top of page
Ara

Beiersdorf, kozmetik ambalajları için yenilenebilir plastik için çalışmalara başladı

Alman güzellik devi sürdürülebilir bir çevre projesi için SABIC ile işbirliği yapıyor

Beiersdorf ve SABIC, kozmetik ambalajların toplu pazarına yönelik yenilenebilir plastikler oluşturmak için birlikte çalışmalara başladı.


Nivea, La Prairie ve Eucerin ürünlerinin üreticisi ve kimya şirketi, SABIC’in Trucircle portföyünden sertifikalı, yenilenebilir polipropilenden yapılmış sürdürülebilir ambalajlar oluşturmak için birlikte çalışacak. PP yapmak için bitki bazlı, yenilenebilir hammaddeler kullanılacaktır.


Almanya, Hamburg merkezli şirket Cuma günü yaptığı açıklamada, "Beiersdorf, bu eylemle plastik ambalajlar için fosil bazlı kaynakların kullanımını daha da azaltmayı planlıyor" dedi.


Sürdürülebilir plastiğin temeli, kağıt endüstrisinin ağaçların hamur haline getirilmesi sırasında üretilen bir yan ürünüdür.


Beiersdorf, yan ürünün, genellikle plastik üretimi için gerekli olan aynı miktardaki ham fosil petrolün yerini aldığını söyledi. PP ambalaj, geleneksel plastiklerden daha az karbondioksit emisyonuna neden olduğu için çevre dostudur.


Beiersdorf'ta küresel ambalaj geliştirme başkanı Michael Becker, “Portföyümüzdeki fosil hammaddelerinin azaltılması bizim için çok önemli” dedi. “Ürün ambalajlarımızda yenilenebilir hammaddelerin kullanılması, karbon emisyonlarımızı azaltmak ve ekolojik ayak izimizi iyileştirmek için bizim için önemli bir kaldıraç teşkil ediyor.


Kozmetik ürünlerimiz için ambalaj malzemesi olarak yenilenebilir, bitki bazlı hammaddelerden yapılan PP'nin kullanımını destekleyen kitle pazar segmentimizde ilk olmaktan gurur duyuyoruz ”diye devam etti.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page