top of page
Ara

Deneme sürelerinde takım Yönetimi için 5 ipucu

Güncelleme tarihi: 25 May 2020

Diğer stratejilerin yanısıra sakin olun ve net bir şekilde iletişim kurmaya devam edin.

Kuşkusuz, koronavirus pandemisi hepimizi hem kişisel hem de profesyonel olarak teste tabi tutuyor. Birçok işletme ve bizler bu durumun yansımalarını kendi yollarıyla deneyimlemeye devam ediyoruz. Elimizde oyun kitabı olmadan kuralları bilmeden, tahmin edilemeyen zamanlarda mücadele etmeye devam ediyoruz. Lider olarak sadece stratejik iş kararları vermiyoruz; şirketlerimizin bu belirsizliği nasıl ele aldığının tonunu belirliyoruz.


Bir yönetici olarak ekiplerinize her zaman güven duyun ve bu tür yetenekli insanlarla çalışmak için minnettar olmaktan çekinmeyin. Onların özveri, yenilik, iyimserlik, işbirliği, sabır, profesyonelliklerini daima takdir edin. Her şeyi. İşinizi bu yeni gerçeklikle ilgili tutmak için bir şeyler yapın ve işler dengelendiğinde sizi optimum başarıya konumlandırmaya yönlendirir. Ve bununla ilgili olarak, ekibinizi dinamik olarak katlanarak güçlendirmek için bazı yollar:


1. Sakin olun

Panik yapmayın - ya da en azından kapalı kapılar ardında panik içinde çalışın. Bu durumda yapabileceğimiz tek şey adım adım değişiklik ve zorlukları almak ve ilerlemeye odaklanmak. Beklenmedik durumlar önemli. Neler yapabileceğinizi belirleyin ve hamle yapmaya başlayın. Çözüm odaklı bir bakış açısıyla çalışarak, zihniniz stratejik ve yaratıcı düşünmek için temizlenir. Rasyonel bir tavır belli olacak (hatta uzaktan) ve takımın tonunu belirleyecek.


2. Görev güçlerini birleştirin

COVID-19 dahil olmak üzere beklenmedik herhangi bir durumda, bireysel sorumluluklar ve departman öncelikleri oldukça hızlı bir şekilde değişir. Bazı beceriler daha önemli hale gelir ve çalışanlar, işteki değişikliklere tepki vermek için daha önce birlikte çalışmamış olabilecek ekip üyeleriyle yakın bir şekilde çalışabilirler.


İşlerin hızla ilerlemesiyle, Microsoft Teams, Slack gibi yazılımlar gerçek zamanlı güncellemeler, beyin fırtınası, bilgi isteme ve hatta onay veya fikir birliği elde etmek için en verimli platformlar. Şu anda çok aktif olan bu sanal çalışma gruplarından birkaçı var. Bu yeni ekipler arası gruplar sadece uzmanlık ve bilgi çeşitliliği sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda sahiplenme duygusunu da teşvik ediyor. Bireysel katkılarınızın önemli olduğunu ve eyleme dönüştürüldüğünü ilk elden görmek güçlendiricidir ve çalışanları kutunun dışında düşünmeye devam etmeye teşvik edebilir.


3. Empati kurun

Şimdi her zamankinden daha fazla, hepimizin insan olduğu açık. Liderlerin şefkatimize, sabrımıza girme zamanı, ve insanlığın fiziksel, zihinsel ve duygusal parametrelerinde muhtemelen ellerinden gelenin en iyisini yaptığını anlayın. Krizin başlarında, doğrudan herkesle konuşmayı ve tutum ve fikirleri ölçmeyi, çalışılacak bilgili bir temel oluşturmaya yardımcı olmayı bir noktaya getirdim. Çoğu personelin en iyi uygulamalarında olduğu gibi, insanların koşullarını anlamak daha fazla yatırım gerektirir, ancak verimlilik, üretkenlik ve karşılıklı saygı şeklinde işe yarar.


İster uzak bir çalışma ortamı veya diğer zorluklarla ilgileniyor olun, yüz yüze etkileşimin gücü genel olarak deneme süreleri boyunca göz ardı edilemez. Şu anda her şeyi video konferans yoluyla yapıyoruz ve ofiste yan yana çalışırken bile yaşadığımızın ötesinde bir ekip dinamiği geliştirdi. Evde kalma protokolü söz konusu olduğunda herkes kendi benzersiz pozisyonundadır ve bazı insanlar diğerlerinden daha fazla yalıtılmış olabilir; görüntülü görüşmeler çok ihtiyaç duyulan insan bağlantısı sunar.


4. İletişim kurun

Dünya genelinde ve tüm endüstrilerde iş stratejileri kaçınılmaz olarak değişmiştir. Çok fazla akı var ve manzara bir günden diğerine farklı. Mevcut öncelikleri belirlemek, bunları daha geniş ekibe aktarmak ve öncelikler değiştikçe bireysel çalışmalara rehberlik etmek yönetimin sorumluluğundadır. Özellikle uzaktaki işyerlerimizde, yön değişiklikleri yanlış iletişim kurabilir veya hiç iletişim kuramayabilir. Liderleri ekip çalışmasını ve sahiplenme duygusunu geliştirmek için öncekinden daha fazla şeffaflık tarafında hata yapmaya teşvik ediyorum. Yönetici düzeyinde gerçekleştirdiğimiz cesur, ileriye dönük eylemlerden haberdar olduktan sonra, ekipten artan özveri ve problem çözmeyi şahsen gördüm. Gerçekten birlikte birlikteyiz ve şimdi bunu otantik ve sık sık aktarmanın zamanı geldi.


Önemli mesajlarla herkese ulaştığınızdan emin olmak için, her dahili toplantıda bir süre aynı noktaları tekrar edersiniz. Slack veya kullandığınız başka bir platform aracılığıyla hedefleri ve öncelikli projeleri tekrarlayacaksınız. Size çok benziyor olabilir, ancak diğerlerinin çoğunun bu bilgileri yalnızca bir veya iki kez ve dijital olarak aldığını unutmayın. Sorular, fikirler veya diğer sohbetler için (şimdi dijital) kapınızı açık tutmaya çalışın.


5. Geleceğe hazırlanın

Bir şirket ne kadar yenilikçi ve çevik olursa olsun, hepimiz şu ya da bu şekilde geçici bir yavaşlama yaşayacağız. Bu zaman periyodu çeşitli departmanları farklı şekilde etkileyecektir - bazı ekip üyeleri şu anda daha az çalışabilir. Bu son derece değerli olamayacakları anlamına gelmez. Şimdi, daha acil projeler lehine sık sık ittiğimiz büyük, stratejik çalışmaları düşünmek için en iyi zaman. Belki de kulağa küpe olması gereken bir fikrin başlangıç ​​noktasına sahipsiniz. Belki de bazı bölümler, 2021 ve sonrası için kilit hedefleri belirlemek üzere strateji toplantılarına zaman ayırmalıdır.


Her birimizin böyle zorlu durumlara nasıl tepki vereceğimiz konusunda bir seçeneğimiz var. Başından beri ekibim anında proaktivite, ekip çalışması, mülkiyet ve iyimserlik gösterdi. Akıllı yargı çağrılarının yanı sıra düşünceli araştırma ve öneriler görüyorum. Yanıtımızla gurur duyuyorum ve misyonumuzu ileriye taşımaya olan bağlılığımızdan her zamankinden daha eminim. Sakin ve ölçülü kalarak, görev gücü gruplarını aktive ederek, şefkatle önderlik ederek ve net bir şekilde iletişim kurarak, çoğumuzun benzer takım büyümesini gerçekleştirebileceğinize inanın.

1 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page