top of page
Ara

Discord, dijital taciz karşıtı yazılım firması Sentropy'yi satın aldı

Sentropy, Twitter'da çevrimiçi istenmeyen mesajları tespit etmek ve engellemek için bir yazılım geliştirmişti

Discord, çevrimiçi tacizi tespit etmek için AI araçları üzerinde çalışan bir şirket satın aldı. Sentropy şirketi, çevrimiçi ağları kötüye kullanım ve tacize karşı izliyor ve ardından kullanıcılara sorunlu kişileri engellemenin ve görmek istemedikleri mesajları filtrelemenin bir yolunu sunuyor. İlk tüketici ürünü olan Sentropy Protect, başlangıçta kullanıcıların Twitter beslemelerini temizlemesine yardımcı olmaya odaklanmıştı; aynı zamanda şirketlerin moderasyonu desteklemesi için kurumsal araçlar yaptı.


Şirket şimdi bağımsız geliştirilen yazılımları sonlandırıyor ve son derece popüler sohbet uygulamasının "[güven ve güvenlik] yeteneklerini genişletmesine ve geliştirmesine" yardımcı olmayı planladığı için Discord'a katılıyor.


Bu iyi bir eşleşme olabilir. Discord'un aylık 150 milyondan fazla kullanıcısı olan devasa bir ağı var ve sunucuları yönetmek gerçekten zor olabilir. Hizmet, 19 milyondan fazla bireysel topluluktan oluşuyor ve bu ölçek, Discord'daki hem gönüllülerin hem de ekiplerin çalışmasının düzgün bir şekilde yönetilmesini gerektiriyor.


Sentropy'nin oluşturduğu araçlar gibi araçlar, her iki grubun da denetledikleri ağlardaki kötü davranışları daha iyi izlemesine yardımcı olabilir. Bir şirket sözcüsüne göre Discord, satın almayı kötü içeriği tespit etme ve kaldırma ve güvenlik ekibini büyütme yeteneklerini genişletmek için kullanacak. Discord için güven ve güvenliğin “önemli bir öncelik” olduğu çok açık.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page