top of page
Ara

Clubhouse son iki haftada bir milyon Android kullanıcısı kazandı

Clubhouse'un pek çok kişinin umduğu kadar üstün bir başarıyı sürdürebilir mi, net birşey söylemek oldukça zor

Bu yılın başlarında hızla ivme kazanan ve yepyeni bir sosyal etkileşim formatı ortaya çıkaran sesli sosyal platform, alternatif sesli sosyal araçlar ve seçenekler ortaya çıktıkça artık önemli zorluklarla karşı karşıya kalıyor ve Clubhouse, hem ayak uydurmak hem de buluşmak için yeterince hızlı ölçeklendirmeye çalışıyor.


Bu, uygulama için öldürücü bir darbe olabilir. Bu, yalnızca davetli, ölçülen kullanıcı kayıt yaklaşımının aslında ilk aşamadaki çekiciliğin önemli bir parçası olduğu düşünüldüğünde, biraz ironik görünüyor.


Clubhouse için bu açıdan en önemli sorun, uygulamanın bir Android sürümünün olmamasıydı; bu, yalnızca davetlilere yönelik süreci düşünmeden önce bile büyüme kapasitesine büyük bir kısıtlama getiriyor. Clubhouse, 9 Mayıs'ta Android uygulamasının piyasaya sürülmesiyle bunu düzeltti ve bu hafta, Clubhouse platform güncelleme oturumunun bir parçası olarak Clubhouse, artık bir milyondan fazla yeni Android kullanıcısının platforma kaydolduğunu duyurdu.


Clubhouse'un Ocak ayında toplamda 2 milyon kullanıcıya sahip olduğunu bildirdiğini düşündüğünüzde bu önemli bir miktar. Şu anda kaç aktif kullanıcı Clubhouse onaylanmadı, ancak Sensor Tower'ın verilerine göre uygulamanın kendisi 15 milyondan fazla indirildi.


Sadece, onu indiren herkes, hala yalnızca davet modunda olduğu için ona erişemez. Bu nedenle, Clubhouse'un bir sonraki büyük zorluğu, tüm kullanıcılara açık olmaktır, böylece büyüme fırsatlarından tam anlamıyla faydalanabilir.


Hangi Clubhouse üzerinde çalışıyor. Geçen ay, son finansman turunu ve yeni sermayeye nereye yatırım yapacağını duyururken, Clubhouse şu açıklamaları yaptı:

"Bu yıl ekibimizin boyutunu dört katına çıkarırken, altyapımızı stabilize ederken, içerik oluşturucuların para kazanmasına yardımcı olmak için Payments'ı beta olarak başlatırken ve Android'i lansmana hazırlarken, Clubhouse'u daha fazla insana getirmek için çalışırken yapacak çok şey var Son birkaç aydır sunucularımızın biraz zorlandığı ve büyümemizin küçük ekibimizin başlangıçta oluşturduğu erken keşif algoritmalarını geride bıraktığı bir sır değil."

Bu nedenle Clubhouse, bu konudaki zorluklarının çok iyi farkındadır ve bunlar, Twitter'ın sesli Spaces seçeneğini hızla genişletmesiyle daha da kötüleştirilirken, Facebook da artık kendi sesli sosyal araçlarının canlı testlerini gerçekleştirme konusunda ilerlemiştir.


Hem erişim hem de keşfedilebilirlik, Clubhouse için varoluşsal bir tehdit oluşturabilir ve daha fazla insan bunun yerine Spaces'ı ayarlamaya alıştıkça ve sonunda, zaten parçası oldukları gruplarda Facebook'un sesli sosyal tartışmalarına katıldıkça, uygulamanın farklılaştırıcı unsurları olacaktır. Gittikçe daha fazla azaldı ve Clubhouse'u indirme dürtüsü bile daha büyük oyuncular tarafından yutulduğu için hızla buharlaşabilir.


Bu nedenle, Clubhouse'un çekiciliğini koruyacaksa, çeşitli cephelerde hızlı bir şekilde çalışması gerekiyor ve Clubhouse, tüm içerik oluşturucuların çabalarından para kazanmasını sağlamak için ödemeleri yaymaya çalışıyor, aynı zamanda 'Önce Yaratıcı' fon hibelerinin ilk alıcılarını bu hafta daha sonra açıklayacak ve esasen daha özel Clubhouse içeriğini finanse edecek.


Clubhouse'un bağlantısını sürdürmesi gereken yer burasıdır. Dinleyici erişiminde veya muhtemelen keşif algoritmalarında rekabet edemeyecek ve her bir kullanıcıya uygun odaları vurgulayamayacak olsa da, ünlülerle ve yüksek profilli kullanıcılarla bağlantıyı kolaylaştırmak için çalışması gerekir. ve Clubhouse'u şimdiye kadar olduğu gibi yapan bu ayrıcalık unsurunu sürdürüyorlar.


Bunu destekleyebilirse, yine de belirli nişler içinde tercih edilen platform haline gelebilir ve ses sosyaline daha az ana akım yaklaşımı tercih edenler.


Ama bu iş başarısına giden bir yol mu?

Gerçekten, Clubhouse, Facebook'un Instagram Hikayelerini başlatarak onu ezmeye çalıştığı Snapchat'e benzer bir durumda ve neredeyse işe yaradı, ancak Snapchat yeniden gruplandı ve gerçek değerinin ne olduğunu ve momentumunu sürdürmek için bu unsurları nasıl ikiye katlayabileceğini yeniden değerlendirdi.


Sonunda Snap'in sosyal yayıncılığın aksine yakın bağlantıya daha fazla odaklandığını ve aynı zamanda çekirdek kitlesine özel bir çekiciliği olan özel içeriğe daha fazla yatırım yaptığını gördü.

Kulüp binası, daha özel topluluklara ve konuşmalara odaklanarak ve zaten yaptığı gibi içeriğe yatırım yaparak aynı oyun kitabını takip edebilir. Belki o zaman ölçek konusunda endişelenmesi ve onu büyük oyuncularla eşleştirmesi gerekmeyecek ancak yine de fırsatları bu açıdan Snap'ten daha sınırlı görünüyor.


Zaman gösterecek, ancak zorluklar artıyor ve Clubhouse'un gelişmeye devam etmek için hem hızlı hem de akıllıca çalışması gerekiyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page