top of page
Ara

Daha iyi bir lider olmanıza yardımcı olacak 8 önemli beceri

Duygusal zeka ve diğer yumuşak beceriler her zamankinden daha önemli, bu temel konularda uzmanlaşmak, ekibinize ilham vermenize ve gelir hedeflerinizi aşmanıza yardımcı olabilir

İşletmeler hassas becerileri gözden kaçırma ve zor becerilere odaklanma eğilimindedir. LinkedIn, bu yılın başlarında 2020'nin en çok talep gören sert ve yumuşak becerilerinin listesini yayınladığında, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, zor becerilere bilgisayar becerileri hakim oldu.


Hassas beceriler bilinmeyen kahramanlardır ve LinkedIn’in ilk beşi yaratıcılık, ikna, işbirliği, uyarlanabilirlik ve duygusal zeka idi. Yöneticilere sosyal beceriler üzerine dersler verirken, üç tane daha eklemeyi seviyorum - zaman yönetimi, hikaye anlatımı ve kültürel farkındalık.


Her bir beceriyi ve onları nasıl güçlendireceğinizi anlamak, size rekabette üstünlük sağlayacaktır.


1. Yaratıcılık

Herhangi bir işletmeye yeni fikirler katmanın iyi bir yolu, diğer sektörlere ve diğer ülkelere bakmaktır. Sektörünüz için işe yarayabilecek hangi kavramları kullanıyorlar? Çatışmalardan kaçınmak için küçük gruplar halinde beyin fırtınası yapın, bir liste yapın ve ardından fikirlerinizi herkesin önünde sunun. Aptalca fikirleri, çılgın fikirleri, her şeyi dahil edebilirsiniz.


2. İkna

İkna etmeyi anlamak için çoğu insan, İkna Psikolojisi kitabının yazarı Robert Cialdini'nin başvurulacak kişi olduğu konusunda hemfikir. Kitabı altı evrensel İkna İlkesine giriyor: karşılıklılık, kıtlık, otorite, tutarlılık, beğenme ve fikir birliği.


Her şeyden önce, bu becerileri kötüye kullanmamalıyız. Satış danışmanı Jeffery Gitomer bunu şöyle ifade ediyor: İnsanlar satılmayı sevmiyor ama satın almayı seviyorlar ”bu yüzden bu ilkeleri uygularken Aristoteles'in bilgeliğini de dikkate almamız gerekiyor," Karakter neredeyse çağrılabilir ikna etmenin en etkili yolu. "


3. İşbirliği

İşbirliği, ekip çalışmasını yepyeni bir düzeye taşır. Genellikle lider olmadan bir projeyi tamamlamak için farklı beceri kümelerine ve bakış açılarına sahip insanları bir araya getirir. Bu yumuşak beceriden yararlanabilen kuruluşlar, iletişimin çok önemli olduğunu anlar. Tüm iletişim yollarının açık tutulması çok önemlidir.


4. Uyarlanabilirlik

Bu 21. yüzyılın becerisine sahip. Değişim çok yüksek bir hızda gerçekleşiyor. Önümüzde sadece birkaç yıl olacak şeyi görmemiz imkansız. VR artırılmış gerçeklik ve çok daha fazlası, iş yapma şeklimizi değiştirecek - bu nedenle kritik şirketler, sıradan hale gelene kadar beklemek yerine yeni teknolojilerin üzerinde dururlar. Erken başlamak, öğrenme eğrisinin düşük olduğu anlamına gelir.


5. Duygusal Zeka

Duygusal zeka (EQ), "kişinin duygularını fark etme, kontrol etme ve ifade etme ve kişilerarası ilişkileri mantıklı ve empatik bir şekilde yönetme kapasitesi" olarak tanımlanır. Yüksek EQ'ya sahip olanlar, yüksek baskı durumları, çatışma çözme, yapıcı eleştiri ve daha fazlasını daha iyi idare edebilirler. Bu yetenek, özellikle farklı geçmişlerden oluşan ekipler için çok rağbet görmektedir.


CareerBuilder tarafından yapılan bir ankete göre, işe alım yöneticilerinin %75'i EQ'ya IQ'dan çok değer verdi. Sert beceriler ve zeka çalışanlara daha kolay öğretilirken, EQ'nun kavraması daha fazla zaman ve anlayış gerektirir.


6. Öz motivasyon

Direnç, birçok girişimcinin uğraşması gereken bir konudur. Bugün yaşadığımız dünya bu. Öz motivasyon burada devreye giriyor. Hepimiz enerjimizi nasıl yöneteceğimizi öğrenmeliyiz. Enerji sadece dengeli beslenmekten değil, aynı zamanda kişisel dürtülerimizden, dayanıklılığımızdan ve bağlılığımızdan da gelir.


Başarmaya yönelik kişisel bir dürtü, zihniyetimizle doğrudan bağlantılıdır. Araştırmalar, büyüme zihniyetine sahip olanların, geliştirebileceklerine inandıkları için yaptıkları çabalarda başarılı olmaktan çok daha fazla hoşlandıklarını gösteriyor.


Direnç, zorlukların üstesinden gelme cesaretinden doğar. Bu, seçimlerimiz konusunda saygısız olmamız gerektiği anlamına gelmez, yeteneklerimize en uygun fırsatları ve başkalarına dış kaynak sağlamamız veya onları ne zaman yalnız bırakmamız gerektiğini anlamak için riski yönetmeyi öğrenmemiz gerektiği anlamına gelir.


Bağlılık, önemli olduğumuza ve doğru yönde ilerlediğimize dair bize anekdot niteliğinde kanıtlar vermenin en kesin yoludur. Hedef belirlemenin özü budur.


7. Zaman yönetimi

Yüksek performans, insanların zamanı kullanmasıyla doğrudan bağlantılıdır. Çoğu girişimci zaten çok çalışıyor, ancak başarılı olanları mücadele eden veya başarısız olanlardan ayıran şey, 3P'leri uygulama yetenekleridir: plan, önceliklendirme ve performans.


Plan: En çok satan yazar Brian Tracy, planlamanın önemini şöyle açıklıyor: "Planlamada harcadığınız her dakika, uygulamada 10 dakika kazandırır; bu size yüzde 1000 Enerji Getirisi verir! "


Önceliklendirme: Önceliklendirme, mevcut kaynaklarınızı en iyi nerede kullanacağınızı anlamaktır. Stephen Covey, görevleri aciliyetine ve önemine göre ayıran dört bölüm olduğunu açıklıyor. Anahtarın önemli olan ancak acil olmayanlara odaklanmak olduğunu anlatmaya devam ediyor.


Performans: Gary Vaynerchuk'un dediği gibi, "Yürütme oyundur." O olmadan en iyi plan bile başarısız olur.


8. Hikaye anlatımı

Amerikalı iş filozofu Jim Rohn, antik çağın iki büyük hatiplerinden Cicero ve Demosthenes'i tartışarak genellikle harika hikaye anlatımının farkını gösterirdi. "Cicero konuştuğunda kitlelerin şaşkına döndüğü ve" Ne harika bir konuşma! "Diye haykırdığı söyleniyor. Demosthenes konuştuğunda insanlar, 'Haydi yürüyelim!' Diyeceklerdi "Hikaye anlatıcılarını ayıran şey, insanları harekete geçirme yeteneklerine sahip olmaları. İçimize nasıl ulaşacaklarını ve ruhlarımıza nasıl dokunacaklarını anlıyorlar.


The Culture Map'in yazarı Erin Meyer, bunu şu şekilde ifade ediyor: “Milyonlarca insan, her şeyi kendi kültürel perspektiflerinden incelerken ve tüm farklılıkların, tartışmaların ve yanlış anlamaların kişiliğinden kaynaklandığını varsayarak küresel ortamlarda çalışıyor. Bu tembellikten kaynaklanmıyor. Pek çok iyi niyetli insan kültürel farklılıklar konusunda kendilerini eğitmiyor çünkü bireysel farklılıklara odaklanırlarsa bunun yeterli olacağına inanıyorlar. "


Covid-19 sınırlar arasındaki hareketi geçici olarak durdurmuş olabilir, ancak bir aşı geliştirildikten sonra geri dönmesini bekleyin. Dünyamız küçüldükçe, küresel bir ekiple çalışmanın faydalarının yanı sıra olumsuzluklarını da giderek daha fazla şirket anlıyor.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page