top of page
Ara

Daha dirençli olmanıza yardımcı olacak 8 ipucu

Klinik psikolog Meg Jay, hayatın önünüze çıkardığı her şeyin üstesinden gelmenin pratik yollarını paylaşıyor.

Power, strength, woman

Klinik psikolog Meg Jay (TED Konuşması: Neden 30 yeni 20 değil) zorluklardan geri dönme fikrinden hoşlanmıyor. "Birisi, 'Vay canına, bundan gerçekten geri döndün' dediğinde insanlar anlaşılmış hissetmiyorlar. Ne kadar zor olabileceğine bakılırsa, tüm karmaşıklıkları içinde göründüklerini hissetmiyorlar," diyor. Bunun yerine Jay, dayanıklılığı kahramanca bir mücadele olarak tanımlamayı seviyor. "Bu gerçekten bir savaş, zıplama değil," diyor - yıllarca sürebilen devam eden bir süreç.


Jay, yetişkin gelişimini incelemek ve klinik uygulamalarındaki insanların hikayelerini dinlemek için yaklaşık yirmi yıl geçirdi. Yol boyunca, yeni kitabı Supernormal'de ve Kasım ayında TED’in NYC Merkezindeki bir Facebook Live'da paylaştığı dayanıklılık hakkında önemli dersler aldı. Bir anahtar paket mi? "Dayanıklılık bir özellik değil. Doğduğunuz bir şey değil. Bu sadece sahip olduğunuz bir şey değil ”diyor. Nasıl daha dayanıklı olabileceğinize dair temel ipuçlarını sizler için derledik.


1. Öncelikle, ne ile mücadele ederseniz edin mücadelenizin geçerli olduğunu kabul edin

Sizi strese sokan şeyden utanmayın. "Pek çok insan" Ben bir savaşta değildim ... "diyorlar. En yaygın olumsuzlukların ne olduğunu öğrenmeleri ve bunları meşru kronik stresörler olarak görmeleri gerekiyor."


2. Daha sonra, halihazırda nasıl dirençli olduğunuzu anlayın

"Evinizde alkolizm veya uyuşturucu madde kullanımı olmayabilir, ancak tahminimce bir şeyler yaşadınız. Bir düşünün, 'Hayatımdaki en zor üç dönem neydi? Bunları nasıl atlattım? "Muhtemelen dirençli olmakla ilgili bir şeyler biliyorsunuzdur."


3. Durumun kendi kendine düzelmesini beklemeyin

"Dayanıklı insanlar aktif polis olma eğilimindedir. "Bu konuda ne yapacağım?" Ve "Bundan ne zaman kurtulacağım?" Diyorlar. Bir gecede çözülemeyebilir, ancak her soruna bir şekilde yaklaşılabilir. "


4. Güçlü yönlerinizi bilin ve kullanın

"Genel olarak, dirençli insanlar sahip oldukları güçlü yönleri kullanma eğilimindedir. Farklı insanlar için bunlar farklıdır. Bazı insanların harika bir kişiliği vardır. Diğer insanlar için, zeka veya bir tür yetenek veya gerçek bir iş etiği. Önlerindeki her şeyi ele geçirmek, geçmek için bunu kullanıyorlar. "


5. Bunu tek başınıza yapmaya çalışmayın…

“Bir sıkıntıdan sonra iyi geçinmenin en büyük öngörücülerinden biri, ilgilenen insanlara sahip olmaktır. Dirençli insanların yaptığı bir şey de destek aramalarıdır. Bir terapist olmak zorunda değil; en iyi arkadaş, teyze ya da ortak olabilir. Dirençli insanlar, kendilerine ihtiyaç duymalarına izin vermemek yerine aslında başka insanları kullanırlar. "


6.… ama herkese söylememenin sorun olmadığını bilin

"Uygun gördüğünüz şekilde ilişkilerinizin sayısını ve kalitesini artırın. Bazı insanlar için bu, "Benim hakkımda bilinmesi gereken her şeyi bilen iki kişi var" olacaktır. Diğer insanlar için, daha büyük bir topluluk tarafından bilinmek isteyeceklerdir. Aşk çok güçlüdür ve aşk aşktır. Beyin, bir sevginin diğerine karşı olduğunu bilmez. Sadece başka bir kişiyle olumlu bir deneyim yaşadığında işler. Oraya çıkın ve sizi gören, anlayan ve önemseyen insanlar varmış gibi hissedin - işte bu. Bunu nereden aldığın önemli değil. "


7. Zihinsel bir mola vermek için en sevdiğiniz yolu bulun

“Pek çok insan kitap kullanıyor, hobilerine dalıyor veya bir gecede çözemeyecekleri bir durumdan zihinsel bir mola vermek için arkadaşlarıyla takılıyor. Bu sorunu çözemeyebilirsiniz, ancak kendinizi bunalmış hissetmekten koruyabilirsiniz. Bir yetişkin olarak aynısını yapabilirsiniz: bir kitap okuyabilir, resim yapabilir, arkadaşlarınızla takılabilir, telefonunuzdaki haber uyarılarını kapatabilirsiniz. Şu anda dünyada bunaltıcı hissettiren çok şey var. Dirençli [insanlar] yapabildikleri yerde savaşırlar ama aynı zamanda zihinsel bir mola vermeyi de öğrenirler. "


8. Kendinize şefkatli olun ve güçlüğün sizi güçlü kıldığı tüm yolları anlayın

“Hayatlarında bazı güçlüklerle karşılaşan insanlar güçleniyor. Elbette, birçok başka faktöre bağlı - zorluk ne kadar büyük, ne kadar desteğe sahipler, nasıl baş ettiler - ama stresle baş etmeyi öğrenerek ve bu deneyimi yaşayarak güven kazanıyor ve hazırlıklı oluyoruz. Sanırım bazen bunu unutuyoruz. Ne kadar güçlü olduğunu değil, nasıl kırıldığını görüyorsun. Dirençliliğe odaklanın ve kendinizi ortalama insandan daha iyi olan biri olarak görün çünkü zaten bunun çoğunu yaşamışsınızdır."

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page