top of page
Ara

Cyberpunk 2077 geliştiricileri, oyun gecikmesi nedeniyle ölüm tehditleri almaya başladı

Geliştiriciler gelişmeler karşısında artık isyan etti ve "Bizler de sizin gibi insanız." dedi

Cyberpunk 2077 geliştiricileri, oyun gecikmesi nedeniyle ölüm tehditleri almaya başladı

Son birkaç yılın en çok beklenen video oyunlarından biri olan Cyberpunk 2077'nin yaratıcıları, lansman öncesinde zor durumda kalıyor, CD Projekt Red geliştiricilerinin cilalamayı bitirmesine yardımcı olmak için dün açıklanan bir başka gecikmeyle işler iyice karmaşıklaşıyor. oyun 10 Aralık'ta dokuz platformda yayınlanacak. Şimdi, kıdemli oyun tasarımcısı Andrzej Zawadzki, gecikme duyurusunun ardından hayranlarına Polonya'daki stüdyo ölüm tehditlerini göndermeye devam etmeyerek bazı temel insan davranışlarını hatırlatan bazı mesajlar paylaştı.

"@CyberpunkGame gecikmesiyle ilgili bir şeyi ele almak istiyorum. Kızgın, hayal kırıklığına uğradığınızı ve bu konudaki fikrinizi dile getirmek istediğinizi anlıyorum. Ancak, geliştiricilere ölüm tehditleri göndermek kesinlikle kabul edilemez ve tamamen yanlıştır."

Ki bu kesinlikle stüdyonun şu anda sıradan gibi gelen ama oyun topluluğu üyelerinin iğrenç davranışlarını ilk kez deneyimlediği bir durum değil.


Cyberpunk 2077, karmaşık, çok yıllık bir gelişme gösterdi. PC ve mevcut oyun konsolları için bir oyun olarak başladı ve PC ve destekleyeceği yedi konsol platformunun yanı sıra Google Stadia'da da kullanıma sunulacak olan bir çapraz nesile dönüştü. Bunlar arasında PS4 / PS4 Pro, PS5, Xbox One / X ve Xbox Series X / S bulunuyor.


Oyun, 16 Nisan'daki orijinal çıkış tarihinden üç kez ertelendi. Ve stüdyonun ağır çalışma koşulları hakkında onlarca rapor ve gözlem paylaşılıyordu ve Eylül sonunda, oyunu bitiş çizgisinin ötesine taşımak için endüstride "Kazandığın paranın hakkını vermek" olarak bilinen zorunlu fazla mesai başlattığında sözüne geri döndü.


Gecikmenin iletişimiyle ilgili meşru şikayetler de var, stüdyo dün olduğu gibi Twitter'daki hayranlara oyunun programa göre yayınlanacağını söylüyor. Bloomberg'den Jason Schreier dün yaptığı açıklamada, CD Projekt Red geliştiricilerinin oyunun "0. gün" lansman yamasını bitirmek için üç hafta daha yorucu saatler geçireceği anlamına gelen en son gecikmenin, aynı zamanda personele duyurulduğunu bildirdi. Twitter'da. Schreier ayrıca, stüdyonun bazı çalışanlarının haftada 100 saat çalıştığını bildirdi.


Ancak bunların hiçbiri CD Projekt Red davranışını mazur göstermiyor ve sayısız diğer oyun yapımcısı her gün sadece işlerini yaptıkları için karşı karşıya geliyor gibi görünüyor. Ayrı bir tweet'te Zawadzki, birisinin oyunu zamanında göndermediği için onları canlı canlı yakmakla tehdit ettiği gecikmeyi duyurduğundan bu yana stüdyo üyelerinin aldığı "en hafif" tehditlerden birini ayrıntılı olarak açıkladı.


Yapımcıların aldığı tehdit mesajlarından bir tanesi:

Bu, bazılarımızın aldığı en hafif mesajlardan biri. Daha kötüleri de vardı. Her biri hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Motivasyonumuzu düşürmelerine izin vermeyeceğiz. Onu görmezden gelmeyin. Bu ciddi. Bununla birlikte, birkaç günlüğüne Twitter mesajlarına bakmayacağım. Kendine iyi bak. #Cyberpunk2077

"Onu hafife alma. Onu görmezden gelmeyin. Gayette ciddiydi, ” dedi ve ekledi "Bunlar artık her zamankinden daha fazla dikkate değer sözler. Zaten uzun saatler ve şaşırtıcı derecede karmaşık bir çalışma ortamında mücadele eden çalışanlara karşı hassas ve daha iyimser yaklaşmak gerekiyor."


Aynı zamanda, bazı olumsuz mesajlar oyun endüstrisindeki paradoksal bir çirkinlik, görünüşte en aşağılık ve son derece ahlaksız taraftarların sevdiklerini iddia ettikleri şeyleri yaratan insanları çok az önemsiyor gibi göründüklerinin bir diğer göstergesi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page