteriler için özel etkinliklere kadar, sıkıntılı envanteri dışarı çıkarmak için "etkinlik" satışlarını dahil etmeleri gerekir. Mağazalar, müşterileri ikna etmek ve satın almayı teşvik etmek için ağır promosyonlardan ve markalı etkinlik satışlarından yararlanıyor, ancak gümrükleme ve indirim de envanter döngüsünün yanı sıra gelir elde etmenin ayrılmaz bir parçasıdır. Perakendecilerin promosyonlar ve indirim arasındaki farkı, envanterlerinin bu kategorilere düştüğü yeri ve her birinin pazarlama bütçesi ve alt satırdaki yansımalarını tam olarak anlaması zorunludur.


Perakendeciler, alışveriş yapanları sürekli indirimlere alıştırmadan, sıkıntılı envanterden hızlı bir şekilde kurtulmaya yardımcı olmak için etkinlik satışlarını tercih etmelidir. Tersine, indirimler, ayrı bir bütçeden indirimler alırken bu zorlu koşullar arasında verimsiz envanterin hareket ettirilmesinde etkili olabilir. Satışlar başladığında, doğru, gerçek zamanlı veriler toplamak, daha akıllı satış hedeflemesinin kilidini açmanın anahtarı olabilir. Kar marjlarını korumak için perakendeciler, ne zaman, nerede ve kime indirim sunacaklarına karar vermelerine yardımcı olacak müşteri istihbaratına ihtiyaç duyar.


3. Sadık kalın

Perakendeciler herhangi bir iş stratejisinin merkez üssünü unutamaz: sadık müşteri. Tüketiciler değişen zamanlara uyum sağladıkça ve satın alma alışkanlıklarını değiştirdikçe, perakendecilerin günümüz alışverişçilerinin değişen taleplerini dinlemesi, anlaması ve bunlara göre hareket etmesi zorunludur.


Tüketiciler yeni markaları artan oranlarda denerken, uzun vadede sadık müşterileri elde tutmak her zamankinden daha zor. Geri dönen müşteriler, sıkıntılı envanter için önemli bir demografidir ve perakendeciler, kişiselleştirilmiş ve özel mağaza içi veya çevrimiçi alışveriş deneyimleri sunmak için bu müşterilerin tercihlerine ilişkin içgörülerinden yararlanabilir.


İster sınırlı stoklu ürünler, ister özel alışveriş etkinlikleri, özel indirimler veya cömert ödüller olsun, müşteriyi elde tutmaya yönelik doğru ve hedefli yaklaşımı seçmek, düzenli bir depo ile eskiyen ürünlerle dolu bir depo arasındaki farkı yaratabilir.


Akıllı satış

Doğru teknolojinin ve bazı özenli stratejilerin yardımıyla perakendeciler, fazla yaz envanterini aşmak için çeşitli taktikleri başarıyla uygulayabilir. Perakendeciler, yenilikçi envanter yönetimi, çarpıcı satışlar ve müşteri katılımı uygulayarak birikmiş işlerini temizleyebilir ve gelecek sezona ileriye bakabilirler.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page