top of page
Ara

AT&T, Microsoft IoT Guardian cihazını tanıttı

AT&T ve Microsoft, nesnelerin interneti (IoT) dağıtımlarını iyileştirmeyi amaçlayan bir cihaz geliştiriyor

"Uçtan uca çözüm", makinelerin genel internetin yardımı olmadan buluta bağlanmasına yardımcı olur. AT&T ve Microsoft'a göre yeni teklif, işletmelerin ekipmanlarını akıllı cihazlara "iyileştirmelerine" olanak tanıyacak. Cihaz, buluta bağlanmanın yanı sıra, işletmelerin ekipmanlarını Azure IoT Central uygulama platformuna bağlamasına yardımcı olur.


Şirketlerin koruyucu cihaz olarak adlandırdığı çözüm, AT&T’nin hücresel ağını ve Microsoft Azure Sphere IoT güvenlik çözümünü kullanıyor.


AT&T Business başkan yardımcısı ve baş ürün ve platform sorumlusu Mo Katibeh, "AT&T ve Microsoft, teknolojinin insanlara hizmet etmesi gerektiği inancını paylaşıyor" dedi. "Microsoft ile çalışarak, çok çeşitli sektörlerin işlemleri basitleştirmesine, maliyetleri yönetmesine ve her pazarda daha çevik olmasına yardımcı olabilecek güçlü güvenlik ve veri içgörüleriyle gerçek anlamda küresel bir çözüm sunabiliriz."


Şirketler, koruyucu cihazın güvenlik yönlerini öne sürdüler. Azure Sphere donanım, işletim sistemi ve bulut düzeylerinde güvenlik sağlarken, AT&T’nin ağı "çok katmanlı güvenlik" sunuyor.


Cihaz, 200'den fazla ülkede ve 500 operatörle bağlantının keyfini çıkarmak için AT&T global SIM'i kullanacak. AT&T ayrıca cihaz için yönetilen hizmetler ve destek sağlayacaktır.


Mevcut sözleşme

AT&T ve Microsoft geçen yıl, Microsoft AT&T’nin ağ dışı uygulamalar için tercih edilen bulut sağlayıcısı haline gelen çok yıllık bir ortaklık duyurdu. AT&T, ağ dışı iş yüklerinin çoğunu 2024 yılına kadar Azure'a taşıyacağını açıkladı.


Ortaklığı Kasım ayında 5G, uç bilişim ve bulut etrafında genişletti.


Microsoft Solutions'ın kurumsal başkan yardımcısı Corey Sanders, "AT&T ile yaptığımız çalışmalar, güvenli bulut bilişim ve ağ teknolojisinin yakınsamasının işletmelerin yeni müşteri değerinin kilidini açmasına ve kişisel ve profesyonel hayatımızın her yönünü sürekli olarak basitleştirmesine nasıl yardımcı olduğuna dair en iyi örnek" dedi.

İki şirket bir süredir IoT etrafında birlikte çalışıyor. 2017'de AT&T, Azure ve Microsoft Power BI analitiğini kullanan AT&T Asset Management - Operations Center'ı başlatmıştı.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page