top of page
Ara

Dijital dünyada geleneksel pazarlama anlayışının değeri

Son yıllarda, teknolojinin pazarlamacıların becerilerinden daha hızlı ilerlediği endişesi olan dijital beceri açığı hakkında bir tartışma başladı

Dijital dünyada geleneksel pazarlama anlayışının değeri

Dijital pazarlama sektörü iki tür insanı içerir: Hedef kitlelerinin ruhuna dokunarak işe başlayan, geleneksel bir yaklaşıma sahip deneyimli pazarlama profesyonelleri; ve dijital bir çağda eğitim almış ve ilgili çeşitli kanal ve platformlara pratik düzeyde aşina olan yeni nesil pazarlamacılar.


Ancak her iki beceri setini birleştiren yeterli sayıda insan var mı?


Sürekli değişen dijital kanallara ve tekniklere ayak uydururken, geleneksel pazarlamanın kim, ne, neden ve ne zaman - temellerini - unutuyor muyuz? Pazarlama ilkelerini tam olarak anlamadan dijital beceriler boşa mı harcanır?


Son yıllarda, teknolojinin pazarlamacıların becerilerinden daha hızlı ilerlediği endişesi olan dijital beceri açığı hakkında bir tartışma başladı. Ancak aynı anda başka bir boşluğu da kapatmalıyız: temel pazarlama ilkeleri ve değerlerine ilişkin temel bir kavrayış eksikliği.


Kısacası, geleneksel ve dijital pazarlama zihniyetlerinin çatışmasında gerçekten bir kazanan var mı?


Geleneksel pazarlama ilkelerini geride bırakmayın

Dijital beceriler daha çok rağbet görecek ve haklı olarak da öyle. Ancak pazarlamacıların yaptıklarının itici güçleri olmamalılar.


Veriler hakkında rapor verebilirsiniz, ancak pazarlamacılar olarak nihayetinde satışlar ve büyüme konusunda yargılanıyoruz. Tıklama oranları, sayfa ziyaretleri ve oturum süreleri ile ilgili istatistikler çatıda olabilir, ancak yeni işlere katkıda bulunmuyorsak, sorumlu olduğumuz kişilerin umurunda olmayabilir.


SEO'da, anahtar kelime hacimlerini araştırmak için bir dizi dijital araç kullanmanın yanı sıra, bu sorguların ve kelime öbeklerinin doğru hedef kitle veya amaç ile ilişkili olup olmadığını düşünmeden, arama konumlarını iyileştirmek için kod üzerinde ince ayar yapmak ve şema ile denemeler yapmak yaygındır. Anlamlı trafik çekmeden anahtar kelimelerin peşinden koşmak için inanılmaz miktarda çaba ve teknik uzmanlık harcanabilir.


Benzer şekilde, tam zamanlı bir sosyal yönetici, tıklama başına maliyeti düşürmenin tüm püf noktalarını ve taktiklerini biliyor olabilir, ancak yanlış mesajla ulaşıyor olabilir.


Eksik olan, elbette, insan unsurudur - merak, soru sorma yeteneği. Ve geleneksel pazarlama zihniyeti: Hedef kitlenizle ilgili her şeyi - kim olduklarını, çevrimiçi ortamda nasıl davrandıklarını, neye önem verdiklerini ve onları neyin geride tuttuğunu ve ayrıca şirketinizin pazara nasıl uyduğunu ve sizi neyin belirlediğini öğrenmek için zaman ayırın. ayrı.


Sadece teknoloji meraklısı değil, stratejik olmak gerekir.


Geleneksel pazarlamaya karşı dijital pazarlama: Bu noktaya nasıl geldik?

Pazarlamacılar, çoğundan daha hızlı hareket eden bir sektörde çalışırlar. Aslında, yalnızca dijitalde - veya SEO gibi dijitalde nişlerde - çalışanlarımız için endüstrimiz sadece birkaç on yıl önce yoktu bile. Bu nedenle, yeni Google Reklam özelliklerine veya yeni sosyal medya platformlarına ayak uydurma çabalarımızda, "neden" yaptığımız sorusunun biraz bulanık hale gelmesi mantıklı geliyor.


Pazarlama giderek daha fazla önem kazandıkça, önde kalmak (veya sadece ayak uydurmak) için bir baskı var ve genç nesil dijital yerlilerden işe almak genellikle çözüm olarak görülüyor. Ancak tek başına bu yeterli değil.


Dijital pazarlama nispeten genç bir endüstri olduğundan, bazen daha tutarlı bir eğitim ve geliştirme biçimi sağlayacak eski ve resmi yapıdan yoksundur . Bu, özellikle giriş engellerinin daha az olduğunu düşündüğünüzde geçerlidir; bu, birçok küçük işletme veya ajansın düzenli pazarlama eğitimi süreçlerine sahip olmadığı anlamına gelir.


Örneğin, kariyerine avukat olarak başlayanlar, net bir eğitim programına sahip olacaklar. Sektöre dijital pazarlamaya giren birçok kişiden daha resmi niteliklerle girecekler ve sürekli öğrenmeye yönelik daha standart bir yaklaşıma tabi olacaklar.


Pazarlamacıların daha az tanımlanmış bir kariyer rotası vardır ve bu bazen hayati becerilerin - bazen daha yumuşak becerilerin - çatlaklardan kayıp gitmesi anlamına gelir.


Uzaktan çalışmanın yaygınlığıyla karşı karşıya kalırken, geleneksel ve dijital pazarlama zihniyetleri arasındaki ayrım genişleme tehlikesiyle karşı karşıya. Sektörde yeni olanlar, zanaatlarının pratik unsurlarını öğrenmek için çevrimiçi kurslar alabilir, ancak daha deneyimli, geleneksel pazarlamacılarla doğrudan etkileşimde bulunmak (osmoz yoluyla öğrenmek) onların doğru zihniyeti geliştirmelerine yardımcı olur.


Geleneksel ve dijital pazarlama zihniyeti arasındaki farkı nasıl düzeltebiliriz?

Temel pazarlama becerilerinin ön planda ve merkezde kalmasını sağlama sorumluluğu, bir şirkette her aşamada herkese aittir.


Yeni başlayanları işe alıyorsanız, sertifikalarla dolu bir özgeçmişin ötesine bakın ve yaratıcı düşünürlerin uzun vadede çok faydalı olabileceğini düşünün. Halihazırda dijital bir roldeyseniz, çevrenizdeki daha deneyimli pazarlamacıları dinleyin, yalnızca ne yaptıklarını değil, nedenini de öğrenin .


Bununla birlikte, temel pazarlama temellerini aşılamanın en etkili yolu, insanları soru sormaya teşvik etmektir. Mümkün olduğunca çok bilgi aramayı ve size sunulan her şeyi sorgulamayı normal hale getirin.


Ajans pazarlama sorumlusu iseniz, bu mantık yalnızca pazarlama yaptığınız kişiler için değil, müşterileriniz için de geçerlidir. Bazen müşterilerin istedikleri, istedikleri veya ihtiyaç duydukları şey olmayabilir. Bir hizmet veya görev istediklerinde, istenen sonucu belirleyebilmeniz ve geriye doğru çalışabilmeniz hayati önem taşır ve sizi değerli kılan bu tür bağımsız düşüncedir.


Doğru dijital araçlar ve teknikler hakkında derinlemesine bir çalışma bilgisi sizi ileriye götürecektir, ancak bu uzmanlığı, kitlenize ne zaman ve neden söylemeniz gerektiğinin anlaşılmasıyla beslemek, pazarlama endüstrisinin daha fazla ihtiyaç duyduğu şeydir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page