top of page
Ara

Dijital ortamlarda markalar için tercih sebebi olabilecek olan öne çıkan 3 renk

Global stok görsel içerik sağlama Shutterstock'un yapay zekası, 2022 yılında modaya yön verecek renkleri ile tıklamalarınızı en üst düzeye çıkarın

Dijital ortamlarda markalar için tercih sebebi 0labilecek olan öne çıkan 3 renk

Resim kitaplığı Shutterstock, her yıl dünya çapındaki hizmetlerinden indirilenlere dayalı olarak anın en popüler renklerini belirleyen Renk Trendleri raporunu yayınladı. Ancak bu yıl çıtayı yükseltti.


Bu yılki raporda yeni olan Shutterstock, genel olarak medya genelinde en yüksek performansı gösteren rengi de belirledi: yani, pazarlama ve reklam kampanyalarında en yüksek tıklama oranlarına ve dönüşümlere yol açan renkler belli oldu.


Şirketin bu Temmuz ayında başlattığı yeni bir yan kuruluş olan Shutterstock.AI, en tıklanabilir renk şemasını belirlemek için yıllarca dijital reklamlar boyunca yüz milyarlarca yaratıcı verilerden elde edilen verilen ışığında sonuç belirlendi. Kazanan renk: yeşil oldu.


Shutterstock, "Bu yılın verileri, tıklama oranlarında ve dönüşümlerde yeşilin tonlarının baskın olduğunu gösteriyor" diyor. "Yani projelerinizin bir profesyonel gibi performans göstermesini istiyorsanız, zümrüt, yeşim, kireç, nane ve daha fazlasını eklemeyi düşünün."


2022'nin en iyi 3 rengi

Daha geniş anlamda, bu yılın raporu, içerik oluşturucuların renk paletlerine daha sessiz, minimalist ve yumuşak bir yaklaşım sergilediğini belirtiyor. Shutterstock kreatif direktörü Flo Lau, bunun pandemi tarafından sarsılan bir dünyaya doğrudan bir yanıt olduğunu söylüyor.


"2021, bir önceki yılın sonuçlarıyla hesaplaşma yılı oldu" diyor. "Artık dünya çapındaki markalar ve ajanslar, paletlerini yatıştırmak, istikrar ve dengeyi uyandırmak için uyarlıyor." Shutterstock platformuna yaklaşık iki milyon katkıda bulunan kişinin analizine dayanarak, "insanlar doğal, dünyevi ve sakinleştirici tonlar arıyor" diyor.


Rapor, 2022'nin ilk 3 renginin şu şekilde olacağını öngörüyor...


01. Dinlendiren Mercan (#E9967A)

Sakinleştirici Mercan raporda "güzel bir gün batımının üzerindeki ağır bir filtre gibi hafifçe solan bir şeftali; geçmişin bazı daha parlak, daha temiz tonlarına kıyasla rustik, tonlu bir gölgeyi çağrıştırıyor" olarak tanımlanıyor. Shutterstock, nostaljik bir renk tonu için tozlu sarılar ve pembeler ile birleştirmeyi veya "rahatlatıcı, doğal bir paleti tamamlamak için gök mavisi ile kontrast oluşturmayı" önerir.

Dijital ortamlarda markalar için tercih sebebi 0labilecek olan öne çıkan 3 renk

02. Kadife Menekşe (#800080)

Velvet Violet, Shutterstock tarafından "kraliyet orkidesinin kalıcı lüksünü ve zarafetini anımsatan pembe alt tonlu canlı bir mor tonu" olarak tanımlanıyor. Raporda, "2022'nin trend renklerinin en cesuru, gösterişli hissetmeden dikkat çekiyor. Doğal tamamlayıcısı, zümrüt gibi yeşilin zıt bir tonudur".

Dijital ortamlarda markalar için tercih sebebi 0labilecek olan öne çıkan 3 renk

03. Pasifik Pembesi (#DB7093)

Pasifik Pembesi, Renk Trendleri raporunda "canlılık ve huzurun mükemmel bir karışımını temsil eden bir pamuk şeker pembesi" olarak tanımlanan bir tondur. Shutterstock, onu "pembe ve şeftali tonlarıyla eşleştirmeyi [veya] parıldayan bir Pasifik sahili üzerinde güneşin batışını çağrıştırmak için tamamlayıcı bir açık deniz mavisine uygulamayı" önerir.


Dijital ortamlarda markalar için tercih sebebi 0labilecek olan öne çıkan 3 renk

Shutterstock ayrıca belirli ülkeler için en iyi performans gösteren renkleri belirledi ve pembe tonları hem ABD'de hem de Birleşik Krallık'ta (#FFC0CB ve #FFE4E1) en üst sırada yer aldı. Türkiye için belirlenen renk ise #FAF0E6 koduyla Keten (Linen) oldu. Raporun tamamını buradan erişilebilir.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page