top of page
Ara

Deutsche Bank, Facebook'un güçlü reklam trendleri ve e-ticaret büyümesiyle %31 artacağını söyledi

Fiyat hedefi, Pazartesi günkü en yüksek seviyesi olan 293,10 Dolardan %31'lik potansiyel bir sıçrama anlamına geliyor

Deutsche Bank, Facebook'un güçlü reklam trendleri ve e-ticaret büyümesiyle %31 artacağını söyledi

Deutsche Bank, Facebook hisselerindeki fiyat hedefini Pazartesi günü 385 dolara yükseltti ve güçlü reklam trendlerini ve e-ticaret büyümesini ana itici güçler olarak gösterdi.


Fiyat hedefi, Pazartesi günkü en yüksek seviyesi olan 293,10 $'dan %31'lik potansiyel bir sıçrama anlamına geliyor.


Facebook, Apple'ın iOS 14'te kullanıcıların reklamlarla hedeflemek için şirketlerin faaliyetlerini izlemesini engelleyebilecek değişiklikler yapmayı planladığını söylemesinin ardından son zamanlarda baskı altında kaldı.


Yatırımcılar, değişikliklerin Facebook'un reklam gelirine zarar verebileceğinden korkuyorlardı, ancak 18 Mart'ta CEO ve kurucu ortak Mark Zuckerberg ile Clubhouse toplantısı bu endişelerin giderilmesine yardımcı oldu.


Perşembe Clubhouse toplantısında Zuckerberg, "Bu durumu idare edebileceğimize eminim," dedi.


Lloyd Walmsley liderliğindeki Deutsche Bank analistleri, müşterilerine Pazar günü yaptıkları notta Zuckerberg'in iddiasını desteklediler.


Analistler, "Yatırımcı odağının iOS değişiklikleri hakkındaki korkulardan devam eden bir reklam kurtarmaya doğru kaymaya başladığını ve daha fazla e-ticaret faaliyetinin Facebook platformuna kaymasından fayda sağladığını düşünüyoruz" dedi.


Ekip, "reklam fiyatları ve harcama eğilimleri hakkında çok sayıda teşvik edici veri kümesi" dahil olmak üzere "reklam topluluğundan olumlu geri bildirim" aldıklarını da sözlerine ekledi.


Deutsche Bank, genel olarak, dijital reklam ajansları ile yapılan görüşmelerin "Ocak ve Şubat aylarında FB harcamalarında güçlü büyümeyi teyit etmeye" yardımcı olduğunu söyledi.


Analistler, döviz dolarları hariç tutulduğunda, Facebook'un reklam büyümesinin 2021'in ilk çeyreği için %28,5'lik önceki tahminlere göre %31'e ulaştığını görüyor.


E-ticaret, Deutsche Bank raporundaki diğer bir parlak nokta oldu. Facebook, kazançlı e-ticaret pazarında rekabet etmek için geçen yıl tüm büyük platformlarına "Mağazalar" özelliğini ekledi.


Şimdi, Deutsche Bank analistlerine göre, Facebook platformunda 1 milyon aktif mağazaya sahip ve her ay 250 milyon kişi bu mağazalarla etkileşime giriyor.


Referans olarak, e-ticaret platformu Shopify'ın 2020'nin sonunda 1,7 milyon küresel ticaret yapan üyesi vardı.


Analistler müşterilere yazdıkları notta, "Dijital reklam endüstrisindeki sektör bağlantıları, sadece KOBİ'ler değil, ulusal perakendeciler de dahil olmak üzere mağazalara olan ilgide keskin bir artışa işaret etti" dedi.


Walmsley'in ekibi, Facebook'un 2021'de hisse geri alımlarını artıracağına inandığını da sözlerine ekledi. Deutsche Bank, sosyal medya devlerinin 2021 ve 2022 GAAP EPS'sinin Bloomberg mutabakatına kıyasla 11,36$ ve 13,77$ sırasıyla 12,22 $ ve 14,62$ ulaşmasını bekliyor.


DB ekibinin Facebook için 385$ fiyat hedefi, karma ortalama 25x GAAP fiyatı, 15.0x FAVÖK ve 2022 tahminlerine göre %4 FCF getirisine dayanıyor.


Facebook'un hisseleri Pazartesi günü 14:54 ET itibariyle %2.81 arttı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page