top of page
Ara

'Cyberpunk 2077', oyun içi hatalara ve iadelere rağmen 13 milyon kopya satmayı başardı

Tüm tartışmalara rağmen, CD Projekt Red'in süreci iyi yönettiğini söylemek yanlış olmaz

'Cyberpunk 2077', oyun içi hatalara ve iadelere rağmen 13 milyon kopya satmayı başardı

CD Projekt Red’in son başlığını çevreleyen tüm tartışmalara rağmen, Cyberpunk 2077 bir hit oldu. Analist Daniel Ahmad tarafından tespit edilen bir açıklamada stüdyo, 20 Aralık itibariyle oyunun yaklaşık 13 milyon kopyasını sattığını söyledi. Şu anda oyunu satın alamadığınız PlayStation Network, piyasaya sürülmeden önce tahakkuk eden 8 milyondan fazla ön sipariş ve hem fiziksel hem de dijital perakendeciler tarafından işlenen geri ödemeler dahil olmak üzere her platformdaki satışlardaki tahmini faktörler.

Satılan 13 milyon birimle Cyberpunk 2077, ilk 10 günlük kullanılabilirliğinde yaklaşık 780 milyon dolardan fazla gelir elde etti. Bu, oyunu özel bir şirkete yerleştirir. Rockstar’ın Red Dead Redemption 2, ilk haftasonu kullanılabilirliğinde 725 milyon dolar kazandı. Başka bir örnek olarak Call of Duty: Modern Warfare, ilk üç gününde 600 milyon dolar hasılat elde etti.


Tipik olarak yayıncılar, bir oyun iyi gitmediği sürece satışları paylaşma konusunda net rakamı paylaşmayabiliyorlar. Cyberpunk 2077’nin durumunda ise, oyunda başka bir sebep var. Şirket, "Yönetim Kurulu, yatırımla ilgili kararlar üzerindeki potansiyel etkisi nedeniyle yukarıdaki bilgileri güncel bir rapor şeklinde açıklamaya karar verdi" dedi. Sony'nin PSN'den oyunu çekmesinden kısa bir süre sonra, CD Projekt Red'in hisseleri yaklaşık yüzde 22 düşerek şirketin piyasa değerini 1,8 milyar dolar kayıp yaşadı. O zamandan beri şirketin değeri bir şekilde düzeldi ancak bu, yatırımcıların olası davaları açma ihtimalleri engellemedi. Bugünkü duyuru yatırımcıları yatıştırmaya yetecek mi, bekleyip görmemiz gerekecek.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page