top of page
Ara

Bütçe kesintilerine rağmen, CMO'lar hala pazarlama otomasyon yatırımları konusunda istekli

COVID-19 nedeniyle pazarlama harcaması 2021'e kadar düşmeye devam etse de Forrester, pazarlama otomasyonu yatırımlarının hafif bir artış göreceğini bekliyor.

COVID-19’un dünya ekonomisine etkisi şaşırtıcı. Şirketler endüstriler arasında durmaya devam ettikçe ülke rekor işsizlik oranlarına maruz kaldı. Topluluklar ve işletmeler, barınak yerinde kısıtlamaların kaldırılmasıyla yeniden açılmaya başlarken, bir sonraki adımın ne olduğunu bilmek zor.


Analistler Shar VanBoskirk, Tina Moffett, Rick Parrish ve Brandon Verblow forrester'ın 2020 COVID-19 Krizi küresel çapta şirketlerin pazarlamasını etkileyecek unsurları el aldıkları raporunda “Dünya Mart 2020'de hepimiz için tersine döndü” diyor. Ve soruyor: Şu dönemde ayakta kalmak için neler yapabilirim, ne planlıyorum? ”


Forrester’ın raporu pazarlamacılar için üç olası kurtarma senaryosunun ana hatlarını veriyor: 2020'nin sonlarında bir toparlanma, 2021'in ortasında bir toparlanma ve 2021'in sonunda bir toparlanma. Forrester’ın araştırmasına göre en olası olasılık 2021'in ortalarında bir toparlanmadır - ancak 2020'nin sonlarında bir toparlanmanın en iyi senaryosunda bile, CMO'lar muhtemelen bütçelerinin 222 milyar dolar kaybedeceği öngörülüyor.


Kesilmesi muhtemel pazarlama programları

MarTech Podcast'in marka geliştirme ve büyüme pazarlama danışmanı ve sunucusu Benjamin Shapiro, “Reklam bütçeleri COVID-19'un ardından derhal kesilmiş olsa da, markaların neredeyse SaaS yatırımları yapmayı bıraktığını gördüm” dedi. markalar, satıcıların sırtlarındaki nakit akışını yönetmek için ödemeleri alıkoyuyor. Neyse ki, nakit sıkıntısı sona eriyor ve B2B SaaS yatırımları artmaya başladı. ”


Forrester’ın tahminleri, Shapiro’nun seçkin SaaS platformlarında gördüklerini destekliyor. Araştırma şirketi, CMO'ların pazarlama teknolojileri (DSP'ler gibi reklam teknolojisi çözümleri dahil) harcamalarını 2021'e kadar azaltacağını ve pazarlama hizmetleri ve şirket içi çalışan sayısının 2022'nin başında, genel pazarlama harcamasını 2019'dakinin neredeyse% 30'unun arkasında bırakacağını umuyor.


Forrester’ın tahminlerine göre, pazarlama hizmetleri 2021'in sonuna kadar 15 milyar dolar kaybedecek. Pazarlama kuruluşları da personelinin% 30'unu kaybedecek, maaşları bu yıl% 30 ve gelecek yıl% 5 daha düşecek.


Forrester, “Bu sarsıntılar müşteri deneyimini (CX) ve pazarlama programının kalitesini test edecek” diyor Forrester, “Marka vaatlerini tutarlı bir şekilde göstermek daha küçük ekiplerle zor olabilir.” Proof Analytics CEO'su Mark Stouse, pazarlamacıların performans pazarlama yatırımlarından uzaklaştıklarına tanık olduklarını söyledi.

Müşterilere çok agresif ve çok sık dokunmanın aslında satış ekipleri hamleler yapması, performans pazarlaması ve bunu mümkün kılan teknolojiler COVID-19'dan önce sorgulanıyordu fakat gerçek şu ki; son dört ayın deneyimi ve elde edilen sonuçlar gösteriyor ki daha önce söylediğimiz analitiklerle gerçekten doğrular nitelikte.”

Stouse'a göre, pazarlamacılar marka bilinci oluşturma çabalarına daha çok şey katıyorlar: “Kayalık zamanlarda, herkes denklemden sürtünmeyi ve riski ortadan kaldıran her şeyi arıyor. Bu endişeler, marka bilinirliği, güven, güven - her saat kaç e-posta veya metin alabileceğinize göre değil, onları almak isteyebilecek veya istemeyecek kişilere yöneliktir. ”


CMO'lar pazarlama otomasyon platformlarına sıkı sıkıya sarılıyor

Dramatik bütçe kesintileri ile bile, CMO'lar Forrester'ın 2021 ortası kurtarma senaryosuna dayanarak pazarlama otomasyon platformlarına yatırım yapmaya devam edecekler. Araştırma firması “martech'i kurtar” ile pazarlama otomasyonunu düşüşten talep ediyor. Forrester’ın tahminlerine göre martech genel olarak %4'lük bir düşüş görecek, ancak pazarlama otomasyon platformları %3 büyüyecek.


CMO'lar, Forrester raporuna göre, talep tarafı platformlarına ve veri yönetim platformlarına yapılan yatırımları azaltarak, odak noktasını verimlilik ve optimizasyon sağlayan çözümlere kaydırıyor. Ayrıca, Shapiro'a göre, verimliliğe odaklanan pazarlamacıların yeni bir temasını fark ettiğini söyledi.


Ayrıca, “Akıllı oyun, öngörülebilir gelecek için indirgenerek dönüşüm oranı optimizasyonu, potansiyel satış ve müşteri elde tutma kampanyalarına odaklanıyor” dedi. “Akıllı oyun, zaten bir pazarlama organizasyonu olarak daha iyi yaptığınız şeyleri yapmaya odaklanmak ve denemek azalan kurşun hacminin etkisini azaltmak için. Aday müşteri dönüşüm verimliliği artık bir endüstri KPI'sı olarak göz önünde bulundurulması gereken metrikler arasında yer alıyor. ”

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page