top of page
Ara

Covid-19 sonrası dijital pazarlama dünyası için 5 öneri

Pandemi sonrası dünyada ve hala mevcut olan bir salgında, içerik tüketimimizin çoğu dijital olarak gerçekleşme eğiliminde

Covid-19 sonrası dijital pazarlama dünyası için 5 öneri

Teknolojiye ayak uydurmak için pazarlama da dijitalleşme elzem. Bu değişim genellikle markanızın dijital bir varlığa sahip olmasını gerektirir. Bu nedenle, markanız için başarılı bir dijital varlık oluşturmak için sağlam bir dijital pazarlama stratejisi önemli.


UX — Kullanıcı deneyimi

Modern müşteriler sorunsuz, sorunsuz ve ilgi çekici bir çevrimiçi deneyim bekliyor ve 2021'de bu deneyim hız ve kişiselleştirmeye dayalı hale geldi. Ne yazık ki, bu pandemi arayüz tasarımcıları için birçok soru ve bilinmeyeni de beraberinde getiriyor. Kullanıcı deneyiminde iki eğilim ortaya çıkıyor: sosyal açıdan bilinçli satın alma ve uzaktan çalışma.


Uzaktan çalışma, Covid-19 pandemisinin ardından birçok şirket için yeni standart haline geldi ve çalışma coğrafyasında bir değişikliğe neden olabilir. Ek olarak, uzaktan çalışma, UX'lerin çalışma şeklini değiştirerek tasarladıkları ürünleri de etkiliyor. Dijital ürünlere olan talep arttıkça onları geliştirenlere olan ihtiyaç da artıyor.


Pandemi ve bunun sonucunda ortaya çıkan olaylar, genel tüketici alışkanlıklarını değiştirdi ve sosyal açıdan daha sorumlu harcamalara ve marka stantlarına doğru kaydı. UX tasarımı dünyasında kapsayıcı tasarım, ürünleri tasarlarken müşteri değerlerini göz önünde bulundurmak anlamına gelir. O halde kendimize potansiyel müşterilerimizin kimler olduğunu ve müşteri olarak onlara nasıl yardımcı olacağımızı sormamız gerekiyor.


E-posta pazarlama

Dijital pazarlama teknolojileri, bir şirketin ürün ve hizmetlerini tanıtabilir, ancak gerçekten başarılı olmaları için diğer medyalarla entegre edilmeleri gerekir. Ayrıca, e-posta otomasyonu için dinamik içerik gibi etkili pazarlama için birçok ayrıntılı taktik dikkate alınmalıdır.


E-posta pazarlaması, müşterileri kazanmak, çekmek ve elde tutmak için etkili bir araçtır ve temiz bir e-posta listesine sahip olmak çok önemlidir. En popüler e-posta pazarlama kampanyaları türleri şunlardır:


— Harekete geçirme (Retention) E-postaları: Müşterilerin geri bildirimlerini almanıza yardımcı olur.

— Haber bülten (Newsletters) E-postaları: müşterilerinize değer katın ve markanın yönü konusunda onları güncel tutmaya özen gösterin

— Promosyon (Promotion) E-postaları: Müşterileri meşgul etmeye yönelik teklifler.

— Edinim (Acquisition) E-postaları: müşteri bilgilerinin alınmasına ve bir müşteriyi aktif bir müşteriye dönüştürmeye yardımcı olur.


Sosyal medya yönetimi

İlk aşamada, mevcut dijital pazarlama varlığınızı değerlendirin. Daha sonra, sosyal medyadaki getirileri en üst düzeye çıkarmak için pazarlamacılar, pazarlama ortamındaki değişiklikleri göz önünde bulundurmalı ve buna göre plan yapmalıdır. Pazarlamacılar yeni marka mesajlarını, reklamları ve teklifleri test etmeli ve geri bildirim almak için sosyal medyayı kullanmalıdır.


Sosyal medya pazarlamasının, firmanın daha geniş pazarlama stratejisiyle sorunsuz bir şekilde bütünleşmesi gerekir. Covid-19, sosyal medya ortamının hızla değişebileceğini gösterdi. Bu nedenle, CMO'lar, bu ani değişikliklerden karlı çıkmak için sosyal medya stratejilerinin çevik olmasını sağlamalıdır.


Markalar, influencerların ve içerik üreticilerin gücünden yararlanmalı, influencer yönetimine yatırım yapmalı ve takipçilerle güven ve ilişkiler kurmak için karşılıklı yarar sağlayan ilişkiler kurmalıdır ve bu ilişkiler sonunda potansiyel müşteriler oldukça yüksek meblağlar ödeyen müşterilere dönüşebilir. Markanız için doğru platformları düşünün. Gizlilik ve nefret söylemi politikaları, tüketicilerin markanıza olan güvenini etkiler.


Sosyal medya ve e-ticaret platformları arasındaki düşmanlığı azaltmak için sosyal medya yöneticileri, yeni dijital araçlar geliştirirken geliştirme ekibiyle işbirliği yapmalıdır. Örneğin, dijital kampanyalarda ve kanallarda her zaman eşleşen mesajlara sahip olun. Ayrıca, Covid-19 pandemisi insanları internete ittiğinden, pazarlamacılar yeni ortama uyum sağlamak için sosyal medya yönetimine yatırım yapmalıdır.


Özgün içerik üretimi

Birçok pazarlama trendi 2021'de küçük işletmeleri etkileyecek, ancak daha önde gelen firmaların kullandığı trendlerden çok şey öğrenebilirler. Örneğin otantik içerik pazarlamasında artış, sesli aramanın daha yaygın kullanımı, sosyal medya pazarlamasının daha yaygın kullanımı ve veri analitiğine daha fazla odaklanma olduğu bilinmektedir.


Örneğin, geçtiğimiz ay Taylor Swift'in albümleri yeniden kaydetmesiyle ilgiliydi. Birçok marka, kendilerini Taylor versiyonu, eski TikTok, Kansas City Chiefs, Sour Patch Kids vb. olarak tanıtarak “hızlılıklara” yaklaşıyordu. Ama nasıl farklı ve özgün olursunuz, genel olarak diğerlerinden nasıl yankılanırsınız. Starbucks, doğrudan onunla takım kurarak ve isimlerindeki "Taylor'un Versiyonu"nu kullanarak benzersiz bir içecek yaratarak, şarkılarının kelime oyunlarını kullanarak ve tabii ki Swift'in içeceği teşvik ederek yaklaştı.


SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

COVID-19, işletmeleri çevrimiçi varlıklarında büyük değişiklikler yapmaya zorladı ve sonuç olarak tüketiciler artık yeni markalarla alışveriş yapıyor ve çevrimiçi olarak yeni markalar keşfediyor. Ayrıca Dijital kanallar, markalara müşteri deneyimi üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor ve COVID-19 pandemisi birçok yüz yüze alışveriş fırsatını kapattığı için bir öncelik olmaya devam edecek. SEO ve İçerik Pazarlaması, dijital pazarlamanın kritik yönleridir.


SEO, bir web sitesinin arama motoru sonuç sayfalarındaki konumunu iyileştirmeye yardımcı olan ve daha yüksek hacimlerde hedeflenmiş trafik sağlayan bir stratejidir. Pazarlamacılar, SEO ile başarılı olmak için rakiplerini ve pazarlarını araştırmalıdır. Web trafiğini bir siteye veya başka bir siteye yönlendirmek için arama motorları belirli algoritmalar ve KPI'lar kullanır. Bu tür araçlar, belirli nişinize uyacak şekilde aşırı spesifik hedeflenmiş anahtar kelimelere ve anahtar kelimelerde yaratıcılığa izin verir.


İçerik geliştirirken SEO'nun önemi göz ardı edilemez; uygun şekilde optimize edilmelidir.


Bazı öneriler

Büyük veri analizi, müşterileriniz hakkında değerli bilgiler sağlayabilir ve bu bilgileri daha güçlü bir pazarlama stratejisi geliştirmek için kullanabilirsiniz. Küçük işletmelerin, yeni teknolojiyi uygulamadan önce hedef kitlelerine, potansiyel fırsatlara, teknoloji gereksinimlerine ve kaynaklarına yönelik dört alanı detaylı bir şekilde analiz edilmesinde fayda var.


Ancak hepsinden önemlisi, herhangi bir büyük pazarlama trendini uygulamadan önce, öncelikle işinize ve hangi trendlerin size ve müşterilerinize gerçekten fayda sağladığını net bir şekilde analiz edilmesi markanın ve şirketin gelecek dönemde ayakta kalması için önem arz eder.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page