top of page
Ara

Bill Gates: Günümüzün teknoloji şirket CEO'ları rekabeti daha iyi gözlemliyor, strateji geliştiriyor

"Herkes ne yaptığımı gördü ve şimdi daha iyisini nasıl yapacaklarını biliyor"

Microsoft'un kurucu ortağı ve eski CEO'su Bill Gates, 1990'larda Adalet Bakanlığı'nın Redmond şirketine dava açtığı ve onu Sherman Antitröst Yasası'nı ihlal etmekle suçladığı zaman antitröst incelemesini ele aldı. Bugünün teknoloji yöneticilerinin hatalarından ders çıkardığına ve teoride daha iyi bir sonuca yol açması gereken konularda düzenleyicilerle iletişime geçeceklerine inanıyor.

Temmuz ayında, Temsilciler Meclisi rekabet alt komitesi , düzenleyicilerin Google, Amazon, Facebook ve Apple'ın CEO'larına iş uygulamaları ve daha spesifik olarak davranışlarının nasıl tekelci bir güce yol açtığı hakkında bir dizi sert soru sordukları bir dönüm noktası duruşması düzenledi. Tech, yıllardır küçük rakiplerine karşı kullanıyor.

Ardından bu ay, 1,3 milyondan fazla belgeyi, röportajı ve duruşmadaki yanıtları analiz ettikten sonra bu ay, milletvekilleri bu teknoloji şirketlerinin gerçekten çok fazla güç biriktirdiği sonucuna vardı. Hepsinin toplum üzerinde olumlu bir etkisi olmasına rağmen, bunun faaliyet gösterdikleri pazarlar için çok büyük bir maliyete yol açtığını belirttiler. Antitröst alt komitesinin Demokrat ve Cumhuriyetçi üyeleri, bununla nasıl başa çıkılacağı konusunda tamamen hemfikir değilken bir Big Tech'in mevcut antitröst yasasında tam bir "potansiyel değişiklikler menüsü" ile karşılaşacağını öne sürüyorlar.


Bu hafta bir CNBC röportajı sırasında, Microsoft kurucu ortağı ve eski CEO'su Bill Gates, şirketinizin çok büyümesi ve başarılı olmasıyla birlikte gelen inceleme düzeyi konusunda saf olduğunu belirterek konuyu değerlendirdi. 90'lı yıllarda, Redmond devi benzer bir dizi zorlukla karşılaşmış ve Internet Explorer'ı Windows ile birlikte getirmek için Adalet Bakanlığı ile uzun bir hukuk savaşına sürüklenmişti.

Gates, düzenleyicilerin büyük teknoloji şirketlerinin nasıl çalışabilecekleri konusunda yeni kurallar oluşturma şansının yüksek olduğunu söylüyor, ancak aynı zamanda yaklaşımlarının Google, Apple, Facebook ve Amazon'un her biri kendi özel kümelerine sahip çeşitli pazarlarda faaliyet gösterdiğini hesaba katması gerektiğine inanıyor.


Bununla birlikte Gates, bu şirketlerin CEO'larının geçmişten öğrendiklerini ve düzenleyicilerle ilişkilerde Microsoft'ta olduğundan farklı bir yaklaşım izlediklerini de söyledi. Yaptığı en büyük hatanın Amazon CEO'su Jeff Bezos gibi yöneticilerin "çok sayıda insanı olduğunu, Washington'da ilişki geliştirmemek ve düzenleyicilerle ilişki kurmak olduğunu belirtti. Jeff'in Washington, DC'de güzel bir evi bile var.

Hatta bazılarını yapıyor olabilirler. diğer hatalar. Ama herkes yaptığımı gördü ve şimdi daha iyi biliyor."

1998'de istifa ettikten sonra Gates'in halefi olan Steve Ballmer, bu değerlendirmeye gönülden katılıyor.


"Eğer ben bu adamların yerindeysem, hadi oraya gidelim ve beni düzenleyelim ve bunu halledelim ki ne yapabileceğimi bileyim" dedi. Yasa düzenleyicilerinin büyük teknoloji şirketlerinin parçalanması gerektiği fikrine gelince , önümüzdeki yıllarda girişimlerde bulunulsa bile bunun olmayacağına "para yatırmaya" istekli olduğunu söyledi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page