top of page
Ara

Dijital pazarlama stratejinizi geliştirmek için 7 ipucu

Mevcut küresel salgın, işletmelerin çalışma şeklini değiştirdi. Bu günlerde, çevrimiçi ortamda hareket eden daha fazla ürün ve hizmet ve her zamankinden daha fazla uzaktan çalışan çalışan var

Dijital pazarlama stratejinizi geliştirmek için 7 ipucu

Pazarlama trendleri de değişti ve bu yeni normalde ilerlemek isteyen işletmelerin arama motoru optimizasyonu (SEO) alanındaki en son gelişmelere ayak uydurması gerekiyor.


Daha fazla trafik oluşturabilmeniz, yeni potansiyel müşteriler çekebilmeniz ve müşterilerinizle etkileşim kurabilmeniz için dijital pazarlama stratejinizi geliştirecek 7 ipucu keşfetmek için bu makalenin geri kalanını okuyun.


1. Etkileşimi artırmak için etkileşimli içerik üretin

Etkileşimli içerik bu günlerde popüler hale geliyor ve web sitelerinde ve sosyal medyada giderek daha fazla etkileşimli öğeler haline geliyor.


Kullanıcılar için değer sağladıkları ve markanızla etkileşimde bulunmalarına yardımcı oldukları için (onlar hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlarken) çok etkilidirler.


Örneğin, SEO'yu güçlendirmek için bir araç sunan bir web sitesi, ziyaretçilere değer sunmanın bir yolu olarak web sitelerine ücretsiz bir "İçerik Derecelendirici" ekleyebilir ve ayrıca araçtan alınan verilere dayanarak onlar hakkında daha fazla bilgi edinebilir.


Bu bilgi, web sitesinin teklifini iyileştirmesine ve ideal müşterilerini daha iyi hedeflemesine yardımcı olabilir. Etkileşimli pazarlama, aşağıdakiler de dahil olmak üzere tüm biçimlerde gelir:


— Etkileşimli Videolar

— Oyunlar

— Anketler

— Değerlendirmeler

— Yarışmalar


Alternatif olarak, etkileşimi arttırmak adına bir podcast içeriği bile etkileşimli içerik olabilir. Tüm bunlar, görünürlüğünüzü artırmanın ve hızlı ve uygun maliyetli bir şekilde erişmenin kolay yollarını sunar.


Sitenize koyduğunuz herhangi bir içerikte olduğu gibi, ana sayfalarda bulunuyorsa, kelimeleri daha ilgi çekici hale getirmeye yardımcı olması için bir metin yazarı tutmayı düşünebilirsiniz. Bu, doğru yapıldığında büyük bir fark yaratabilecek, genellikle gözden kaçan bir beceridir.


2. Video pazarlamayı benimseyin

Araştırmalar, 2021 yılına kadar videoların internet trafiğinin %80'inden fazlasını oluşturacağını gösteriyor.


Yazılı metin yerine videoyu seçen çok sayıda insanla birlikte video, stratejilerini geliştirmek isteyen pazarlamacılar için itici bir güç haline geldi. Kullanabileceğiniz birçok video türü vardır, ancak şu anda video pazarlama stratejinizde kullanabileceğiniz en popüler trendlerden ikisi canlı videolar ve markalı videolar.


Video içeriği özellikle etkilidir çünkü pazarlamacıların hedef kitleyi etkileşimde tutmanın yeni ve ilginç yollarını bulmasına yardımcı olur. Örneğin, görüntüleyenlerin son oturumda yorum bırakarak veya soru sormak için arayarak sohbetin bir parçası olmalarına olanak tanıyan daha etkileşimli bir deneyim için canlı videoları kullanabilirsiniz.


Bu, izleyici katılımını artırmak isteyen işletmeler için mükemmel bir stratejidir. Aşağıdakiler gibi diğer video türlerini de kullanabilirsiniz:


— Açıklayıcı videolar

— Ürün açıklama videoları

— Nasıl yapılır video eğitimleri ve dahası...


Bu tür videoların en güzel yanı, yapımlarının çok maliyetli olmamasıdır. Akıllı telefonunuzda YouTube videoları bile çekebilirsiniz. Pahalı video düzenleme araçlarına tonlarca para harcamak zorunda kalmadan profesyonel görünümlü videolar oluşturmanıza olanak tanıyan birçok uygulama bulunuyor.


3. Sesli aramanın gücünden yararlanın

Sesli arama yükselişte ve şu anda Google'ın algoritmasının bir parçası olmasa da mevcut arama sonuçlarını belirlemeye devam ediyor.


Bu nedenle, içeriğinizin bu yeni trendden yararlanmak için optimize edildiğinden emin olmak çok önemlidir. Çoğunlukla, sesli arama sorguları, kullanıcılar metin tabanlı aramalarda yazarken sunulanlardan farklı sonuçlar verir. Her iki metin için optimize işletmeler için harika bir fikir olduğunu bu araçlar ve sesli arama üzerinden geçiş birçoğu onların SEO çabalarını ve tüketicileri için hitap, artırmak için bir yol olarak sesli aramalar.


İçeriğinizi daha doğrudan ve sohbete dayalı hale getirmek için sesli aramalar için optimize etmenin en iyi yolu. Bu, içeriği sesli arama sorgularıyla doğru bir şekilde senkronize etmeyi kolaylaştıracaktır. Ayrıca, insanların konuşma biçimiyle uyumlu çok sayıda uzun kuyruklu anahtar kelime eklediğinizden emin olun.


Bu, alakalı kalmanıza yardımcı olacak ve sonuçta trafiği artıracak ve müşterilerinize daha görünür olmanızı sağlayacaktır.


4. Ustaca yapılan sosyal satış

Sosyal medyada satış yapmak, 2021'de dijital pazarlama stratejinizi geliştirmenin bir başka etkili yoludur.


Ürünlerinizi sosyal ağlara yüklemeyi ve ardından bu kanalları bir web sayfasında satış yapmak yerine alıcılara ulaşmak için bir araç olarak kullanmayı içerir. Kenar notu; Hedef kitlenizin bulunduğu ülkenin dışındaysanız, web sitelerine istediğiniz gibi erişebilmeniz ve ihtiyacınız olanı tamamlayabilmeniz için web sitelerinin engellemesini kaldırmak için bir araç kullanmayı düşünün. Sosyal satış yükselişte ve aşağıdakiler gibi birçok fayda sağlıyor:


— Hedeflerinize daha hızlı ulaşmak

— Artan sayıda olası satış

— Müşterilerle daha derin ilişkiler

— İyileştirilmiş potansiyel müşteri dönüşüm oranları

— Daha kısa satış döngüleri


Eski satış modeliyle karşılaştırıldığında, bu yeni sosyal satış modeli, 5 dolarlık etkileyici bir yatırım getirisi (ROI) ile işinizi büyütmek için harika bir fırsat sunuyor. Bu nedenle, reklamları doğrudan sosyal profilinizde dönüştürmek için optimize ederek pazarlama stratejinizi güçlendirin.


Araştırmalar, B2B alıcılarının %90'ından fazlasının sosyal medyada aktif olduğunu gösteriyor.

Ancak işletmenizin bu kanaldan en iyi şekilde yararlanabilmesi için en alakalı sosyal medya platformunu kullanabilmeniz gerekir. YouTube, ikinci en büyük arama motoru olduğu için işletmeniz için daha fazla para kazanmak için harika bir yerdir, ancak kitlenizin bulunduğu herhangi bir sosyal ağdır.


Unutmayın, aralarından seçim yapabileceğiniz tonlarca sosyal ağ var, ancak bu sosyal satışı kazanmak istiyorsanız potansiyel müşterilerinizle aynı platformda aktif olmanız gerekir.


5. Daha iyi tutundurma becerileri için segmentasyonu kullanın

Her pazarlamacı, mevcut bir müşteriyi elde tutmanın yeni bir müşteri elde etmekten daha az maliyetli olduğunu bilir.

Bu nedenle pazarlama uzmanları, müşterilerinizi daha uzun süre elde tutabilmeniz için müşteri yolculuğunun sonraki aşamalarında daha fazla çaba göstermenizi önerir.


Ve unutmayın ki mutlu müşteriler sadece geri gelmekle kalmaz, bunu arkadaşlarına da söylerler. İşletmeniz için geliri artırmak için gerekli olan tavsiyeleri sağlarlar.


Bu müşterilerin ayrıca olumlu yorumlar bırakması ve ürünlerinizi ve hizmetlerinizi geliştirmenize ve nihayetinde markanızı güçlendirmenize yardımcı olacak şeyler hakkında size dürüst ve yararlı geri bildirimler vermesi daha olasıdır.


6. E-posta stratejinizi optimize edin

E-posta yıllardır en iyi pazarlama kanallarından biri oldu ve yakın zamanda herhangi bir yere gidecek gibi görünmüyor.


Hubspot'un pazarlama istatistiklerine göre, pazarlamacıların %80'i son 12 ayda e-posta pazarlama etkileşimini artırdı. Bu, stratejilerini etkili dijital pazarlama kanallarıyla geliştirmek isteyen herkes için harika bir haber.


Örneğin, e-postanın etkili olabilmesi için aşağıdakilere sahip olması gerekir:


— Manyetik konu satırları

— İlgi çekici mesaj

— Zorlayıcı CTA (harekete geçirici mesaj)

— Göz alıcı görseller


Ayrıca, e-posta pazarlama stratejinizi müşteri tabanınızla uyumlu olacak şekilde bölümlere ayırarak ve kampanyalarınızda çeşitli e-posta türlerini kullanarak daha iyi sonuçlar elde edeceksiniz. Örneğin, alışveriş sepetinde bir ürün bırakan birine indirim kodu sunmak gibi yeni müşterilere teşvik olarak tatil sezonu tekliflerini kullanabilirsiniz.


Uygun e-posta adreslerini bulmakta zorlanıyorsanız, mevcut öncü oluşturma araçlarından birini kullanın. Bu araçlar, birkaç saniye içinde hedeflenen e-posta listeleri oluşturmanıza olanak tanır.


7. Google listeleri ve yerel SEO

Küçük bir işletmeye sahip olan herkes için, dijital pazarlama stratejinizi geliştirmek için yapılacak en iyi şeylerden biri, yerel girişlerinizi doğrulamak ve onları tüm farklı arama platformlarında güncel tutmaktır. Bu yerel SEO stratejisi, işletmenize yerel trafik çekmenize yardımcı olacak uzun bir yol kat edebilir.


Bu önemlidir, çünkü Google My Business'taki giriş, çalışma saatleriyle ilgili değerli bilgiler sunar (çoğu mevcut küresel pandemi nedeniyle sürekli dalgalanmaktadır). Ayrıca müşterilerinize hizmet listenizi, coğrafi konumunuzu ve çok daha fazlasını sunar.


Bu nedenle, işletmeniz öncelikle bir araba galerisi, tamirci işletmesi, dişçi ofisi vb. gibi yerel düzeyde müşteri çekiyorsa, o zaman size sunulan farklı dizinlerde her şey dahil olmanız gerekir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page