top of page
Ara

Covid-19 sonrası olası 3 büyük fırsat

Güncelleme tarihi: 10 May 2020

Bu pandemiyi fırsata çevirmek elinizde. Büyük bir büyüme ve değişim zamanı. Buna hazır olun.

Kötülüğün sonunda iyilik kazanabilir mi?


İyimser olmak için bir neden var. Tarih boyunca korkunç olaylar büyük dönüşümlere yol açtı. 1300'lerin bubonik salgını modern iş sözleşmesine yol açtı. 1800'lerin ortalarındaki kolera salgınları bize kentsel parklar ve radikal olarak gelişmiş bir altyapı kazandırdı. 1918 İspanyol gribi sağlıkta devrim yarattı. Pandeminin insanlığa öğrettiği üç büyük şey:

1. Olası kriz birçok hayallerinizi öteleyebilir - oldukça ileri bir tarihe!

Columbia Üniversitesi'nde politik felsefe ve hukuk teorisi profesörü Michele Moody-Adams, “Kriz anları bize bir şeyler yapma şeklimizin varlığımızı gerçekten engellediğini gösteriyor” diyor.

“Hayattaki başarımızı engelliyorlar ve insan refahını sorunlu yollarla zorluyorlar.”

Bu doğru. Bir şeyin neden belirli bir şekilde yapıldığını sorduğunuzda, koronavirüs öncesi bir dünyayı düşünün. Cevap sık sık, “Çünkü her zaman böyle yapılıyor”. İnsanlar değişmeyi sevmiyordu. Ne yaptıklarını çok fazla düşünmek istemediler. Bugün, her şeyi derinlemesine düşünmek zorunda kalıyoruz. Hiçbir şey kabul edilmez. Bu da sonunda büyük bir değişim yaratma isteğini bulabileceğimiz anlamına geliyor. Pennsylvania Üniversitesi Wharton işletme okulunda yasal çalışmalar ve iş ahlakı yardımcı doçenti olan Brian Berkey, “Böyle bir kriz, toplu olarak ciddiye almak istediğimiz seçenekleri değiştirebilir” diyor. Bu neye benzeyecek? En son ne zaman harika bir fikriniz olduğunu ve birinin “Bu mümkün değil” dediğini düşünün. Tüm iş gücünüzü uzak kılıyor musunuz? Şimdi mümkün görünüyor! Sizin işletmeniz mi? Şimdi mümkün görünüyor! COVID-19 onları çıplak bırakana kadar kimsenin ciddiye almadığı, inatçı sosyal sorunlara yeni çözümler mi yaratıyor? Şimdi mümkün görünüyor! Artık hepsi mümkün.

2. Kriz çözebileceğiniz yeni ihtiyaçlar yaratır!

Birkaç ay önce, çoğu şirket uzaktan çalışmaya karşı çıktıklarını hatırlıyor musunuz? Bu, uzak çalışanları desteklemek için araçlar için sınırlı bir pazar yeri olduğu anlamına geliyordu, bu yüzden Zoom gibi çok az seçenek vardı. İlerleme böyle devam eder.

“Karşıt görüşler daha küçük pazarlara yol açıyor ve bu da yenilikçiler tarafından yatırımı azaltıyor”

Bilgi Teknolojisi ve İnovasyon Vakfı başkanı Robert D. Atkinson

Ama şimdi her şey değişti. Bu virüs yaşama ve çalışma şeklimizi değiştirdi ve yeni pazar yerleri yarattı. Artık ofisten uzak çalışanlar, daha geniş çeşitlilikte video konferans ve iş akışı sistemlerine ihtiyaç olduğu anlamına gelir ve çözümler sunmak için yeni bir başlangıç ​​dalgası iyiden iyiye çoğalabilir. Daha fazla internet kullanımı, dijital altyapımızda bulut bilişim, dijital işleme ve daha fazlasına büyük yatırımlara yol açabilecek bir baskı olduğu anlamına geliyor. Ve bu teknoloji ile sınırlı değil. Örneğin, yeni sağlık hizmeti ihtiyaçları zaten bir ton yeni çözüme yol açtı ve elbette çok daha fazlası da gelmesi olası. Buradaki zincir reaksiyonları büyüleyici. Bir virüs bizi evde tutuyor, bu da geniş bant internet ihtiyacını ortaya çıkarıyor, bu da yeni bir çözümün ortaya çıktığı ve yeni çözümün bugün bile hayal bile edemeyeceğimiz yeni teknolojilere olanak sağladığını ve bu yeni teknolojilerin tamamen yeni endüstrilere yol açtığına şahit oluyoruz ve devam ediyoruz.

3. Kriz kuralları değiştirir - daha iyisi için!

COVID-19'dan önce doktorunuzla Zoom veya FaceTime üzerinden konuşmazdınız. Şimdi yapabilirsin. Neden? Çünkü şartlar fiziksel olarak bulunmamayı en önemli tercih hâline getirdi. Bunun gibi hayatı herkes için kolaylaştıran hızlı kural değişiklikler hakkında düzinelerce örnek var. Sonuç olarak, işletmeler müşterilere yeni şekillerde hizmet verebilmiş ve şirketler yeni çözümler geliştirebilmeye devam ediyor. Bu dalgalanma etkileri derin olabilir.


İlerici Politika Enstitüsü'nün teknoloji politikası direktörü Alec Stapp, “Bu düzenlemelerden kalıcı olarak feragat edersek, büyük faydalar göreceğiniz konusunda gerçekten iyimserim” diyor. Peki artık bir girişimci ne yapacak?


İşte tavsiye: Bir yasa değiştiyse ve bu nedenle bir fırsat görürseniz, insanlar için yeni ve muazzam bir değer yaratın. Seni sevmelerini sağlayın! Gittiğini asla görmek istememelerini sağlayın! Bu şekilde, yepyeni bir pazar fırsatına ilk sahip olabilirsiniz - ve bunun sebebi de budur. Dünya dönüşüm geçirmeye devam ediyor, edecekte. Önümüzde iki seçenek bizleri bekliyor. Ya bu dönüşümü yönetenler arasında olacağız ya da bizim için gelene kadar bekleyeceğiz. Her iki durumda da, şu an bir gün geriye bakıp “Vay canına. Her şey o zaman başladı.” dememiz kuvvetle muthemel.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page